Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe sep 12, 2008 2:44 am

Ne vem, katere cene so v ceniku - verjetno za faceliftanega. Morda je starejši še cenejši.

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Pe sep 12, 2008 5:33 am

Izmed teh dveh, bi osebno raje astro.

OT. Kaj pa audi A3
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2264015
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
.:BoMbAsTiC:.
Stalni uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Pe sep 12, 2008 6:32 am

c4 sem tudi gledal, praktično sem pogledal veliko avtov, c4 pa je eden izmed dražjih, ki sem jih zasledil v tistem recimo rangu...Samo še leon nitro je dražji... Pravijo (tudi mehanik na citroen servisu), da so od C4 1.6 dizli polomija....pa tudi oblika mi ni prav preveč po godu, 2.0 pa so spet toliko dražji...:D
Za akcijo pa sploh nisem vedel, verjetno bo vedno več akcij za vsa vozila proti koncu leta, da bi se rešili čim več 08 modelov...

Senator: audi je res zelo, zelo lep, ampak ima tudi svojo ceno...za primerjavo tega, ko si ti dal ima (skoraj) 5 let, s skoraj 90 k km, cena pa je za novo kio pro ceed ;) , itak glede lepote je a3 klasa zase...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe sep 12, 2008 6:50 am

imam gtc 1.6:

- poraba na orginal 16" felnah je bila prvih 1500km 10-12l .. potem pa je padla na ca 8l. (na 19" imam 9-10l)
- servisi so na 30k km oz 2leti
- avto ne gre nikam :/

avto se na splošno lepo pelje, ni nekih čričkov, materiali so mi koliko toliko všeč, moti me mali prtljažnik.

glede financiranja je pri oplu tak, da dobiš še neki extra popust če vzameš vsaj na 1leto leasing (mislim da je minimum 20% vozila) pri kiji nevem kako je.

Uporabniški avatar
Stalni uporabnik

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Pe sep 12, 2008 6:59 am

Dadek, tvoje izkušnje pridejo prav...tnx

kako pa to, da je tak padec v porabi iz 16" na 19", ker bi človek pričakoval prej 1l več na 19" kot pa precej manj...al je to pač ko je avto nov?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe sep 12, 2008 7:04 am

ja ko je bil avto nov je bilo 12l, potem je padlo na 8 (vse na 16") pol pa sem dal gor 19".

aja se pa tut sam spogledujem s ceed-em (za služben avto :P )

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Pe sep 12, 2008 10:03 am

Sam imam tud gtc-ejko 1.6. Glede porabe lahko napišem da tudi ni tako visoka kot je DaDeK napisal :D Res je v prvih kilometrih ko se avto še ne ulavfa malo večja poraba tam do 10 litrov. Sicer pa meni trenutno pije 7,5 litra,res pa da ne divjam po cestah, umirjen voznik pač :D Drugače pa če kdaj pa kdaj malo bolj pritisnem na gas imam pa tam okoli 7,8litra. Osebno čez 8 litrov še nisem prišel :D Avto je za normalno vožnjo čisto zadosti, če nisi zahteven voznik. Pač zbudi se pa tam pri 4k obratih, tako da za kakšnega prehitet tud ni sile. Tako kot je DaDeK napisal se avto nasplošno lepo pelje, čričkov v notranjosti res ni slišat. Materjali se mi zdijo pa tudi kakovostni v avtu.

Uporabniški avatar
Ridik13
Nov uporabnik

Napisal/-a Ridik13 Pe sep 12, 2008 10:52 am

Najboljša izbira je pro_ceed z 1.6 motorjem če kupuječ bencinarja, sam sem do sedaj
prevozil 10000km. Tudi poraba je ok za tak motor, 7.5 normalne vožnje, če si umirjen
voznik tudi 7l - relacije, tudi sam sem imel že manj kot 7l, največ pa 8l. Vozim pa se
največ Šk.Loka - Lj. tako da je dosti mestne vožnje in gužve.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe sep 12, 2008 11:54 am

mihhec je napisal/-a:Sam imam tud gtc-ejko 1.6. Glede porabe lahko napišem da tudi ni tako visoka kot je DaDeK napisal :D Res je v prvih kilometrih ko se avto še ne ulavfa malo večja poraba tam do 10 litrov. Sicer pa meni trenutno pije 7,5 litra,res pa da ne divjam po cestah, umirjen voznik pač :D Drugače pa če kdaj pa kdaj malo bolj pritisnem na gas imam pa tam okoli 7,8litra. Osebno čez 8 litrov še nisem prišel :D Avto je za normalno vožnjo čisto zadosti, če nisi zahteven voznik. Pač zbudi se pa tam pri 4k obratih, tako da za kakšnega prehitet tud ni sile. Tako kot je DaDeK napisal se avto nasplošno lepo pelje, čričkov v notranjosti res ni slišat. Materjali se mi zdijo pa tudi kakovostni v avtu.

ja verjetno imaš orginal felne (15 oz 16) in tam sem napisal da je poraba 8l.. :D

Uporabniški avatar
Stalni uporabnik

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Pe sep 12, 2008 1:02 pm

no, sej če bi jst kupu astro potem bi dal itak minimum 18 gor, ker čene feltne ne pridejo do izraza...

Ne vem, težko se bo odločit, astra je dražja, pogledat moram pri obeh serijsko opremo, kateri ponuja več itd...
Seveda pa se morm it peljat z obemi, da vidim kako je glede vožnje in kako bom zadovoljen z pregledom, udobjem itd.
Verjetno bi bilo vseeno za počakat recimo še kakšen mesec ali dva, pred novim letom, ko bodo zagotovo kakšne akcije, da se ne bi potem tepu po glavi :lol:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe sep 12, 2008 3:22 pm

testno astro GTC 1.6 boš brez problema dobil na test v katerikoli avtohiši.
Slika

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Pe sep 12, 2008 4:09 pm

DaDek je napisal/-a:imam gtc 1.6:

- poraba na orginal 16" felnah je bila prvih 1500km 10-12l .. potem pa je padla na ca 8l. (na 19" imam 9-10l)

avto se na splošno lepo pelje, ni nekih čričkov, materiali so mi koliko toliko všeč, moti me mali prtljažnik.

glede financiranja je pri oplu tak, da dobiš še neki extra popust če vzameš vsaj na 1leto leasing (mislim da je minimum 20% vozila) pri kiji nevem kako je.

poz!

Tudi sam sem bil zelo presenečen kako avto ne gre 'nikam' =) Pričakoval, sem nekje isto zadevo kot je moja mazda 1.6 vendar so ti bavarski konji zelo polenjeni. z nekje enako težkim pežojem 1.4 90km sem ga z lahkoto 'prehitel'. Kolikor imam izkušenj z i30 in 1.6 bencinarjem ki je enak kot v kii je kar bolj poskočen. Pri astri me je zmotilo čudno sopihanje klime pri nekje 4k rpm, Kia, ki pa jo ima prijatelj (sicer rio vendar ni tako star) pa ima skoz neke majhne težave z motočkom za višino svetil.

osebno bi vzel kio. Kljub manjšim napakicam, ki jih težijo še vedno za moje pojme dobiš več od avtomobila, na avto pa tako ali tako dobiš garancijo.

lp, Aleš.
Slika

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Pe sep 12, 2008 5:16 pm

DaDek je napisal/-a:imam gtc 1.6:

daj si še 20"ke gor te bo bolj letelo :)

no vglavnem mam tui gtcja 1.6 poraba 8l,nikol pa nisem mel 12l kot dadek :) niti nad 9,avt opa ima 4.5k km,ne vozim se počasi,pela se fajn.

kia pa še je vedno kia j*** ga,zunaj je kar ok,not pa polom po mojem mnenju.če pa bi rad še te kaj zanima pa PM, al pa na opel forum tam še je več folka ki ima gtcja
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe sep 12, 2008 5:35 pm

Treba se je zavedat, da so 1,6 l atmosferski bencinski agregati v vozilih razreda GOLF z 1,2 - 1,4 t "suhe" teže - bolj ali manj osnovni agregati.
Namenjeni so nezahtevnim voznikom - v tem primeru znajo bit tudi skromni pri porabi. Ko narastejo zahteve voznika je poraba + 10 l /100 km realnost.

V primeru, da je poraba problem je najbolje razmislit ali o močnejšem agregatu ali o dizelski različici. Najbolj enostavno pa je zmanjšati "težo" desne noge.

LP

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Pe sep 12, 2008 5:41 pm

kupi kaj takega kot imam jst. letnik 2004-2005 pa manj kot 10k€. O kvaliteti ni dvomov. če rabiš kako info več me daj kliknit na msn ;)

razpon pa imaš od 1.6bencinc-1.7disel-2.0bencinc
Zadnjič spremenil T2a, dne Pe sep 12, 2008 5:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Stalni uporabnik

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Pe sep 12, 2008 5:42 pm

glede na to, da naredim cca 15k km letno, do delavnega mesta pa imam le 3km, mislim da dizel ne pride v poštev, pa tudi za moje finance so dizli dražji...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe sep 12, 2008 5:49 pm

Bombastic.. potem dizli res bolj ali manj odpadejo.
se pa zelo strinjam z KARL ABARTH-om. Če veš da si dinamičen voznik in glede na to da boš dajal gor 18" dvomim da je ekonomsko in glede na občutke optimalen motor 1.6 s 100konji. Malo razmisli o financah in primerjaj, ker bo kaj hitro prišlo do tega kar omenja Dadek, ko mu avto kuri 10-11l gre pa "nikam". Človek je napisal po pravici. Pač pravim, da s tako porabo bi lahko enako hitro poganjal že vsaj 125 konjskega 1.6 od ceeda, če ne še kakšnega močnejšega motorja od opla..

Uporabniški avatar
Stalni uporabnik

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Pe sep 12, 2008 6:45 pm

No, vzel sem si čas in pregledal približno enaka modela in sicer gre za

Opel Astra Enjoy 1.6 TWINPORT ECOTEC, 115KM, 5 stop. menjalnik
Cena osnovnega modela:16 410 EUR
Cena z dodatno opremo: 16 505 EUR (dodal sem nekaj drobnarij:fanfare hupa, el. ogledala)

Kia Pro_Ceed 1.4 LX FRESH, 109KM, 5 stop. menjalnik
Cena osnovnega modela: 12 100 EUR
Cena z dodatno opremo: ? (nisem dobil podatkov o ceni prednjih črnih luči itd)
Najprej nekaj tehničnih podatkov:

ASTRA vs PRO_CEED

4x airbag //// 8x airbag
športno podvozje //// -
avtomat.klima //// navadna klima
16" platišča //// 15" platišča
-(doplačilo) //// el. ogledala

Ostala oprema je skoraj ista, mogoče kakšna malenkost razlike.
--------------------
Še recimo primer 1.6 kie proceed za isti denar kot astra:

Kia Pro_Ceed 1.6 SPORT PACK, 127KM, 5 stop. menjalnik

Cena osnovnega modela: 15 168 EUR

Proceed v primerjavi z astro (1.6) ima dodatno še: ESP, 17" platišča, ...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe sep 12, 2008 7:15 pm

Zdaj ugodnejša je v vsakem primeru Kia. Tukaj ni potrebno kaj preveč razmišljat. Odločit se moraš pa sam na podlagi testne vožnje kaj ti je bolj všeč. Meni naprimer Ceedova notranjost ni najbolj všeč. Je lepša od I30 a še vedno sem ni nekako bolj dopade astrina. Pa čeprav odlagalnih mest skorajda nima (astra).

Zdaj nekateri tukaj hvalijo astro. Sam jo tudi imam ampak... Nekako ne vem ali bi jo priporočil ali ne. Imel sem pa tudi astro 1.6 (petvratna). Zdaj vozi se solidno. Edino kar me moti pri trenutni je to, da je (pre)trda. Imam namreč športno podvozje pa nekako ni ravno za malce slabše ceste. Kar hočem rečt je to, da se je avtomobil po cca 20k km totalno "razdelal". Škriplje, ropoče in črički lezejo ven že na več koncih. Živce parajoče. Ok saj je jasno, da se kakšen oglasi kje a ne v taki količin in pri tako malo prevoženih. Resda so ceste slabe po katerih vozim a vseeno. Preveč vsega. Imam tudi problem okoli luči ampak to je moj problem in ni nujno, da ga boš imel tudi ti. Pač imam srečo, da naletim na "škart" robo. Tako, da sam imam do zdaj nekako mešane občutke glede astre. Težko res težko bi jo še enkrat kupil. Pričakoval sem več za zahtevane €.
Odloči se pa sam.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe sep 12, 2008 7:16 pm

astro se da dobit pri sawalu (cosmo) za ca 14k e.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov