crocar je napisal/-a:Imel 1.6 16v kot je na sliki!
Motor kot motor je super so pa pr tej astri agr ventili delali težave, če se voziš po mestu 10.000km non-stop se bo ful hitro zapacal, rajši se vozi po AC. Meni osebno je avtomobil zelo dobro šel, tudi pil povprečno 8l, če sem pa imel vklopljeno klimo pa na polno gas po AC pa tud 9l je bilo. Z enim tankom za šalo 600km. Eni pravjo da nimajo nobenih težav jst sm jih imel okol 500€, da sm jo zrihtal kot mora.
Je pa sigurno najboljši motor pr Oplu seveda 1.6 75KM ali pa 1.6gt 100KM! Te motorji so takrat delali po 200.000km brez napak. Nekateri so celo olje notr dajali na 30.000km pa ni nikoli mel problema.
2.0 16v 150KM ali pa 2.5 v6 170KM sta kr dobra motorja, samo danes dobiti dober motor pri nas je loterija. Izogibite se 1.8 16v 125KM te so živ hudič!
Kaj je pa Agr ventil ?

Če se moraš vozit po mestu se pač vozi,š ne moreš se peljati mimo, potem pa jet 5 km na bus in peš....

1,6 16V je vredu motor sem ga imel v astri pa je delalo brez problemov, ga pa nikoli nebi zamenjal za 1,6 8V ker je prestar in brez moči. 16V dela brez problemov še pa še kilometrov če je pravilno servisiran.
Povej mi pa kaj je pa narobe z 1.8 16V ker imam takega pa razen enega pucanja lopute za ''gas'' ni bilo nobenega nepredvidenega posega v dveh + letih (pa še to ni ostal na cesti ampak je samo gorela lučka za servis in sem uredil na rednem letnem servisu). Za 1.8 gre več kot OK... poraba je v mejah normale, olja praktično ne porabi, itd...