V roku pol leta imam namen menjati avto (sedaj imam VW polo) in ker je to proces, ki ga ne mislim narediti iz danes na jutri, že sedaj zbiram uporabne, konkretne inf. o posameznih avtomobilih, ki so se znašli v ožjem izboru. Moj namen z njim: večji, relativno varnejši, udoben, kvaliteten avto z nekaj moči (da ni podhranjen, takrat ko ga rabiš - kot je sedaj s polom, ko prehitevam tovornjake :P ), za naslednjih 5-10 let.
Kot je že v naslovu razvidno, se zanimam konkretno za te tri modele. Na tem forumu sem prelistal kar nekaj ur, a veliko o tem še ni bilo napisanega.
Da ne bo pomote, iščem rabljen avto, katerega cena se giblje med 11.500 in 13.000 evri, kar trenutno za vse tri modele pomenijo letniki 03,04. Naslednje leto bosta to (tako sklepam :P ) letnik 04. in 05. Vsi ti avtomobili imajo narejenih (ob teh cenah in letnikih) med 100.000 in 140.000 km (variacije so od paketa opreme in moči motorjev ter bencin/dizel). Najbolj mi bodejo v oči modeli z 100kw (136KM).
In sedaj vprašanja:
1. Zanimajo me izkušnje lastnikov/voznikov teh avtomobilov z vožnjo, lego, okretnostjo na cesti. Potem udobje, uporabnost prtljažnika (to je podvprašanje za Volvote, ki imajo precej majhen prtljažnik, glede na segment avta!), zanesljivost?!
2. Zanima me kvaliteta (vem, da so oboji pri vrhu) samih modelov - predvsem kje so minusi. Kje se kaže največ težav?!
3.Koliko (okvirno) znašajo stroški vzdrževanja (redni servisi, poraba, ipd.)?
4. Glede na to, da bo 99% avto imel že preko 100 tisočakov, kaj lahko pričakujem za naprej - sam domneva, da bi morali ti avti z lahkoto zdržati krepko čez 200 čukov brez večjih posegov. Imam prav?!
5. Povprečno na leto naredim cca. 13 tisočakov (s časom bo vedno več

6. Kolikšne so realne cene takih avtomobilov-za koliko lahko zbijam navzdol.
7. Skratka: veliko bi mi pomagalo kakršnokoli svetovanje, zato lepo prosim za odgovore! V čim večjem številu in konkretnimi dejstvi.
100x hvala vsem že vnaprej in LP vsem