Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

scottie
Novinec

Volvo XC 70, V 70 ali BMW 5 TOURING

Napisal/-a scottie Če jul 31, 2008 1:40 pm

Pozdravljeni,

z mojo boljšo polovico kupujeva nov avto oz. malo rabljen, pa sva se zagledala v zgoraj omenjene modele. BMW poznam kar dobro, sem ga imel tudi na testu ( 525d, M oprema,...) in me je kar se tiče voznih lastnosti prepričal oz. navdušil. Prtljažnik je dovolj prostoren ( imava majhnega otroka :D ), nimam pa izkušenj glede same kvarljivosti, stroškov vzdrževanja,...

Volvo pa je a mene popolna neznanka. Veliko mnenj je odličnih, nekaj slabih,...

Od Volva se bolj nagibava k XC 70 ( oblikovno bolj všečen) in seveda D5 MOTOR.

Prosim za vaše izkušnje, mnenja,..

Lp, Jaka

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Če jul 31, 2008 2:34 pm

Prvo je vprašanje koliko si pripravljen plačat, saj XCji so precej visko cenjeni...
D5 motor je izmed dizlov ta trenutek enden izmed zanesljivejših, je pa 100% boljša lega na cesti z Bmwjem...(Xc pa zna tudi malo izven ceste na kakšem kolovozu ipd prijetno presenetit)
Potem imaš tukaj tudi višjo lego Xcja in 4x4, v nasprotju z zadnjim pogonom(varnost povprečnega voznika)!

Osebno; Volvo z D5, predvsem zaradi motorja...poizkusi pa se odloči!!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če jul 31, 2008 3:11 pm

v 70, d5 pa si zmagal!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Če jul 31, 2008 3:58 pm

xc ma višjo porabo (delno zaradi 4x4). pa nisem prepričan v njihovo zanesljivost (V70 in xc) ker poznam primerek obeh ki sta bolj ali manj pain in the ass lastnikoma

osebno bi vzel bmw, že zato ker jih je več in je večja verjetnost da dobiš takšnega kot hočeš. drugače pa so vsi dobri avti nimaš kaj zgrešit.
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če jul 31, 2008 7:24 pm

Področje z imenom "handling" - lega na cesti + vozne lastnosti - bolje obvlada BMW.

VOLVO je bolj "štorast" v tem pogledu, hkrati pa bolj udoben.

Osebno bi se odločal glede na zahteve na področju omenjenih karakteristik.

Vsekakor - testna vožnja, pa izberi najboljše.

LP

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Pe avg 01, 2008 9:47 am

Pozdravljeni,

kar se tiče cene, bi bila oba nekje isto, s tem da bi imel BMW cca. 10.000 prevoženih km.

Nama sta oba zelo všečna, je pa res da je Volvo novejši. Predvsem gre za prostornost in pa varnost, kajti z avto se bo delalo precej km.

Zdej BMW ima skoraj vso opremo, pri Volvu pa tudi ne bi nekaj šparala z opremo.

Kot sem že omenil, BMW sem testiral 525d, M oprema in podvozje, pa me malo skrbi kako udobne bodo vožnje, glede na malo trše podvozje.

Za vsak nasvet bom hvaležen, še posebno če ima kdo več izkušenj z Volvom.

Lp, Jaka

Uporabniški avatar
maserati
Nov uporabnik

Napisal/-a maserati Pe avg 01, 2008 10:53 am

Glede izkušenj, pokvarljivosti mislim da nima smisla govorit, saj se dandanes vse strvari kvarijo in je bolj od sreče kot od znamke odvisno na kaj naletiš.

Zato ti bom povedal čisto subjektivno mnenje. Pred kratkim sem bil na morju in v campu blizu mojega šotora sta bila drug ob drugem parkirana bmw 5 touring M in novi volvo v70. Vsakič ko sem hodil mimo avtomobilov se mi je po glavi motala ista misel. Avta si nebi mogla biti bolj drugačna. Bmw izraža (in tudi je) germanski značaj, natančnost, športnost, po drugi strani pa tudi dolgočasnost in vzvišenost. Na drugi strani pa Volvo sodobno tehnologijo zapakira v čisto drug image, bolj prijazen, dostopen....

Vem da image ni vse a vseeno bi veliko raje spoznal voznika volva.....

PS: Ne razumem pa kako se lahko odločaš med xc70, ki ima terensko podvozje in bmw-jem M ki ima športno podvozje.

LP

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Pe avg 01, 2008 11:08 am

Hej, hvala za tvoje mnenje.

Ja glede odločanja je tako, da je meni veliko bolj všeč BMW moji bolši polovici pa VOLVO. Sta pa avta pribljižno enako prostorna in tudi oprema bi bila podobna.

Vem, da sta popolnoma različa avta in sem bil že odločen za BMW-ja, potem pa mi je moja predlagala še XC-70 oz. V-70. Tudi volvo ni napačen, samo poznam pa znamke ne pravdobro.

Se ravno dogovarjam za testno vožnjo za XC-70, potem pa upam da bo lažje.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe avg 01, 2008 11:23 am

Potem izberi Volvo, da ne bo žena tečna! ;) :lol:

Veselje v vožnji je seveda pri BMWju absolutno največje (inovacije: aktivni volan, dynamics drive ...) so nekje v drugi galaksiji in morda dostopne konkurenci tko čez eno generacijo. Če kupuješ car for drivers z BMW pač ne boš falil (sploh če ma še kakšne te nove tehnološke zadevice napisane zgoraj). Ja avto je sigurno med tršimi v razredu. Konec koncev je BMW pojem za športno limuzino. 8)

Sicer pa težka odločitev. :lol: Trenutnih petic je na cestah že toliko, da je ratal avto kar malce dolgočasen.

Težka odločitev. ;)

rini
Novinec

Napisal/-a rini Pe avg 01, 2008 1:17 pm

Volvo! BMW 5 vedno uporabljam za primerjavo. Nova petica ali za enako ceno nov LC120. Po 5 letih je cena slednjega vsaj 2x višja. Petic je na cesti kot listja in trave, poleg tega so v vseh letih ukradli le enega V70...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe avg 01, 2008 3:10 pm

Jaz bi povedal izkušnjo z Volvom S60 D5.
Avtomobil izredno malo porabi, spoji na armaturni plošči so se po 100k km "razrahljali" tako da je začela armatura malček škripat - res da se z avtomobilom ni "šparalo", predvsem je bilo veliko vožnje po slabših cestah exYu.

Servisi so bili zelo dragi, Verjamem da je BMW še dražji.

Večkrat je bila potrebna menjava končnikov.

Res pa je, da ko boš enkrat slišal Volvov radio sistem se ti bodo drugi zdeli povprečni. Bodi pozoren. ;)

Če potegnem črto. Z obema boš verjetno zadovoljen. Sam bi izbral......... eh ja BMWja.

LP

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe avg 01, 2008 6:06 pm

Volvo - izredno udoben, (meni osebno) izredno lep, prostoren in zanesljiv. Ni primerjave s BMW 5.

Zelis vec info?
www.vozimvolvo.si

LP

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Po avg 04, 2008 2:07 pm

Hvala vsem za odgovore in nasvete. Bo potrebno res še Volvota mal peljat na testno vožnjo, primerjati vse +/- in se potem odločiti. Upam, da me bo Volvo res navdušil, kajti z BMW-jem je bila vožnja navdušujoča.

Če pa ima še kdo kakšen nasvet ali izkušnjo pa le na dan njo.

Lp,Jaka

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr avg 06, 2008 9:50 am

rini je napisal/-a:Volvo! BMW 5 vedno uporabljam za primerjavo. Nova petica ali za enako ceno nov LC120. Po 5 letih je cena slednjega vsaj 2x višja. Petic je na cesti kot listja in trave, poleg tega so v vseh letih ukradli le enega V70...

LC kot LandCruiser od Toyote? Tip bi rad po eni strani avto s športnim podvozjem ti mu pa predlagaš terenca?

Če se ti gre za to da boš imel redek avto, potem BMW 5 res ni zate, po drugi strani je pa to malo čudno razmišljanje. Potem kupi nekaj kar se pri nas ne prodaja (npr. Ford crown victoria), pa je. :roll:

Vzameš kaj ti je pri vsakem bolj všeč, kaj za ta denar dobiš, pa je. V poštev vzami še servisno mrežo ter razne stroške le-teh. Volvota ne poznam ravno, mi je pa po obliki všeč. BMWja se da dobiti tudi z normalnim podvozjem, katero je cca 2cm višje in malo bolj udobno, čeprav hudih razlik po mojih izkušnjah ni, ali pa jaz nisem toliko občutljiv. Itak pa imajo touringi zadnjo premo samonastavljivo (zračno podvozje).

Kar se kraj tiče mislim da se ti ni treba bati pri nobenem od obeh normalnih modelov, se mi zdi da so soft-terenci bolj željena roba (predvsem X5, o katerem pa ti ne razmišljaš).

Odločitev je tvoja.
Slika

Uporabniški avatar
primozz
Nov uporabnik

Kraj: SLO

Napisal/-a primozz So avg 09, 2008 8:32 am

Jah, če ti žena diktira ker avto kup, najprej zamenej ženo in potem avto :o
Glavn da se premika...

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson So avg 09, 2008 11:57 am

sem se peljalj v omenjenem volvu, udobje na vrhuncu, potegne konkretno, pa poraba je smešno nizka...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov