Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po maj 12, 2008 9:08 pm

recimo kaj takega
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1770093
sam od znotrej mi ni najbol lep.italjan ima predvsem dobre mašine, pa materiale malo slabše (razn motorja).mamo doma pežoja 1.6 16V letnik 03...ko ga fotr fura je poraba 7l, če se vozi po AC ga spravi tud pod 7 (pa ni se nikol furu pod 130).enkrat ko sta šla tastara na izlet na bled mi je čist vesel kazu na računalniku 5.6 porabe (benz-206SW)-njemu rata men nikol razn na AC-hitrost 150 nobega vetra-pa izpiše porabo 6.5-7.5 odvisn od pogojev.v mestu je pa sigurno nad 8l.stroški vzdrževaja in registracije so cenejši kot pri dizlu, pa še benz je cenejši...pa ni nobenih znakov, da se bo dizl pocenil.jst bi za tak denar kupil raje bencinarja.odvisn če boš se zelo velik vozil, potem raje dizla.jst če bi hotu šparat bi si kupu atmosferski motor zato, ker je manj možnosti okvar in motor je na splošn manj obremenjen.nimaš bojazni da ti turbina useka.to je sam moje mnenje
Lep pozdrav :)

sinumerik
Nov uporabnik

Napisal/-a sinumerik Po maj 12, 2008 9:24 pm

myster je napisal/-a:recimo kaj takega
sam od znotrej mi ni najbol lep.italjan ima predvsem dobre mašine, pa materiale malo slabše (razn motorja).mamo doma pežoja 1.6 16V letnik 03...ko ga fotr fura je poraba 7l, če se vozi po AC ga spravi tud pod 7 (pa ni se nikol furu pod 130).enkrat ko sta šla tastara na izlet na bled mi je čist vesel kazu na računalniku 5.6 porabe (benz-206SW)-njemu rata men nikol razn na AC-hitrost 150 nobega vetra-pa izpiše porabo 6.5-7.5 odvisn od pogojev.v mestu je pa sigurno nad 8l.stroški vzdrževaja in registracije so cenejši kot pri dizlu, pa še benz je cenejši...pa ni nobenih znakov, da se bo dizl pocenil.jst bi za tak denar kupil raje bencinarja.odvisn če boš se zelo velik vozil, potem raje dizla.jst če bi hotu šparat bi si kupu atmosferski motor zato, ker je manj možnosti okvar in motor je na splošn manj obremenjen.nimaš bojazni da ti turbina useka.to je sam moje mnenje

tudi na to sem pomislil ja...bencinarji so cenejši. vozim cca 20k km na leto, kar pomeni da nekaj bi verjetno privarčeval, na dolgi rok in če se nafta ne bo v primerjavi z bencinom preveč dražila. včasih se je vedelo - imaš dizla in tako privarčuješ z gorivom- danes pa je to dokaj težko ocenit se mi zdi

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To maj 13, 2008 5:43 am

Kandidat št. 1 - Toyota Corolla dizel - v trenutku pozabiš na nezanesljivost večine v temi naštetih kandidatov in slabo kakovost izdelave. Priporočam opremo SOL. Avto je z eno besedo odličen.

Kot drugi kandidat : GOLF IV TDI 90 - preizkušen, množičen agregat z odličnim razmerjem zmogljivosti : poraba, avto ima na splošno (velja za nov avto - pri rabljenem ob enakih pogojih uporabe toliko bolj) boljšo kakovost izdelave + materiale kot pri konkurenci.

LP

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To maj 13, 2008 6:36 am

sinumerik je napisal/-a:
myster je napisal/-a:tudi na to sem pomislil ja...bencinarji so cenejši. vozim cca 20k km na leto, kar pomeni da nekaj bi verjetno privarčeval, na dolgi rok in če se nafta ne bo v primerjavi z bencinom preveč dražila. včasih se je vedelo - imaš dizla in tako privarčuješ z gorivom- danes pa je to dokaj težko ocenit se mi zdi

Hm no ja, če je razlika med motorjema v porabi katera te zanimata 3L / 100 km kar je nekako 3€/100 km potem ni težko izračunat, ali je ceneje vožnja z dizlom ali bencinarjem. Sprobat pa je pametno, oba motorja, da vidiš kakšno porabo dosegaš s katerim motorjem, saj se tudi ta od voznika do voznika razlikuje - pri nekaterih bencinarjem v prid, drugim dizlom v prid.

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi To maj 13, 2008 7:41 am

Kakšne relacije pa delaš? Ker dizel se kasneje segreje kot bencinc. Jaz imam do službe 3km in sem kupil Megana 1.6 benz. Poraba 7-8l. Ker je večina mestna vožnja bi mi dizel kuril ene 5-6l. Če delaš daljše relacije in nisi športen voznik vzami motor dci 1,5 (80kw), ker pade v nižje razrede in ima ugodno porabo...za ta motor tudi nisem slišal da ima občutljive turbine (kot 1,9)...pa najbž ni zastojn dobil nagrade za motor leta.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To maj 13, 2008 9:29 am

sinumerik je napisal/-a:
myster je napisal/-a:recimo kaj takega

tudi na to sem pomislil ja...bencinarji so cenejši. vozim cca 20k km na leto, kar pomeni da nekaj bi verjetno privarčeval, na dolgi rok in če se nafta ne bo v primerjavi z bencinom preveč dražila. včasih se je vedelo - imaš dizla in tako privarčuješ z gorivom- danes pa je to dokaj težko ocenit se mi zdi

konkretno tale avto se prodaja več ko pol leta, ta tukaj pa ima avto ličarsko delavnico tako da se ve v kakšnem avtu je bil avto pred prodajo..

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To maj 13, 2008 9:34 am

megan 1.6 porabi 30% več, plačaš več zavarovanja in registacije kot pri 1.5 z 100 konji, ker ma 1.6 več ko 80kw..
si pol hitro prideš noter s tisto ceno..

dobiš pa za okrog 8000€ megana l.2004 z 101 konjem.. (aja avti majo prek 100.000km)
porabo mam od 5 do 5,5l..

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2026828

sinumerik
Nov uporabnik

Napisal/-a sinumerik To maj 13, 2008 1:53 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:Kandidat št. 1 - Toyota Corolla dizel - v trenutku pozabiš na nezanesljivost večine v temi naštetih kandidatov in slabo kakovost izdelave. Priporočam opremo SOL. Avto je z eno besedo odličen.

Kot drugi kandidat : GOLF IV TDI 90 - preizkušen, množičen agregat z odličnim razmerjem zmogljivosti : poraba, avto ima na splošno (velja za nov avto - pri rabljenem ob enakih pogojih uporabe toliko bolj) boljšo kakovost izdelave + materiale kot pri konkurenci.

LP

ja corollo sem gledal nekaj časa nazaj, mi je lepa in že pregovorno zanesljiva, ampak za okrog 7000 eur je ni... vsaj ne 2002 in mlajše. mogoče bo potrebno še malenkost mošnjiček odpret

golf mi je pa nekako preveč pust
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov