Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Če sep 04, 2008 1:34 pm

hladni je napisal/-a:
Somebody_new je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:če bi gledal na lepoto armaturke bi polovico avtov umaknil iz prodaje, vključno z novim leonom in golfom pa a3. Če govorimo o kvaliteti, je to že čisto drug pojem.
Sicer pa kaj ti pomaga šminka, če ni funkcionalnosti? NIč! Dokaz smo pa mi sami. Kaj se bolj prodaja 147 al golf? Kaj se boljše prodaja lancia lybra al passat?

Kaj pa pri notranjosti 147 ni funkcionalnega????

Prvi primer: 1)Stikala za premikanje ogledal.Jao...
2.) Potovalni računalnik, al kaj bi naj tisti monito.rček v sredini predstavljal?Kr nekaj no.
3.) Spredaj nemreš normalno sedet če si višji od 191.(enako tudi v a3)

S tretjim se strinjam amapk to velja skor za vse avte tega razreda, tist zaslonček na sredini je radio, potovalni računalnik je med števci, daj mi razloži zakaj tipke za nastavljanje ogledal niso funkcionalne???
TIGR

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Pe sep 05, 2008 9:07 pm

zdaj že skoraj verjamem, da na svetu ni boljšega avta ko VW. :lol:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So sep 06, 2008 12:50 am

Nič, jaz grem v ponedeljek kar enega naročit. I'm sold. :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 So sep 06, 2008 12:53 am

bass je napisal/-a:Nič, jaz grem v ponedeljek kar enega naročit. I'm sold. :lol:

Ma jeba bo treba še probat 1.0 + :D

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So sep 06, 2008 11:58 am

Imel sem Focusa, AR 156, sedaj ima ženka Octavio. Gre za podobna vozila, zato mislim, da jih lahko primerjam.

1. Focus - najmanj prepričljiv izmed vseh. Strahotno neudobni sedeži, grazna armatura, previsoko sedenje, od kod jim ideja, da ima najboljšo lego na cesti v razredu mi ostaja skrivnost. Občasni črički. K temu prištejmo še nezanesljivost... Na ta avto se nikakor nisem mmogel navaditi, odsvetujem.

2. AR 156 - vozna dinamika svetlobna leta pred konkurenco, avto za dušo. Ima pa seveda pomanjkljivosti. Nisem visok, 175 cm, ampak ko sem udobno sedel, ni bilo zadaj prostora nič. Niti za otroka. Nobene odlagalne površine, sploh. Nimaš kam dat pijače med vožnjo, sončnih očal, groza. Šokantno majhen prtljažnik (SW). Dobra kakovost izdelave, materialov, skratka avto za voznika. Rabljenih rezervnih delov napol zastonj kjerkoli v velikih količinah. Brez čričkov. Meni osebno najljubša za vozit.

3. Octavia - traktor s pomanjkljivo zvočno izolacijo, občasen criček, ampak samo eden. Ga še iščemo... Prostora dovolj, ogromen prtljažnik. Sedeži boljši kot v Focusu, slabši kot v Alfi. Poraba šokantno nizka. Sposobna presenetljivo dinamične vožnje za svojih 110 KM. Izmed vseh po mojem najbolj primerna za vsakodnevno družinsko uporabo.

Priporočam testno vožnjo vseh treh, se boš najlažje odločil.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky So sep 06, 2008 1:10 pm

Kaj pa če bi dali za primerjavo k tem trem zgoraj navedenim avtom še Megane Grandtour - kam bi ga lahko uvrstili, kaj bi ga odlikovalo in kaj bi bile njegove slabosti?

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 So sep 06, 2008 9:36 pm

megane je med temi globoko spodaj. podvozje najslabše, plastika noter tudi, zanesljivost pa itak renojeva.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 So sep 06, 2008 9:57 pm

M je napisal/-a:1. Focus - najmanj prepričljiv izmed vseh. Strahotno neudobni sedeži, grazna armatura, previsoko sedenje, od kod jim ideja, da ima najboljšo lego na cesti v razredu mi ostaja skrivnost.

To sem se tudi jaz spraševal, odkod jim ideja o najboljši legi na cesti, ko sem ga vozil. :|
Antiznačkar po prepričanju

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Ne sep 07, 2008 6:34 am

ducky je napisal/-a:Kaj pa če bi dali za primerjavo k tem trem zgoraj navedenim avtom še Megane Grandtour - kam bi ga lahko uvrstili, kaj bi ga odlikovalo in kaj bi bile njegove slabosti?

Zaradi slabih izkušenj s službenim, bi se mu ognil v velikem loku. Sedeži meni osebno ne pašejo, premehko vzmetenje, ampak ga itak nisem prav veliko vozil, saj je bil precej pogosto na servisu.

Prednost Grantoura: velik prtljažnik. To je to.

Ampak če ne gleda karavanov, ni nobenega razloga, da bi Grandtour tlačil zdraven... :roll:

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne sep 07, 2008 12:35 pm

Se opravičujem! Nisem mislil ponudit karavana, ampak ko si ravno tako fajn napisal primerjavo med fordom, alfo (karavanom) in octavio, pa sem hotel osebno še slišat, kam bi se med temi uvrstil megan :)
drugače pa nisem vedel, da imajo tako slabo podvozje...

jony
Novinec

Napisal/-a jony Po sep 08, 2008 6:46 am

za normalno vožnjo so vsi dobri, če ste pa neki ultra dirkači, ki zahtevajo vrhunska podvozja pol pa ok. Vozu sem megana, pa ma čist u redu podvozje. Sam mam sicer focusa 1.6 benz, pa lahko rečem tole: avto ni nek sinonim za zanesljivost, prej bi rekel obratno. Sedeži res niso ful udobni, ampak te pa nič ne boli hrbtenica po dolgi vožnji. Ima tudi probleme z rjavenjem spodnjega roba vrat. Jst bi med temi izbral Leona TDi.
LP

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Po sep 08, 2008 9:00 am

ducky je napisal/-a:Se opravičujem! Nisem mislil ponudit karavana, ampak ko si ravno tako fajn napisal primerjavo med fordom, alfo (karavanom) in octavio, pa sem hotel osebno še slišat, kam bi se med temi uvrstil megan :)
drugače pa nisem vedel, da imajo tako slabo podvozje...

eeeee, 156 SW pa težko rečeš karavan... Gre samo za šminko, brez kakršnekoli uporabne vrednosti.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Po sep 08, 2008 12:29 pm

ja saj ja :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov