Napisal/-a CyberMedo To sep 30, 2008 8:59 pm
Moj odgovor je pravilen samo, če velja predpostavka, da je res, kar je napisal TrijoAdijo, torej da gre za motor iz arzenala PSA. Sam namreč vozim Pugija 307 SW (facelift) z motorjem 1.6 110 KM in ga moram kar pohvalit. Je presenetljivo prožen, ga pa moraš držati v obratih, kjer turbina dela (torej nekje od 1800 rpm dalje), pri nižjih vrtljajih je zaradi majhne prostornine "mrtev". Poraba pri relacijski umirjeni vožnji cca. 5 litrov, pri avtocestni vožnji pri 130 km/h okroglih 6 (se vsak dan vozim 60 km po avtocesti, tako da je podatek kar natančen), čiste mestne vožnje nimam. Ker gre za avte podobnih karoserij, mogoče še to, da avto lepo potegne, udobno se počuti tudi na avtocesti do hitrosti nekje 150 km/h, brez pomislekov gre sicer nekje do 180 km/h, so pa take in večje hitrosti bolj muka kot užitek, saj enoprostorci ne blestijo ravno po perfektni aerodinamiki (recimo večji in težji Pežo 407 z istim motorjem premore bistveno večjo končno hitrost, testirano z lastno ritjo, po vsej verjetnosti zaradi boljše aerodinamike). Se pa avto najbolje počuti na odprti cesti, torej relacijska vožnja do recimo 110 km/h, kjer se tudi pokažejo njegove vrline, predvsem nizka poraba ob dokaj dinamični vožnji, predvsem iz tega vidika so ga tudi pohvalili na testih. Zaenkrat nisem imel nobenih težav, je pa res, da ima avto prevoženih le 50k km. Prav tako ne vem, če ima jernem ali ketno (sem še daleč od 100k prevoženih). No, upam, da sem kljub temu pomagal.
LP