Če še niste, res prvo v salon pa pogledat in se zment za testno vožnjo.
Drugo: kakšen je finančni limit, kaj bi radi mel od opreme. SI mal poračunaš in takoj vidiš kje si. Takole iz glave, Focus mislm da je kr cenejša izbira
Kar se tehnike tiče je Leon precej v prednosti če bi gledal bencinarja. Novi 1.4 tsi z 125ps in predvsem 1.8TFSI 160ps je zmaga

dovolj moči in navora, posledično nizka poraba. Pr dizlih pa mislm da je spet 50:50.
Moje mnenje glede Seata ker poznam zadevo: zunanjost je pač stvar okusa.
Dizajn notranjosti oz sredisnke konzole je res mal smotan (sicer lahko rešiš z navigacijo-a je strošek), lepo rešitev sm videl z širokim JVC radijem

lepo pride
Drugače je kr kvalitetno narejeno, čeprav mene osebno moti na pogled dost cenena plastika na vratih in tisti sredinskid el pr ročni. Kej več težko komentiram ker ne poznam bolj švoh različic (sami materiali sedežov itd...).
Veliko pomankljivost vidim predvsem v preglednosti Leona. Zelo zelo nepregleden. Zadaj majhna šipa, majhni stranski špegli, situacija je še slabša kot pr prejšnem modelu. Tudi bočni pogled ti sovoznikov sedež kr omejuje.
+ vidim v tem, da se mi zdi da so VAG zadeve kr trpežne in je kvaliteta na nivoju. Predvsem pleh je 100% v nulo..
Sem daleč od VAG fana, sam na žalost morm priznat da prvi Leon k je bil 7 let pr bajt ni povzročal problemov. Zalo presenetljivo. Tudi na splošno o novem modelu slišim bolj pohvale. Ni nekih problemov itd..