Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Pe sep 19, 2008 12:08 pm

jaz sem drugi lastnik

Tista družinska veriga je bila mišljena kot sarkazem, saj se uporabnik ravno ni potrudil, da bi svoje mnenje podkrepil tako kot si ti to naredil ali jaz.
Vsekakor pa ima fiat tudi par motorjev kateri so bili prave ˝rožice˝v smislu okvar.
Slika

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe sep 19, 2008 12:15 pm

ABARTH: kakšne težave pa so bile s 1.2 60 motorji? Lahko na zs da ne bo preveč offtopic

Kar se pa 1.1 55 motorjev tiče so po mojih izkušnjah neuničljivi, ob rednem vzdrževanju naredijo tudi 350kkm brez generalne, med intervali olja ni treba nič dolivat, ker ga ne pije. Problemov s tesnilom na glavi nisem imel nikoli, pač treba je redno menjat antifriz, pazit da ni zraka v sistemu in da zaradi kakšne druge napake ne zakuha (termostat, ventilator). Če zobati jermen vtrže, montiraš novega in voziš dalje, ker ne povije ventilov. 1.2 motor ima sicer le daljši hod batov in višji blok, tako da ne vem zakaj bi bilo s temi motorji drugače. Vsaka jim čast :bow
Lp

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe sep 19, 2008 2:08 pm

Iz lastnih izkušenj, ti svetujem da ne gledaš da bo avto imel minimalno konjenico. Sploh ko boš primerjal težo vozila z konjenico. Pri Fiatu (Bravu) se izogibaj 1.4 12v motorja. Glej nekako da bo razmerje okoli 8-10konjev na 100kg, to se ponavadi ok obnese, kar se tiče "zmogljivosti in porabe".

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Pe sep 19, 2008 7:40 pm

batek je napisal/-a:Zlomilo bat...še to povej da je njegova mati en dan prej z avta odlimala nalepke Polizia al pa carabinieri, sam jebiga avto je bil ugodn. :(

Avto kupljen nov, redno servisiran, cca 65 kkm. kar sem videl, sem videl.
Kot sem rekel: pri nekaterih modelih nekatrih firm se neke fantomske napake pogosteje pojavljajo. Poznam tudi par ljudi, ki s temi puntoti nimajo večjih težav. Če ti je v uteho.
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 16 gostov