Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
LapD
Nov uporabnik

Seat Leon scorpion

Napisal/-a LapD To jun 03, 2008 11:16 am

Zasledil sem da je pri nas neka akcija s temi leončki pa me zanima če je že kdo iz prve roke preizkusil ta model.

Primer enga: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1899636

Zdi se mi dokaj poceni in kar dobro opremljen zato se mi zdi čudno da ni kje kaj haklc. Kolk se ta 1.6 motor sploh obnese pri leonu ali je to občutno podhranjen avto? Sej se bom zapeljal do par avtohiš ampak kakšna predhodna informacija ne bi škodla.
GHD Ferrari 2008 - umazane igrice

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To jun 03, 2008 11:26 am

Ni nobene fore, pač omejena serija ki je res ugodna.
Je pa res da 1.6 motor ni nič posebnega, vendar za povprečnega voznika bo ok, sploh če uzameš v zakup za kakšno ceno se avto prodaja..

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jun 03, 2008 11:28 am

O samem avtu ti ne morem kej dost povedat, lahko ti pa o motorju. Imam ravno tak motor v golfu V, je 8V, vgrajujejo ga že vrsto let kar pomen da je motor preizkušen. V prostrm teku in pri nižjih hitrostih je lepo tih z rahlim športnim nizkim zvokom, pri višji hitrosti pa postane bolj hrupen kar je normalno, ni pa tako moteč da bi te to začelo motit. Ima 5 prestav, če bi imel 6 bi blo še boljš, pr 130 km/h ima okoli 3800 obratov, pr 100 pa 2900 (cca), končna po števcu je 200 km/h. Se pa s tem motorjem da komot vozt okol 2000 obratov, dober potegne pa tam okol 3500 pa vse do rdečga polja. Poraba je odvisna od načina vožnje, moje povprečje, ki je večinoma po mestu je do sedaj 8.4 litra, zadnjič sem naredil cca 400 km po AC, ostalo po mestu, in je bila poraba 7.3 litre. Pa tud cena 15000 eur je ugodna, tak golf z opremo rabbit je mislm da slabih 16000 eur.

Uporabniški avatar
LapD
Nov uporabnik

Napisal/-a LapD To jun 03, 2008 12:47 pm

super, hvala!

Zdej pa čaka še turneja po avtohišah, sam da me ne bo na koncu kakšen FR model premamil.
GHD Ferrari 2008 - umazane igrice

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To jun 03, 2008 2:07 pm

LapD je napisal/-a:super, hvala!

Zdej pa čaka še turneja po avtohišah, sam da me ne bo na koncu kakšen FR model premamil.

Če maš denar nej te kr :D sam so pa novi precej dražji...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr jun 04, 2008 6:20 am

No tale akcija ni noben haklc, ampak je kar dobro posrečen odgovor na VW akcijo Golf Edition, prej podobna je bila Golf.si, s katero postane Golf V v svojem razredu precej dostopnejši. Problem tele Seatove akcije je le ta, da je v akciji samo en zastarel motor...

... torej k motorju: to kar je napisal ban o preizkušenosti motorja vsekakor drži, vendar pa sem sam imel na testnu Leona cel teden (preden sem vzel TIDja) in se veselo vozil gor in dol. Ob prižgani klimi se sicer pozna, da je moči nekaj manj, vendar pa se še vedno da brez večjih težav prehitevat, ter normalno vozit tja do ene 140 na uro. Ob naloženem avtu, je podobno kot pri 1.9 TDI motorju, Klanci, avtoceste v hrib in podobno mu vzamejo moč. Če ne potrebuješ res nekih hudih pospeškov, ampak avtomobil za "vsakdanjo vožnjo", je 1.6 s 102 KM dovolj, ni pa nek biser zmogljivosti, ne izraža karakterja Leona (za pravi karakter Leona rabiš 2.0 TDI, ali vsaj 1.4 TSI s 125KM), podobno kot tudi ne varčnosti - vendar so take porabe, kot jih piše ban za Leona, mogoče le, če res varčno voziš. Namreč ob normalni vožnji s predvidevanjem je poraba po mestu krepko čez 9L, normalna kombinirana vožnja prikaže porabo med 8.3 do 9L, sama relacijska brez klime za prideš res tudi pod 8. Vendar spet, 5 prestava in 150 npr že zahteva 12 L / 100km. Tako da malo pameti v glavi, če nočeš pri bencinu bankrotirat je treba met :).

... upam da dobrodošla med tistimi, ki verjamemo v vožnjo :vrum

@LapD: preveri P.M.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov