Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

miha15
Nov uporabnik

Kraj: škofja loka

nakup avta z ugrajenim čip tuningom

Napisal/-a miha15 Sr jul 02, 2008 8:25 pm

lp. ker sem se danes znebil golfa iv tdi 66kw gledam za drug avto. čeprav si bom kupil istega kot sem ga prodal (samo lepše ohranjenega) me zanima če se splača kupit čipanega na 115ps? ker sem pri nakupu tega, ki sem ga zdaj prodal slabo gledal na ohranjenost pri tem nakupu nebi rad naredil iste napake, ker mi je bilo kasneje za tak nakup pošteno žal pa še veliko sem zgubil na njem čeprav sem ga imel le 3 mesece! zato vas lepo prosim če mi poveste bo avto tak kot mora bit čeprav je čipan? da mi ne bo začel kej nagajat al karkoli?

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr jul 02, 2008 9:04 pm

še vsak avto sem imel čipan,pa tut vsi naslednji bojo,čipat pa sem jih oz. jih bom vozil sam,in tako bo tudi ostalo.tut sam sem se enkrat srečal z istim vprašanjem,in ugotovil da bi mi bilo zelo :? nesigurno kupit ŽE čipanega. že tako je kriza kupovat rabljen avto ker ne veš kako je prejšnji lastnik ravnal z njim,pri čipanem pa je zadeva še bolj kočljiva saj so elementi še bolj obremenjeni.pa tut čipan je biu verjetno zato,da bo avto bl letel,pol morš še komu pokazat kok po tanovem leti,itd. vglavnem,če ne bi poznal avta in lastnika,ter vedel kako je ravnal z njim,takšnega avta jst ne bi kupu.ampak to je samo moje mnenje ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr jul 02, 2008 9:57 pm

jaz ga tudi nebi vzel,če nebi poznal njegove zgodovine(od avta)

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne jul 06, 2008 9:28 am

Se pridružujem el_diablo-vem menenju!

Nakup rabljenega je loterija (no, tudi pri novem je loterija, ampak tam je vsaj garancija).

Jaz čipanega avta 99% ne bi kupil, ker bi takoj pomislil, da je bil avto vedno tiščan - konec koncev, nihče ne gre avta čipat kar tako iz dolgčasa!

Jaz bi ti svetoval, da pri nakupu vzameš zraven kakega izkušenega mehanika (pa ne bodi preveč "vznemirjen" - ker ga boš površno pregledal!!), ali pa če poznaš koga pri kaki avtohiši, pa tam kupiš avto - se najdejo včasih kaki dobri avti - samo je fajn če imaš veze!

Fiki
Nov uporabnik

Napisal/-a Fiki Po jul 14, 2008 7:44 pm

pozdravljen
Jaz bi ti svetoval da kupis 115 ali 130 pa da ni cipan kar je tovarnisko je najbolje saj
tisti ki so ta avto naredili najbolj vedo kaj je najbolj idealno jaz sem imel 115 pa ni
bilo nobenih tezav je pa res da sem kupil novega in pomembno je da so redni servisi
in olje aral 431 kjer je motor pumpen dize zakon omenjena motorja in preizkusena
poseganje v elektroniko je pa zadnja pa naj se tako govorijo da ni skodljivo edino
ce imas veselje sravfat ga pa moras nacipat pa bos cez par mesecev rekel isto kot sedaj pravis za avto ki si ga prodal pa dober nakup ti zelim.
LP
Fiki

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Po jul 14, 2008 7:51 pm

Najboljše, da kupiš že serijsko močnejšega. Mislim, da v ceni ni neke razlike.
Recimo jaz bi avto čipal, da bi vlekel že v nižjih obratih, ker se mi ga ne da tiščat nekam visoko... Vprašanje je, s kakim namenom ga čipa posamezen lastnik.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov