AXioN je napisal/-a:Kar jest poznam uvoznike(svercerje), so to v glavnem rent-a-car avti(iz belgije), ki so bili zaleteni, zgonjeni, skratka nihce se jih ni pazilSem dostkrat imel priloznost ogledat si jih , preden so sli na temeljito ciscenje, in po temeljitem ciscenju, v nasem koncu nekdo cisti take avtomobile za ceno priblizno 300eu+.. Ce tolko zaracuna, potem ves da je z avtom nekaj narobe, pa se to je samo zunanjost(oz notranjost)
Pudgar Uroš je napisal/-a:Ravno imam priložnost vprašat prave ljudi, zanima me uvoz avtomobilov, ki so redki primerki in definitivno starejši od 5 let, mogoče celo v letih oldtimerja. Konkretno me zanima uvoz Pontiaca Firebird ali Trans Am. Se kdo bavi tudi s takšnimi uvozi, ali sem pri tem sam na svojem? Avto ne bo služil prevozom sem ter tja, temveč bo to drugi avto v službi hobija.
Dejan-V je napisal/-a:No, da malo razsvetlim glede uvoza avta straejšega od 5 let. Glede uvoza avtomobila je tako. Avto mora ustrezati EURO2 standardu (in ne EURO3 kot je nekdo navedel). EURO2 je bil uveden leta 1997, torej avtomobile letnik 1997 in naprej lahko normalno uvozite in registrirate pri nas.
Letniki pred 1997 ne ustrezajo EURO2 standardu, vendar pa tudi za te primere obstaja rešitev. V nemčiji se kupi box, ki se ga vgradi na motor (vse to ti priključi prodajalec tega BOX-a) in tako avto ustreza EURO2 standardu. Zadeva stane 300 EUR z vgradnjo, in tako lahko avto starejši od 1997 registrirate pri nas (seveda je predpogoj, da ima 4 vzglavnike, evropske števce ipd).
Kar se tiče pa oldtimerjev je pa naslednje. Splošno velja da so oldtimer vozila vsa tista vozila, ki so starejša od 25 let. Tako velja povsod, torej lahko brez težav uvozite oldtimer in ga tu registrirate.
Seveda za vsa vozila elja, da morajo imeti plačan davek in morajo biti tehnično ustrezna, da bi jih lahko registrirali.
Če ima kdo kako vprašanje, pa naj le vpraša, ker te zadeve dobro poznam!
LP
Dejan
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov