Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Ne avg 24, 2008 8:56 pm

Ta punto je pa čist predrag. Pa nobene opreme. Mam enak letnik, 75km s klimo, ABS, el. stekla, 2 Airbaga, servo... zelo dobro ohranjen pa ga bom kmalu prodajal za enak denar. Ni tako lep na pogled, ampak peljem se bolj varno in predvsem v teh dneh - cool (samo zaradi klime, hehe).

Noben od teh mi ni v redu. Mogoče še najbolj Bravo, vendar bi bilo treba it v živo videt.

Moj predlog: pojdi pogledat par avtomobilov, pa potem ne boš rabil nasveta, ker bo dilema precej manjša. Pa ne it sam.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Ne avg 24, 2008 9:01 pm

Nižan avto je po mojem mnjenju čisto neuporaben, ne moreš niti na pločnik zapeljat ali čez policaja. Sam ne bi šel nikoli kupit takega avta, še malo vzdignil bi ga :lol: . Moj je originalne višine pa dostikrat po kakšnem makedamu začne plužit sprednji odbijač ali dno. Tudi razni stylingi z raznimi plugi, spojlerji, lučmi, mrežicami itd ponavadi obupno izpadejo in po avtocesti vedno z zanimanjem gledam katerega norca ni sram vozit tak avto :lol:

Kar pa se izbora avtov tiče bi vzel Puntota, ker je precej cenejši za vzdrževanje kot Bravo (cene zavor, amortizerjev, bencina, zavarovanja). Tudi vzdrževanje je enostavno in primerno za domačo garažo. Jaz bi vzel 55 ali 60 verzijo ker ima malo porabo (pod 6L)

Kar se opreme tiče bi pri avtu take starosti gledal da jo ima čim manj, je manj stvari ki bi lahko šle narobe (električne šipe, servo, centralno zaklepanje...)

Cliota ne bi izbral ker je v primerjavi s Puntom dosti manjši kar se notranjosti tiče.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne avg 24, 2008 9:08 pm

off: mišek: 70's called, they want you back.... :lol: ne morš metat vsega v en koš, zrd takih k si ti je svet pouhn predsodkov... vem da je verjetnost da tak "zrihtan" avto ni biu šparan, sam verjem da obstajajo pa tut taki ljudje k jim je škoda dat 5€ v avto, pa čeprov to pomen njihovo varnost (npr. gume) in se vozjo v "nezrihtanem" avtu, zakerga s enč ne skrbi in se ga dobesedno sam "zlorablja" brez opravljanja servisev itd... pa je lastnik loh str 50+ in se mu j**e... a taki avti ti pa ne bojo sumljivi?

Lp

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po avg 25, 2008 12:11 am

mišek je napisal/-a:Takele avte ponavadi vozi kaka mularija, študentje... Dvomim kako je kaj z vzdrževanjem ;) Plus tega jaz recimo svojega ne gonim, ni nič predelan in servise delam na 15.000km (po tovarniško najbi bilo 20.000km) na splošno je zlo vzdrževan.

Lej marsikdo od nas "mularije&študentov" zaradi tega katero soboto ne gre s pivskimi kolegi stresti soda vina in igrati karte v bližnjo kantino, drugi dan pa cel zjeban z familijo na kosilo.

Pa četudi ti svojega ne goniš, in če ga prav nikoli ne pohodiš to še ne pomeni da ravnaš z avtom kot dober gospodar. Za take kot si ti so naredili že veliko let nazaj avto : Daewoo Tico se je imenoval al neki takega.

Js servise delam na 7000-10k km iz preventive , ker mi ni škoda keša za avto ker mi nekaj pomeni. Prav tako si vsak mesec od "študentske" plače utrgam stran konkreten kos denarja, zato da ga je za avto dovolj ;)

Tak ki ga goni je že v osnovi bolj obremenjen in če dela servise po tovarniških navodilih ali pa še kvečjemu pozneje ravno iz zgornjega razloga (mularija...) bi potem še prej moral delat servise.
Povej mi kateri avto je bolj zmahan po recimo 100.000km tak, ki je normalno servisiran in vožen ali tak, ki je enako servisiran pa gonjen?? Mislim, da je odgovor jasen.

Kateri je bolj zjeban v Sloveniji po 100.000km, ko ravno vi old school prodajate avte.

A je bolj zjeban avto od enega študenta, ki je nanj prilepil Eibach vzmeti in Konijeve amortizerje in športne diske, obenem pa že pri 80.000km opravil velik servis preventivno. Ali mogoče tvoj popoln avto kot jih starejši prodajate pri 100k km in je prva stvar na avtu velik servis, čez 3.000km so zavorni sistemi, čez 20k km je zaradi prelepih cestišč na vrsti vzmetenje. Kdo zdj bučke komu prodaja. In ravno od takih največ mularije kupi avto in potem vlaga, s tem da so že v začetku zajetni vložki, da o tem da avto ne pozna 40% obremenjenosti motorja niti ne načenjam. . Tako sem kupil samo prvi avto , ker je 55 let star stric povrh vsega še prvi lastnik tako lepo nematretiral avto , da ni nikamor šel za povrh vsega mi je od vsega praha v mehanskih komponentah razneslo še lamelno ploščo in tri brzine menjalnika ko sem ga prvič lepo ogretega pohodil :roll: Dejmo ne en drugem bučk prodajat prosim :roll:

Glede obrabe celega avta se že tukaj na forumu vidi kako je, ko eni pišejo kako živahno vozijo pa bremz ploščice na 40.000 menjujejo, gume jim ne zdržijo več kot 20.000 imajo 8 litrov porabe pri dizlih, ki v normali pijejo pod 6 in tako naprej.
Zdaj mi pa povej kaj dela človk z avtom, če gume uniči v 20.000km?? Če ti pa gume uspe tako znucat pa pomeni, da se to odraža tudi na ostalih delih avta.
Pri meni je nekak tako, da gre 1mm gume za 10.000 km na gumi pa imaš približno 5mm uporabnega profila (recimo da menjaš pri okrog 3mm), torej človk more zlo grobo vozit, da 5mm gume zrabi v 20.000km.
P.S.(Imam Contiental gume, ki so zlo mehke, da ne bo kdo rekel, da imam kako poceni plastiko gor)

Glej Clio ma 1t in 75konjev. Ma sej bi blo žalostno če bi ti od pospeševanj s tistim požrlo gume kr tko za brezveze. Verjel ali ne za isti denar obstajajo avti z 200kg več in dvakrat več konji ali pa še več. Pa do tega da imajo dizli ogromno navora, pa do tega da so še težji....

Tega posta ne jemat osebno, sem ti hotel samo pokazat kako se da zgodba iz druge strani prikazat, ker si se glih lotil tega ne zakaj so avtomobili od starejših in originalni boljši, temveč tega zakaj so avtomobili mladostnikov in predelani slabši. :roll:

Glede wooferjev in ozvočenja bom rekel pa samo tako. Cliota dci z vso opremo imamo doma, mene kot proizvajalca avtomobilov bi bilo sram poslati ven avto z tako zjebano akustiko da te preglasi malo boljši tranzistor. . . Imel sem OSNOVNO Alfo 145 1.4TS pa je imela boljše ozvočenje kot Clio. Potem A3 l.96, ki je za Cliota 2004 mama in ata kar se tiče zvoka. Sedaj imam zopet 145 l.2000 kjer se napram Cliotu počutim kot bi sedel v kinu. ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po avg 25, 2008 12:59 am

Psepi je napisal/-a:Pa četudi ti svojega ne goniš, in če ga prav nikoli ne pohodiš to še ne pomeni da ravnaš z avtom kot dober gospodar. Za take kot si ti so naredili že veliko let nazaj avto : Daewoo Tico se je imenoval al neki takega.

........ :lol: :clapclap :tomidelej:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po avg 25, 2008 7:01 am

Eh brezveze se z vami kregat.
Pa ne od starega ata ni dobro kupit, ker tisti imajo pa spet obupen stil vožnje, pri 40 ga vrže v peto potem pa čez vse ovinke tako, motor pa jamra zraven pa še to komaj da. Najbolje je od kakega srednjih let. Pa nisem jaz srednjih let, da ne bo kdo spet izumil, da zato tako govorim, sem še pod 30.

Pa ne pomeni, da ga jaz nikol ne pritisnem, ampak ne tiščim ga konstantno pa mrzlega pa tako naprej. Pa vem, da sem dober gospodar kar se avta tiče in ne ti meni tra la la.

Pa en je omenjal, če se vozim z biciklom na šiht, ne, nevozim se z biciklom na šiht, se pa drugače dosti prevozim z biciklom in dobro vem kam in kako hitro se da pridit, tako da raje ne načenjaj te teme.

Pa seveda ne pomeni, da so zdaj vsi taki avti zgonjeni, ampak velika večina jih pa je. Je večja verjetnost, da je zgonjen, kot pa, da ne. Pravtako pa mi ne govorit, da pa so avti, ki niso tako prerihtani, od lastnikov, ki jim je bolj malo mar za njega in slabo vzdrževani, ker to tud ni res in je sigurno res, da bo z lepim vzdrževanjem in normalno vožnjo dosti več zdržal kot tist, ki ga redno goni pa če ga še tako vzdržuje. Obraba je s tem večja pa če se na glavo postaviš.
Velika verjetnost je, da ga ne gre nekdo nižat samo zaradi videza, ampak potem to vse pogosteje izkorišča za bolj šarf vožnjo. Tist, ki nima namena divjat ponavadi gleda bolj "civilne" avte, ker mu to nič ne pomeni. K večjemu je tako, kot je nekdo omenil, da se avtu zmanjša uporabnost, sploh ko je znižanem dodano še kup plastike. In pri takem moreš preklemanu pazit kje se boš vozil, kje parkiral...Sploh pa je to fajn pozimi ne, ko imaš plužno desko spredaj, seveda do prvega bolj trdega snega, potem tako odleti vse skupaj, če se prej ne vkoplješ.

@Psepi; Tico-ta pa si kar ti kup jaz ga ne rabim.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po avg 25, 2008 9:57 am

Mišek sej te razumem, in tudi sam vem da imaš delno prav :tomidelej: Prosim te samo , da ne mečeš vse v isti koš. Imaš ljudi, ki bodo počakali tudi dva tri mesece, zato da se naberejo evri in da bodo kupili kakšen kos, ki je res dosti boljši od navadnega... Recimo ena stvar, ki ti pride prav ne samo če voziš hitro ampak tudi v vsakdanjem prometu so športne , ali pa semi-track diski in ploščice...Zakaj itak veš :)

Je pa res , da itak takoj vidiš ko prideš avto pogledat... Takoj vidiš ali je lastnik fan seljo tuninga , torej ni važno kaj daš gor, važno da je nekaj novega... Imaš pa seveda fante ki vložijo v avte po par tisoč evrov, zato da avto izgleda res okusno , športno in ne vem kaj.. Taki ponavadi itak ne gonijo pa naj ma avto 200hp, ker jim je škoda avta ;)

Uporabniški avatar
Mario Car
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Mario Car Po avg 25, 2008 3:51 pm

Kaj pa kaj takega?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2242220
kako je pozimi s to platneno streho?
notr mrzl da mi ga bo stisnl ;) al se ne opazi razlike ?
Tale mi je ušeč, bad look, cabrio :shock: not je lep, čeprau mi manka radio (a jebiga )
pa kake lepe felge ;)

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Po avg 25, 2008 5:14 pm

:lol: :lol:

Uporabniški avatar
Mario Car
Nov uporabnik

Napisal/-a Mario Car Po avg 25, 2008 6:05 pm

in s čim se zdaj ti zabavaš ?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po avg 25, 2008 6:08 pm

brezveze da sprašuješ,ker itak smo ljudje si različni in boš na koncu dobil 100 različnih odgovorov. izberi sia vto ki je tebi najbolj všeč,pa boš sam ugotovil ali si kupo vredu ali ne. lahko da boš kupo avto ki so ti ga kateri odsvetovali,pa bo tebi služo dobro.Lahko ap da boš kupo nevem kak hvaljen avto,pa bodo problemi. pač pleha je na cesti ogromno in nič ni nepokvarljivo,sploh pa ne starejši avti.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po avg 25, 2008 6:10 pm

Mario Car je napisal/-a:in s čim se zdaj ti zabavaš ?

wtf ? :lol:

Uporabniški avatar
Mario Car
Nov uporabnik

Napisal/-a Mario Car Po avg 25, 2008 6:11 pm

ewo..to ti je odgovor ! :D tale puntič pade pa naj bo grom in strela ;)

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Po avg 25, 2008 7:26 pm

Ni slab, sam tist bad look dol vzemi, ker izgleda amatersko, ne vem kdo se je spomnil te nalepke čez luči limat

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po avg 25, 2008 11:25 pm

Primoz_86 je napisal/-a:Ni slab, sam tist bad look dol vzemi, ker izgleda amatersko, ne vem kdo se je spomnil te nalepke čez luči limat

mislim da si ti amater,ker ta bad look je pastični,ne pa nalepka :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire To avg 26, 2008 12:20 am

pa je nalepka plasticna
sej ni reku da ni plastika
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 To avg 26, 2008 6:37 am

Patrik_A3 je napisal/-a:
Primoz_86 je napisal/-a:Ni slab, sam tist bad look dol vzemi, ker izgleda amatersko, ne vem kdo se je spomnil te nalepke čez luči limat

mislim da si ti amater,ker ta bad look je pastični,ne pa nalepka :lol:

No mislim da se v zgradbo ni treba spuščat.

Vsaj meni so takšni in razni podobni dodatki zelo grdi in hkrati smešni, recimo nalepke (pardon, plastike ;) ) za čez pokrovce rezervoarja, kromirane radkape (kao lite feltne) itd. Ne vem kako so lahko eni tako brez okusa

Takole pa izgleda bad look, ki ni amaterizem kot na tistem puntotu cabrio (samo primer, drugače se mi ta avto ne dopade) http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2128329#
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov