Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So sep 06, 2008 7:29 pm

adis je napisal/-a:
Falco' je napisal/-a:glede zadnjega pogona ne bi razpravljal, sploh pa tisti, ki ga nikdar niste imeli ne prodajajte praznih buč.

lepo po vrsti...za prvi avto si si izbral BMW, to ni slabo, sploh ne vem zakaj bi bilo. :?
sam bi na tvojem mestu gledal serijo 3, recimo 320i ali če želiš res pravi bombnik 330i. ;) po možnosti coupeja. za serijo 7 še imaš čas. 8)

zakaj 320 če lahko vzame naprimer 740? nevem ali ste "fouvš" ali je nekaj drugega...

Zakaj bi bili komu favšni? Saj če kupi novejšega 320 recimo bo cena podobna kot stari 740. Fora je v tem, da je sedmica precej zahtevnejša za vzdrževanje. ;) Itak majo te stare že precej let za sabo tudi že veliko prevožene kilometrine... Jaz osebno ne bi kupil sedmice, če ne bi imel v rezervi še kakšnih 2k EUR minimalno za morebitna popravila in menjavo kakega dela.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So sep 06, 2008 7:34 pm

V tem primeru se moram pa kar strinjat z Dr.M3 ker sedmica ni tako nedolzna kot zgleda
nasprotno zgleda ze po videzu precej brutalna torej tu so lahko samo besede, ki oznacujejo
njeno veliko vzdrzevanje... je pa se nekaj tisti, ki ste primerjali A6 z BMW 7 bi vam svetoval
ogled kaksnih karakteristik :idea: pod nujno
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So sep 06, 2008 7:43 pm

če ma 20000 € za nakup prvega avta verjemi da ima potem še denar za popravilo ;)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So sep 06, 2008 7:58 pm

adis: mogoce malce posploseno razmisljanje... vendar to pomeni ce ima 20.000€
kopuje pa E65/E66 letnik 2002 kateri je prva verzija z "malenkostnimi" hrosci...
v tem primeru bi moral kupovat vsaj l.2004 ...upam da sedaj razumes neposploseno z rezervo
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi So sep 06, 2008 8:47 pm

adis je napisal/-a:
Falco' je napisal/-a:glede zadnjega pogona ne bi razpravljal, sploh pa tisti, ki ga nikdar niste imeli ne prodajajte praznih buč.

lepo po vrsti...za prvi avto si si izbral BMW, to ni slabo, sploh ne vem zakaj bi bilo. :?
sam bi na tvojem mestu gledal serijo 3, recimo 320i ali če želiš res pravi bombnik 330i. ;) po možnosti coupeja. za serijo 7 še imaš čas. 8)

zakaj 320 če lahko vzame naprimer 740? nevem ali ste "fouvš" ali je nekaj drugega...

Pač se nam zdi, da je trojka bolj racionalna rešitev. Pa še meni osebno je pa sedmica eden najgrših avtov kadarkoli narejenih ( pa še x5, z4 itd...) Zdej zadeve mal popravljajo. Pa sem velik fan BMW-jev...sam mi ni jasn zakaj dajo američana za glavnega dizajnerja!!!

Sorry, mal je off topic....pa tud nočem, da bi začel o tem raszpravljat...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So sep 06, 2008 9:00 pm

JA ko smo že glih pri BMW 7 tista zelena mislim, da je 740i pri Planet v IVG kaj je z njo? je tam že eno do 2 leti :?: mogoče cena & leta mislim, da je letnik 98 ?

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po sep 08, 2008 12:50 pm

adis je napisal/-a:

jaz ne rabim bit favš, imam doma dobro zbirko avtomobilov, ki pohrustajo 7er.boljša rešitev se mi zdi 330i, ki je po performancih raketa od avta. 300Nm, 231PS, 6,5s do 100km/h, Vmax 250km/h - elektronsko omejena. sploh kak coupe bi bil za prste obliznit. kot sem napisal za serijo 7 še imaš čas (EMŠO). ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Po sep 08, 2008 1:27 pm

Falco' je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

jaz ne rabim bit favš, imam doma dobro zbirko avtomobilov, ki pohrustajo 7er.boljša rešitev se mi zdi 330i, ki je po performancih raketa od avta. 300Nm, 231PS, 6,5s do 100km/h, Vmax 250km/h - elektronsko omejena. sploh kak coupe bi bil za prste obliznit. kot sem napisal za serijo 7 še imaš čas (EMŠO). ;)

7ka je 7ka in je nikdar ne morš primerjat z bilo kako 3jko (govorim o raskošju in udobnosti, o materialih v notranjosti in o opremi) tolko o tem!!!

pa je lahko nevem kaka 330 ci, pa se rajše odločim za 730d, kot pa za 3jko. pa vem da nisem edini, ampak je 90%folka takega. tolko o 7ici in 3jki.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po sep 08, 2008 1:47 pm

kdo pa je rekel, da primerjam 7er in 3 er? pravim le, da bi se jaz raje odločil za 330ci, ko pa bom starejši pa bom vozil 7er. drži se teme, pa ne nakladat nekaj v tri dni. :evil:

ali ne razumeš slovensko?
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po sep 08, 2008 2:09 pm

Senad je napisal/-a:
Falco' je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

7ka je 7ka in je nikdar ne morš primerjat z bilo kako 3jko (govorim o raskošju in udobnosti, o materialih v notranjosti in o opremi) tolko o tem!!!

pa je lahko nevem kaka 330 ci, pa se rajše odločim za 730d, kot pa za 3jko. pa vem da nisem edini, ampak je 90%folka takega. tolko o 7ici in 3jki.

ne s*** elvedin.

330ci proti 730d. 7 nima za bureG :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Prvi avto - BMW

Napisal/-a Senad Po sep 08, 2008 2:09 pm

rok g je napisal/-a:Pozdravljeni.
Rabil bi nasvet glede nakupa avtomobila.
Pravkar sem sredi vozniškega izpita. Sicer nisem več mladenič...

že na začetku je dal vedeti da ni več mladenič, in da so v večini dolge relacije, ti pa predlagaš 330ci.

toliko o nakladanju in o razumevanju slovenščine. :shock:
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po sep 08, 2008 2:17 pm

330ci niti ne pije tako veliko. So dokaj varčni motorji. Pa tudi mimogrede, 730d ni ravno za šparanje. Je že taka kilaža, da tukaj ne moreš pričakovati ravno 8 litrov/100km. Ampak verjetno si ciljal na udobje. Tukaj je jasno BMW7 v veliki prednosti. Ampak jaz bi si mogoče raje omislil kar petico, ki je neka mešanica med 7 in 3. Pa še vzdrževanje naj bi bilo precej cenejše. Seveda pa tudi s 3er komot delaš relacije... Za ta denar bi jaz vzel kar petico. Dobiš aktualni model z zadovoljivo opremo. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov