Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Sr okt 01, 2008 8:18 pm

slavcdklavc je napisal/-a:
hejho je napisal/-a:Osebno nikoli ne bi kupil takega avta. 100 x raje novega Punta grande moltijet 90 KM, s 6 prestavami, ali pa navaden multijet (to so dizli) 75 KM.
Ali pa nvega Brava, malo doplačaš...
Za ta denar se dobi precej boljšpi avto kot 500.
Ali pa kakšna Corsa, Astra, vse novo , dizel, ali pa peugeot 207 1.4 HDI ali 1.6 HDI.

Glede na to, da sem pristaš Fiatovih vozil, se moram na žalost strinjati. Za ta denar, plus enga jurja če je akcija, pri Fiatu, lahko dobiš 1 ali celo 2 razreda večji avto z več konji kot 500 1.4 16V sport (na žalost)

Če pa že hočeš Fiat 500, ti pa svetujem 1.3 jtd, kajti 1.4 sport je en len stroj. tistih 16V ne pride do izraza in avto ti med vožnjo ne deluje dinamičen (vsaj meni osebno ne). Potni računalnik (1,4) je pa ob abnormalnem priganjanju kazal meni osebno nizko porabo slabih 10 litrov, kar se mi ne zdi tako slabo, za vrtenje v obrate v hrib med dolenskimi griči.
Malo me je tudi razočarala obdelava armaturne plošče in notranjosti nasploh, za 14 đizu bi pričakoval vsaj mehko na dotik sredico armaturne plošče, ter boljšo končno izdelavo. Res pa, da sem sam preizkušal avto na začetku njegove poti po slovenji, tako, da so od takrat mogoče že kakšne podobno manjšo nevšečnošt že odpravili.
Lega med ovinki je solidna, sploh pri hitrostih do 100km/h in pogoj, da je cesta v dobrem stanju. Kajti majhna medosna razdalja terja davek na grbinastih cestah in avto se znajde poskakujoč in naenkrat se ti zdi, da voziš na meji vozila, pa čeprav to ni res, saj je podvozje zelo solidno in med boljšimi v razredu

Mogoče bi izpostavil Mazdo 2, ki je tudi zelo soliden avtek, kot konkurenco, čeprav tudi novi twingo ni slab.

Upoštevaj v ceno, da ima avto 7 varnostnih vreč in da boš z njim tarča pogledov!
Če tripaš na take stvari (sploh poglede in izstopanje iz množice), ti bo avto služil zelo dobro, še bolj kot upaš.

j*** ga, nuova 500a ni avtomobil za vsakega, tako kot mini ne.

Podpis
Samo še enkrat, moje mnenje:
Pa najbom še tako v središču pozornosti, raje kupim 90 konjskega punta z dizel mašino, 6 stopenjskimenjalnik.
Ni šans. Če ti je pa res všeč, potem pa res dizla.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Sr okt 01, 2008 8:56 pm

Sladklavc je lepo povedal. 1.4 16V se nisem vozil v novi 500ici, sem pa imel identicen motor v Pandi in je bil za moje pojme izvrsten. Sicer ga je bilo treba tipicno vrtet, kar pa mogoce niti ni minus. V kombinaciji z perfektnim sestopenjskim menjalnikom je poskrbel za moj nasmeh vsakic, ko sem se vozil z njo. Sem pa ze zasledil par graj, da motor enostavno ne izpolnjuje pricakovanj. Dizel se mi ne zdi najboljsa izbira, ker je enostavno presibak. Abarth bo prekleto drag (ce bo pri nas).

Kaj pa Panda 100HP? Izjemen avtomobilcek s fenomenalno lego, bolj uporabna od 500ke + za njo se obrne marsikak frajer ;) Samo iskreno receno, ni najbolj zdrava za hrbet, sploh ne, ce se vozis po slabih cestah (gokart).

Moj glas gre vseeno 500 1.4 16V...

LpF

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Sr okt 01, 2008 9:08 pm

gofra je napisal/-a:Sladklavc je lepo povedal. 1.4 16V se nisem vozil v novi 500ici, sem pa imel identicen motor v Pandi in je bil za moje pojme izvrsten. Sicer ga je bilo treba tipicno vrtet, kar pa mogoce niti ni minus. V kombinaciji z perfektnim sestopenjskim menjalnikom je poskrbel za moj nasmeh vsakic, ko sem se vozil z njo. Sem pa ze zasledil par graj, da motor enostavno ne izpolnjuje pricakovanj. Dizel se mi ne zdi najboljsa izbira, ker je enostavno presibak. Abarth bo prekleto drag (ce bo pri nas).

Kaj pa Panda 100HP? Izjemen avtomobilcek s fenomenalno lego, bolj uporabna od 500ke + za njo se obrne marsikak frajer ;) Samo iskreno receno, ni najbolj zdrava za hrbet, sploh ne, ce se vozis po slabih cestah (gokart).

Moj glas gre vseeno 500 1.4 16V...

LpF

Pa ne serji ga. Kako ti bo premalo 75 KM dizel v fičku, če je pa še v peugeotu 206, 1.4 dizel 70 KM čisto dovolj. Pa poraba bo min.

Samo res, pando dizel 1.3 dobiš z dosti opreme že za 10.800 €. Poglej malo za njo, pa za puntekom, edino če si res tako zelo zaljubljen v tega fička.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr okt 01, 2008 9:31 pm

Ma 1.3 JTD 75 KM je čist zadosti za normalnega uporabnika v fičkotu :!: ...itak s takim autom se ne boš šu dirkanja...sam idealno bi bilo v takega fičkota 90 KM dizel.
Kolkšno maso pa ima fičko dizel :?:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr okt 01, 2008 9:35 pm

1055kg ma dizel, bencinarja nekaj manj.
Slika

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Sr okt 01, 2008 9:44 pm

Ej, sej avto gre tut z 35 konji, ne recem, za uzivanje v voznji pa potrebuje enostavno vec - fakt.

noonbirant
Nov uporabnik

Napisal/-a noonbirant Če okt 02, 2008 7:39 am

kaj pa pravte na minija kej?

recimo ce bi vzeu ga bi vzeu S-a
tam za 13k€ ..rajsi ficka za tolko denarja al..

kr me skrbi da so cooperji precej presiljeni

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če okt 02, 2008 10:42 am

kolk starga pa gledaš??
ker zdej primerjaš novega fiata 500 in rabljenega minija s 160km

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če okt 02, 2008 11:17 am

kljukec je napisal/-a:kolk starga pa gledaš??

Kmalu bo še M3-ja dodal v izbiro.. :roll:

Če že iščeš pozerski avto, bo navaden cooper one čisto dovolj..

noonbirant
Nov uporabnik

Napisal/-a noonbirant Če okt 02, 2008 12:03 pm

glej dodal sem ga ker mi je vsec..
kaj vazn kake avte primerjam..
pac prasam

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če okt 02, 2008 12:03 pm

a_sist je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:kolk starga pa gledaš??

Kmalu bo še M3-ja dodal v izbiro.. :roll:

Če že iščeš pozerski avto, bo navaden cooper one čisto dovolj..

Vsekakor kupec ne ve kaj bi rad. Mini in fičko sta en razred narazen. Pa tudi motorizacija je precej različna. 1.4 16v in 1.6 turbo bencinar. Med motorjema je ogormna razlika. Moj glas gre miniju zaradi velikosti in performansa, po drugi strani pa je vprašanje vzdrževanja in nakupa. Nov ali rabljen. V tem primeru gre moj glas fiatu. V vsakem primeru pa mešamo jabolka in hruške. Oba avtomobila sta pozerska in na promenadi ob morju zbujata poglede. To pa je več ali manj tudi vse kar imata skupnega.

Avtorju tega posta pa samo še nasvet. Naredi testno vožnjo z obema, preštej koliko je v prašičku, dodaj stroške vzdrževanja pa bo odločitev jasna. Kot je značilno za nakup avtomobila bodo na koncu prevladale emocije in bo odločitev precej enostavna.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Če okt 02, 2008 12:16 pm

off: enkrat je bil na forumu (ne vem v kateri temi) objavljen link do ene nemške strani, ko ti oceni (rabljen) avto! A ve kdo ta link????

on: kupit taki mali avtek je bedarija glede na to, da za ta denar dobiš Puntiča in to z fajn opremo!
TIGR

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Če okt 02, 2008 1:01 pm

Bistvo 500-tice ni v uporabnosti, prtljažniku.... To je ČISTI fetiš, jebački Avto.... isto kot mrežasti štumfi in visoke petke. Tko da je 500 vs Punto brezveze primerjat.

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Če okt 02, 2008 2:20 pm

Somebody_new je napisal/-a:off: enkrat je bil na forumu (ne vem v kateri temi) objavljen link do ene nemške strani, ko ti oceni (rabljen) avto! A ve kdo ta link????

on: kupit taki mali avtek je bedarija glede na to, da za ta denar dobiš Puntiča in to z fajn opremo!

Evo: http://www.dat.de/fzgwerte/index.php?ac ... 1215505188

Uporabniški avatar
207cc
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a 207cc Če okt 02, 2008 2:24 pm

cordo je napisal/-a:Bistvo 500-tice ni v uporabnosti, prtljažniku.... To je ČISTI fetiš, jebački Avto.... isto kot mrežasti štumfi in visoke petke. Tko da je 500 vs Punto brezveze primerjat.

ja itaq. Jest tut nevem kako enim to ni jasn. Boli kupca kašn ma prtlažnik pa če se komot sedi zadej.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov