Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

DA86
Novinec

Nakup avtomobila na avtosejmu

Napisal/-a DA86 Pe avg 01, 2008 8:55 pm

Pozdravljeni!

Zanima me kako je z prepisom avtomobila če ga kupim na avtosejmu, vem da se da tam narediti kupoprodajna pogodba, ampak potem je treba plačati davek posebej, zato bi jaz rajši naredil komisijsko prodajo preko enega avtosalona pa me zanima če se to da kje naredit, ker v Ljubljani je avtosejem v nedeljo takrat pa mislim da nobeden od teh ne dela!
Najlepše hvala in lep pozdrav!!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe avg 01, 2008 8:59 pm

na sejmu ti ravno tako posrednik naredi pogodbo le da jo tam pač ne moreš overit ampak čakaš na ponedeljek

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline So avg 02, 2008 7:16 am

Raje ne kupuj tja avto. Sami švercarji in prevaranti.
Poglej si lepo salomonovi oglasnik in avtonet pa si kupi kakšnega od prvega lastnika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So avg 02, 2008 9:43 am

Zadeva je precej preprosta. Kupiti ali ne kupiti na sejmu je tvoja odločitev. Če avtomobil najdeš se z lastnikom dogovori da plačaš nekaj are (100 ali 200 EUR), prodajalec ti naj podpiše da je aro prejel, v ponedeljek pa se oglasita v katero izmed posredniških avtohiš po tvojem/njegovem izboru. Vse ostalo je stvar dogovora med vama.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower So avg 02, 2008 11:47 am

valvoline je napisal/-a:Raje ne kupuj tja avto. Sami švercarji in prevaranti.
Poglej si lepo salomonovi oglasnik in avtonet pa si kupi kakšnega od prvega lastnika

No no a avto.net pa salamon pa nepoznajo svercarji pa prevaranti :?: Ni vse v prvem lastniku. To lahko sodiš po vozilu pa tud če je 2. lastik je loh mogoče boljši kot kateri, ki je 1.lastnik. Tko da pamet u roke pa avto iskat pa ni važn kje al je to avto sejem al je pa to prek spleta. pa SREČNO :vrum

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Nakup avtomobila na avtosejmu

Napisal/-a bass So avg 02, 2008 2:42 pm

DA86 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Zanima me kako je z prepisom avtomobila če ga kupim na avtosejmu, vem da se da tam narediti kupoprodajna pogodba, ampak potem je treba plačati davek posebej, zato bi jaz rajši naredil komisijsko prodajo preko enega avtosalona pa me zanima če se to da kje naredit, ker v Ljubljani je avtosejem v nedeljo takrat pa mislim da nobeden od teh ne dela!

Če ne gupuješ golfa dvojke dizel, ti odsvetujem obisk avtosejma.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Re: Nakup avtomobila na avtosejmu

Napisal/-a adis So avg 02, 2008 2:46 pm

bass je napisal/-a:
DA86 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Če ne gupuješ golfa dvojke dizel, ti odsvetujem obisk avtosejma.

jst pa ne svetujem nakupa alfe 156 na avtosejmu, mislm kaki posti :roll:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass So avg 02, 2008 2:58 pm

Tudi jaz ne svetujem nakupa 156 na avtosejmu. 8)
Zgolj iz tega razloga, da se tam v večini primerov dobi le kaka dobra G2D ali G3D, kak star pasat (ja, D), ostalo je pa nateg waiting to happen. ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox So avg 02, 2008 3:38 pm

Na avtosejmu sem bil 3x- prvič, zadnjič in nikoli več ( :lol: ) in ko sem hodil malo sem ter tja okoli tistih avtov se mi je vseskupaj zdela ena velika "ciganarija". Oprostite izrazu ampak js ne grem več tja :roll: Tudi na avto.netu so prevaranti in švercerji ampak tle se pa meni kr zagravža, ko jih toliko vidiš na enem kupu :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov