rini je napisal/-a:Volvo! BMW 5 vedno uporabljam za primerjavo. Nova petica ali za enako ceno nov LC120. Po 5 letih je cena slednjega vsaj 2x višja. Petic je na cesti kot listja in trave, poleg tega so v vseh letih ukradli le enega V70...
LC kot LandCruiser od Toyote? Tip bi rad po eni strani avto s športnim podvozjem ti mu pa predlagaš terenca?
Če se ti gre za to da boš imel redek avto, potem BMW 5 res ni zate, po drugi strani je pa to malo čudno razmišljanje. Potem kupi nekaj kar se pri nas ne prodaja (npr. Ford crown victoria), pa je.
Vzameš kaj ti je pri vsakem bolj všeč, kaj za ta denar dobiš, pa je. V poštev vzami še servisno mrežo ter razne stroške le-teh. Volvota ne poznam ravno, mi je pa po obliki všeč. BMWja se da dobiti tudi z normalnim podvozjem, katero je cca 2cm višje in malo bolj udobno, čeprav hudih razlik po mojih izkušnjah ni, ali pa jaz nisem toliko občutljiv. Itak pa imajo touringi zadnjo premo samonastavljivo (zračno podvozje).
Kar se kraj tiče mislim da se ti ni treba bati pri nobenem od obeh normalnih modelov, se mi zdi da so soft-terenci bolj željena roba (predvsem X5, o katerem pa ti ne razmišljaš).
Odločitev je tvoja.