slavcdklavc je napisal/-a:hejho je napisal/-a:Osebno nikoli ne bi kupil takega avta. 100 x raje novega Punta grande moltijet 90 KM, s 6 prestavami, ali pa navaden multijet (to so dizli) 75 KM.
Ali pa nvega Brava, malo doplačaš...
Za ta denar se dobi precej boljšpi avto kot 500.
Ali pa kakšna Corsa, Astra, vse novo , dizel, ali pa peugeot 207 1.4 HDI ali 1.6 HDI.
Glede na to, da sem pristaš Fiatovih vozil, se moram na žalost strinjati. Za ta denar, plus enga jurja če je akcija, pri Fiatu, lahko dobiš 1 ali celo 2 razreda večji avto z več konji kot 500 1.4 16V sport (na žalost)
Če pa že hočeš Fiat 500, ti pa svetujem 1.3 jtd, kajti 1.4 sport je en len stroj. tistih 16V ne pride do izraza in avto ti med vožnjo ne deluje dinamičen (vsaj meni osebno ne). Potni računalnik (1,4) je pa ob abnormalnem priganjanju kazal meni osebno nizko porabo slabih 10 litrov, kar se mi ne zdi tako slabo, za vrtenje v obrate v hrib med dolenskimi griči.
Malo me je tudi razočarala obdelava armaturne plošče in notranjosti nasploh, za 14 đizu bi pričakoval vsaj mehko na dotik sredico armaturne plošče, ter boljšo končno izdelavo. Res pa, da sem sam preizkušal avto na začetku njegove poti po slovenji, tako, da so od takrat mogoče že kakšne podobno manjšo nevšečnošt že odpravili.
Lega med ovinki je solidna, sploh pri hitrostih do 100km/h in pogoj, da je cesta v dobrem stanju. Kajti majhna medosna razdalja terja davek na grbinastih cestah in avto se znajde poskakujoč in naenkrat se ti zdi, da voziš na meji vozila, pa čeprav to ni res, saj je podvozje zelo solidno in med boljšimi v razredu
Mogoče bi izpostavil Mazdo 2, ki je tudi zelo soliden avtek, kot konkurenco, čeprav tudi novi twingo ni slab.
Upoštevaj v ceno, da ima avto 7 varnostnih vreč in da boš z njim tarča pogledov!
Če tripaš na take stvari (sploh poglede in izstopanje iz množice), ti bo avto služil zelo dobro, še bolj kot upaš.
j*** ga, nuova 500a ni avtomobil za vsakega, tako kot mini ne.
Podpis
Samo še enkrat, moje mnenje:
Pa najbom še tako v središču pozornosti, raje kupim 90 konjskega punta z dizel mašino, 6 stopenjskimenjalnik.
Ni šans. Če ti je pa res všeč, potem pa res dizla.