Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Kaj se mi bolj izplača nakup drugega ali obnovitev?

Napisal/-a Technologic Ne jun 08, 2008 10:00 am

Zdravo,
najprej se opravičujem ker nevem če sem temo pravilno umestil. Upam da ni zamere 8) Zanima me kaj bi vi naredili na mojem mestu. Izpit imam od februarja in oče mi je dal Ford Mondeo mk1. Nekaj stvari sem že spremenil na njem, v nadaljnem pa bi še ga znižal in dal gor druge feltne (alu) in muziko (imam že na pol).

Imam pa en problem avto napada rja (kar je logično). Res je da je samo načeto vse skupaj (čisto malo po zadnjih blatnikih) ampak nevem če se mi splača vlagat v avto ki bo "zrjavel". Torej moral bi dat ličarsko popravit blatnike, pokrov motorja in tu in tam da bi mi ga malo "špricno" ker je popraskan.

Sedaj pa me zanima koliko bi prišlo ličarsko popravilo ali naj raje tega prodam dodam še 1000€ in kupim drug avto? Za 1500€ pa bom itak imel spet star avto pa ga bom moral dat popravljat itd.

Bolj se nagibam h popravilu tega, ker sem že menjal sklopko, komplet zavore, izpuh, ročno zavoro (okoli 500€ je že vloženega več pa sploh za avto ne dobim).

Torej kaj menite? Predlagajte mi varijanto ki se mi najbolj splača.

Še slikce:
Slika

rjo pa to pa še bom poslikal.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jun 08, 2008 10:27 am

raje ga popravi ker si že toliko stvari popravil/zamenjal na njemu...pa še poleg tega poznaš zgodovino tega avtomobila ;)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne jun 08, 2008 11:19 am

Porihtaj kar se da in se lepo vozi dokler dela oz res ne našparaš za kkšn bolj konkreten in novejši avto..

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Ne jun 08, 2008 11:25 am

popravljaj le to kar je nujno. te kozmetične stvari se ti ne splača, saj je avto že star in se ne splača vlagat. boš popravil blatnike, in bo začel takoj drugje rjaveti. ta denar raje čuvaj za drugo mašinco čez leto, dve.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Ne jun 08, 2008 11:26 am

Popravi najhujše; s parkirnimi praskami se ne ukvarjaj preveč... itak jih boš nekaj naredil še sam.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jun 08, 2008 6:05 pm

Avto si dobil torej si že prihranil ene 400€ in že si popravil / zamenjal nekaj stvari :D kar je dobro samo še ene felge gor lahko tudi 16 col in ene res dobre gume pa gasa drugo pa pust kakor je se ne splača OK Je pa dobro tako od oka ohranjen :D Klima je :?:

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Ne jun 08, 2008 6:20 pm

v petek sem te vido v bistrici :D ford team nalepka zmaga :D
sory za off
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
volan
Nov uporabnik

Napisal/-a volan Ne jun 08, 2008 6:56 pm

Ampak ta, ki prodaja take radkape, kot so tvoje, je pa v zadnjem cajtu kar obogatel...

Ze v krogu 100m od mene jih imajo vsaj 3...

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Ne jun 08, 2008 7:00 pm

ervin si od tukaj?

ja tele radkape če vam zdaj slikam neboste vrjeli da so iste...zanič so
vse barva je šla dol vse je pošobano od avtopralnice. Tak da so tako site "komuflažne" za vojsko v gozd skrit =)

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Ne jun 08, 2008 7:16 pm

obdrži in popravi te stvari, razen mogoče one praske je malo nesmiselno.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Ne jun 08, 2008 7:51 pm

Če je rjast le po blatnikih ga obdrži, to se da tudi dokaj ugodno porihtat, če pa je gnilo podvozje (luknje skozi pragove, gnil rob na katerega nasadiš dvigalko, luknje skozi dno) potem pa ne bi bilo slabo zamenjat, če ne drugega zato, ker tak avto ni več varen v primeru prometne nesreče. V tem primeru se popravilo ne izplača, edino če imaš obilo časa in to menjaš sam.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov