Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh To sep 16, 2008 2:24 pm

@Klamzi: Pri nakupu pazi na rjo in elektroniko (preglej če vse deluje tako kot mora). Sicer pa so renaultovi 1.4 motorji zanesljivi. Poraba je še kar zmerna, je pa seveda odvisna od tega kako voziš avto, npr. kolegu clio 1.4 (letnik '95, energy motor) pije okoli 8-9 litrov mestne vožnje (brez šparanja). Če imaš mehanika s seboj pri nakupu si lahko skoraj brez skrbi, da boš kupil dober avto.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Sr sep 17, 2008 1:16 pm

Pa velik sreče pri nakupu avta. Za tak denar je res loterija.
Jest sem jih do zdaj pogledal že 20 (računam pač tud na to, da sem jih ponekod v kup pogledal 3 več,manj), sej en rečem, ne motijo me vsake manjše napake, moti ap me udrtine pa NE tiste od prak placa, ampak druge večje,
pogledal tole Hondo, sivo in belo, siva je na pogled res lep, motor Brezhiben, ampak je bila ap štrihana, ka rpomeni, da je bila karmolirana, al je pa rjavela, ker se ponekod že malenkost kaže rjavina.
Če kerga to na moti jo naj kupi, avpus pa tud ni bogvedi, kaj, prav tako diski so že čist na min.,ampak to je pač potrošni material.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2294221
+ bela

+ še ena sivo

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr sep 17, 2008 3:41 pm

@trust: pa ti pričakuješ da bo za 2k€ avto kot iz salona??
LP Rok

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Sr sep 17, 2008 4:07 pm

Drocky je napisal/-a:@trust: pa ti pričakuješ da bo za 2k€ avto kot iz salona??

Ne ne pričakujem, da je ravno tak kot iz salona pričakujem pa da je vreden ogleda in nakupa za 2500 evrov, se pravi redno servisiran, da vse dela brezhibno in, da je karoserija brez večje poškodbe, seveda za ta denar pričakujem brez rje, ne motijo me praske.
V nasprotnem primeru je bolje, da prodajalec da avto pod ceno ali ap ga enostavno pelje na dinos ali pa proda po delih. Potem raje potrpim in se vozim v svojem avtu, ki je brezhiben, ampak je brez vsakem opreme.
No, da tew malo potolažim, suzuki baleno l.97 s klimo za 1700 evrov, avto ni bil nikoli huje karamboliran bila sta barvana samo sprednja ob blatnika zaradi poškodbe na parklapcu, avto ne bom jemal ker je karavan izvedba, prav tako sem zamudil eno zelo zelo lepo xsaro za 2500 evrov, prodana 2 uri pred prihodom mene. Se dobijo za atk denar spodobni avti, tiste zbuškane hribovske tepke pa naj prodajalci, kar imajo, itak nisem videl ša večji del Slovenije, tako, da za bencin in čas se ne sekiram.

lp

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr sep 17, 2008 4:29 pm

v življenju je polno kompromisov in js vem da mam rajši avto, ki je bil razbit in ok popravljen, kot pa nek v nulo ohranjen avto, ki se ga je barvalo zaradi parkplac "udarcev" in se kasneje izkaže da je bil konkretno razbit. Povrh vsega pa da je še ta avto od kakega dedka al pa omike, ki sicer vozita lepo, ampak ko pa posodita avto svojemu vnuku, pa ta dela tako z njim, kot da bo avto šel naslednji dan na odpad.
LP Rok

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Sr sep 17, 2008 5:51 pm

Drocky je napisal/-a:v življenju je polno kompromisov in js vem da mam rajši avto, ki je bil razbit in ok popravljen, kot pa nek v nulo ohranjen avto, ki se ga je barvalo zaradi parkplac "udarcev" in se kasneje izkaže da je bil konkretno razbit. Povrh vsega pa da je še ta avto od kakega dedka al pa omike, ki sicer vozita lepo, ampak ko pa posodita avto svojemu vnuku, pa ta dela tako z njim, kot da bo avto šel naslednji dan na odpad.

mah ravno vse obratno, raje dam sam popravt, kakšne večje poškodbe na karoseriji (večje udrgnine), kot pa, da je že popravljeno in, da je bilo štrihano vse razen strehe.

P.s. Veš raje se vozim v mojem trenutnem avtu, kot pa da kupim avto že z napakami pri ogledu, sej, če ej ok popravljeno potem je vse ok, ampak dejansko ne veš, kako hudo je bil poškodovan oz. se da vidt.
lp

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Sr sep 17, 2008 5:51 pm

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Sr sep 17, 2008 6:51 pm

:) splash, kva pol razmislas? jz bi tud v tem cenovnem rangu nekj kupu . Jasno mi je, da ne bo to neki luksuz, sam kva pa vem. Pomoje bi kr xsaro. Edin morda kkšna nanka jr. bi se najdla. Se prav bravo. blage nimam

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Avto za 2 jurja

Napisal/-a KARL ABARTH Sr sep 17, 2008 9:45 pm

splash je napisal/-a:Ne, ni sonček :D

in vprašanje je resno...

cena 2000€, do 60 kw, čim novejši :) recimo da nad 1997, naj ne bi bil totalno razbit pa to :D bencin ali dizl... najraje bencin...

klima so najbrž pobožne sanje?

sem nekaj gledal, in tega je full. recimo alf je dost, samo se na motorje nič ne spoznam...
vw se pa zlo švoh dobi... :?

s predlogi na plan :)

O ALFI ne bi govoril, ker bo kdo rekel, da sem zaljubljen v "pločevino" - najprej testiraj AR 145 1,6 boxer - če ti bo všeč, povej, pa bomo še kakšno rekli.

Strogo po tvojih kriterijih bi poiskal FIAT PUNTO 60 - zadnji primerki prve generacije. Dobiš tudi kakšen primerek s solidno opremo (klima, el. stekla, cent. zaklepanje, servo, … ) - pogoj je, da ni bil (hudo) poškodovan, pa da je redno vzdrževan. Glede vzdrževanja + stroškov - FIAT kot FIAT - lahko boš brez težav vozil, lahko boš v kratkem »zmetal« lepo vsoto EUR (glede na vrednost vozila).

Izven kriterijev - letnik kot prvo »odpišem«. MAZDA 323 npr. je v celoti boljši avto kot PUNTO, le da je starejši. Enako velja za HONDO CIVIC - 5., mogoče 6.gen.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov