Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

OmegaMx
Nov uporabnik

VE kdo kaj bi bilo to?

Napisal/-a OmegaMx To okt 14, 2003 6:20 pm

Mam Ford Orion 1,6 EFi CVH 77kW letnik ´90.

Zeza pa me to da mi je avto zacel vec piti benza in olja,pa vcasih mi zasmrdi v avto po olju ce stojim pri miru.Sem pa slisal da baje ti motorji niso najbolj posreceni.

Ja ko bi le bil z dvema odmicnima gredema!!

No to se ni vse.Avto ma olja dovolj rok za zamenjavo je se cca. 5000k,
zdaj me pa zanima,ker vedno ko hocem pospesevati avto nikam ne stopi, razen ko pride do eno 4000 obr/min. Se speljem z manjso tezavo,nima dovolj moci, pa tudi olje mi mece ven na pokrov tam ko se olje naliva,pa kadi tudi ko se segreje, tak da bi blo mozno da so hin tefloni, vendar pa mislim da je se kaj drugega na motorju (mogoce odmicna gred).
Ce je sla odmicna gred pa se itak verjetno vec ne splaca rihtat motorja, verjetno je bolje da se ga kar novega nabavi ce se ne motim.
Aja drugace pa sem velik ljubitelj forda pa me zanima ce kdo ve kje bi se lahko nabavil motor za ford granado 2.1d ali pa ce kdo ve za dizla granado?

LP

CAPRI BOY
Novinec

Kraj: Goriška

Napisal/-a CAPRI BOY Če okt 23, 2003 2:34 pm

:D jaz vem kaj je, sem imel iste probleme, :( prvi batni obroček (kompresiski) poči na dva dela najbrž imaš počene na vseh štirih batih ,zato ti kompresijo nabija nazaj v motor in zaradi tega ti piha skozi čep za nalivanje olja in posledično ti zasmrdi po olju v avto najbrž je tudi motor nemiren ,ga potresava na minimu. Na žalost je to bolezen fordovih liniskih motorjev,ko so malo starejši in imajo dosti kilometrov :?

Granada dizel je malo težko najdet,v Ljubljani na Ižanski cesti je ena srebrna 2.1D,4 mesece nazaj je tip prodajal mašino 2.1D v salamoncu :wink:
Fur immer CAPRI

OmegaMx
Nov uporabnik

Napisal/-a OmegaMx Pe okt 24, 2003 7:51 am

Ja natanko taksen problem mam!Pa se to splaca popraviti,ali je boljse nabaviti enak motor - v boljsem stanju seveda?!

CAPRI BOY
Novinec

Kraj: Goriška

Napisal/-a CAPRI BOY Po okt 27, 2003 9:45 pm

taka mašina je odslužila,svojemu namenu :? zdaj imaš dve izbiri ali generalka,ali pa drug boljši motor :D odločitev je pa tvoja :wink:
Fur immer CAPRI

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Po okt 27, 2003 10:27 pm

Potem sem še jaz imel srečo z mojim bivšim Orionom. Je bilo treba "samo" ventile popravljat oziroma sedeže ventilov, pa glavo ravnat , pa zamenjat regulator prostega teka , pa termostat,pa termotipalo,pa tesnila na dovodu goriva ( bencin tekel po celem motorju ), pa ležaje na alternatorju , pa regulator napetosti , pa stikalo luči , pa katalizator , pa bencinsko črpalko , pa 2 sinhrona in neki ležaj v menjalniku ( ne potisni na sklopki ) , pa sem obupal in kupil Focusa :P

OmegaMx
Nov uporabnik

Napisal/-a OmegaMx Po nov 03, 2003 3:00 pm

Si mislim da bo verjetno kar drug motor,če bo sreca pa celo drug FORD, upam da bo dizl al pa kak bencinc z dvema odmicnima gredema
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov