lisko je napisal/-a:Točno tak sploh če gledaš malo bolj "in" avte....kao klima in servo in tako naprej.....za 1000 evrov dobit dobrega dizla je manjša možnost kot dobit sedmico na loteriji.....vendar se da:) Moraš pač vedet da dizelski agregat je malo bolj kompleksen od bencnarja.....zahteva malo več pozornosti in malo več vzdrževanja ( sicer za skoraj podobno ceno kot bencinar) a vendar. Zgonjen dizl bo še vseeno šel....a kaj ko bo ga treba zjutraj vžgat pri minus 15? bencinar brez kompresije bo vžgal, ker mu za vžig skrbi iskra.....dizl pa ne pa če tudi bodo grelne že gorele......Če razumeš point.....dizla je treba spravit v pogon da gre.....bencinarja pa skoraj vedno spraviš v pogon.....ko sta v pogonu pa greta oba....ampak če smo pri zanesljivosti mislim (iz izkušenj) da je bencinar, pa čeprav starejši, dost bolj zanesljiv kot primerno stari dizl.
To, da so stari bencinarji zanesljivejši od dizlov, mislim, da ni res. Stari mercedesi, audiji, verjetno še kaj, so neuničljivi. Bencinarji pa ne.Več kot 20 let stari dizli še vedno brez povzročanja glavobolov klepljejo, pri tem pa ima marsikateri preko miljona prevoženih.
Pa tudi komplicirani niso prav dosti

Glede vžiganja.. totalno sheban dizl, ki je na 100km spil liter olja, je pri -20 kresnil v trenutku. Torej je tudi neužiganje pozimi bolj mit tistih, ki točijo kurilca in podobne zadeve, ki zmrznejo, oz tistih, ki že dolgo niso menjal svečk, majo motorje iz faze, itd. Dokler nisem mel izkušenj z dizli, me je bilo tega strah, sedaj ko je teh izkušenj precej, pa prav nič več

Moje izkušnje s starimi dizli so izvrstne.
Seveda se s takšnim starim dizlom pelješ ceneje & hitreje kot z vlakom. (vsaj v mojem primeru je tako, seveda ni nujno)