Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dane28
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a dane28 To maj 09, 2006 9:33 am

cena je vsekakor pomembna pa razdalja, kjer se vozilo nahaja. Zdej če je ta cena 1.5 mio sit (in da je v ceni že 16% mwst) bi ti ga posrednik moral pripeljat in uredit dokumentacijo da bi max. končna cena prišla 1.7 mio sit.

bucko
Nov uporabnik

Napisal/-a bucko So maj 20, 2006 1:24 pm

živjo!

a ima morda kdo kaj izkušenj s posrednikom ATED, ki uvaža iz Italije?http://www.avto.net/ated/

lp.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr maj 31, 2006 12:17 am

oj.
nisem prebiral teme...
pohvalim lahko firmo finnova. uvaža iz italije.
2 moja kolega sta kupila, in oba sta zadovolna.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Nisde Če jun 01, 2006 1:26 pm

Kako je pa z starostjo vozila? A je res uvoz oz. pridobitev vozila omejena na največ 5 let staro vozilo? Tko sm slišu zdj pa ne vem če se da recmo pridobit avto iz Nemčije letnik od 1995-1998? A kdo ve kako je s tem?
Lp.

danny
Novinec

Napisal/-a danny Pe jun 02, 2006 9:39 am

Auto mora ustrezati euro3 standardu... to je se mi zdi od 1998 naprej... Drgač se pa avta vrednega 1,5 mio ne splača kupt v D, razen če je kak poseben primerek, katerega pri nas ne dobiš... jaz sem šel lani kupit avto za 1,1 mio, in nisem nič prišparal, razen tega, da sem dobu dober avto.... je res malo več izbire pa tudi tam v nemčiji je dober avto dober denar, slab avto slab denar.... ni tako kot pri nas balkanu ko je letnik avta vsa ista cena....

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Pe jun 30, 2006 11:12 pm

a mogoče kdo pozna še kakega uvoznika oz posrednika iz nemčije?
lahko tudi na zs.

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš So jul 01, 2006 8:32 am

Ravno imam priložnost vprašat prave ljudi, zanima me uvoz avtomobilov, ki so redki primerki in definitivno starejši od 5 let, mogoče celo v letih oldtimerja. Konkretno me zanima uvoz Pontiaca Firebird ali Trans Am. Se kdo bavi tudi s takšnimi uvozi, ali sem pri tem sam na svojem? Avto ne bo služil prevozom sem ter tja, temveč bo to drugi avto v službi hobija.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So jul 01, 2006 9:51 am

poskuste še pr tem
http://www.avtomava.si/
LP Rok

Uporabniški avatar
AbartH
Nov uporabnik

Napisal/-a AbartH So jul 01, 2006 12:33 pm

Jao jao fantje..
Da najprej razčistmo kako je s cenami in davki. Cene so gor take kot tuki, mogoče celo dražje. Majo pa gor precej večji davek na avtomobile kot pri nas. Tko da jst recimo gor kupm avto, ga dobim brez davka in ga uvozim v SLO. Tukej plačam DMV in te stvari in grem na registracijo.
Kar se tiče firm in pranja denarja, k je nekdo omenjal. Res je da nekatere firme izdajo tebi recimo račun na katerem je tudi odveden DDV, a ga ne plačajo (mislm da ga ne...). S tem računom greš ti k komisarju in narediš prepis, in z vso to solato papirjev greš na LPP recimo in opraviš registracijo. Tko se je dal včasih in si res pršu skos ne da bi davk plačou...
VČASIH je blo tko. Zdej je pa od 14 dni nazaj nov zakon, ki pa to zelo omejuje oz. zdej res ne morš več na registracijo z uvoženim avtom, če nimaš potrdila da si plačal davk.

LP

Uporabniški avatar
AbartH
Nov uporabnik

Napisal/-a AbartH So jul 01, 2006 1:10 pm

AXioN je napisal/-a:Kar jest poznam uvoznike(svercerje), so to v glavnem rent-a-car avti(iz belgije), ki so bili zaleteni, zgonjeni, skratka nihce se jih ni pazil ;) Sem dostkrat imel priloznost ogledat si jih , preden so sli na temeljito ciscenje, in po temeljitem ciscenju, v nasem koncu nekdo cisti take avtomobile za ceno priblizno 300eu+.. Ce tolko zaracuna, potem ves da je z avtom nekaj narobe, pa se to je samo zunanjost(oz notranjost) :)

No to tut ni res.. Ni samo en švercer (tvoj sosed), ampak jih je več. So good guys, pa the best guys... :)

Jst sm biu večkrat v Belgiji in sm vidu kakšna je situacija, od kod pridejo avtomobili, kdo jih voz, kaj delajo z njimi, kje se to sploh nabavi,.... Skratka bil, videl, zmagal!!

Lahko da so tut taki, kar jih jst poznam, vem od kje pridejo avti, ker tut ljudi gor poznam in vem da je roba ok in kaj se je z njo dogajalo. Nč zbit, pa nevem kaj.
Če je kej blo zbito vem kaj in zakaj in kdo je popravu,....

LP

žalb
Nov uporabnik

Napisal/-a žalb Pe jul 14, 2006 2:47 pm

Zanima me če poznate kake zlo dobre slovenske uvoznike avtomobilov iz Nemčije (zanimam se za znamko Audi če je to kaj pomembno)

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Če jul 20, 2006 3:56 pm

uvaža kak uporabnik tega foruma rabljene avtomobile?

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Pe jul 21, 2006 9:45 am

kontaktiraj uporabnika "mintavto". Preko njega sem prejšni teden uvozil hondo civic coupe letnik 1997. Avto sva skupaj poiskala na mobile.de, ko pa sem se odločil za točno določen avto, so njegovi mehaniki avto pregledali če je znjim vse vredu. Uglavnem, jz sm dubu super avto, lepo ohranjen. Sicer ima nekaj praskic pa uboklinc, vendar je lastnik tolko korekten, da mi bo plačal poliranje da bo avto res kot nov ;)
EJ6

Dejan-V
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejan-V Pe jul 21, 2006 10:32 am

Pudgar Uroš je napisal/-a:Ravno imam priložnost vprašat prave ljudi, zanima me uvoz avtomobilov, ki so redki primerki in definitivno starejši od 5 let, mogoče celo v letih oldtimerja. Konkretno me zanima uvoz Pontiaca Firebird ali Trans Am. Se kdo bavi tudi s takšnimi uvozi, ali sem pri tem sam na svojem? Avto ne bo služil prevozom sem ter tja, temveč bo to drugi avto v službi hobija.

No, da malo razsvetlim glede uvoza avta straejšega od 5 let. Glede uvoza avtomobila je tako. Avto mora ustrezati EURO2 standardu (in ne EURO3 kot je nekdo navedel). EURO2 je bil uveden leta 1997, torej avtomobile letnik 1997 in naprej lahko normalno uvozite in registrirate pri nas.
Letniki pred 1997 ne ustrezajo EURO2 standardu, vendar pa tudi za te primere obstaja rešitev. V nemčiji se kupi box, ki se ga vgradi na motor (vse to ti priključi prodajalec tega BOX-a) in tako avto ustreza EURO2 standardu. Zadeva stane 300 EUR z vgradnjo, in tako lahko avto starejši od 1997 registrirate pri nas (seveda je predpogoj, da ima 4 vzglavnike, evropske števce ipd).
Kar se tiče pa oldtimerjev je pa naslednje. Splošno velja da so oldtimer vozila vsa tista vozila, ki so starejša od 25 let. Tako velja povsod, torej lahko brez težav uvozite oldtimer in ga tu registrirate.

Seveda za vsa vozila elja, da morajo imeti plačan davek in morajo biti tehnično ustrezna, da bi jih lahko registrirali.
Če ima kdo kako vprašanje, pa naj le vpraša, ker te zadeve dobro poznam!

LP
Dejan

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Ne avg 06, 2006 11:10 am

tak
Zadnjič spremenil mistervegas, dne So jun 28, 2008 10:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Ne nov 11, 2007 3:59 pm

KSZ

Imperas d.o.o. tudi mene zanima.

Pravijo, da uvažajo le dobre avtomobile, tehnično brezhibne. etc.
Zdaj pa mene zanima, če je treba vso kupnino jim takoj dat, ker to je malo hudič, dat recimo 12 000 eur nekomu kar tako. Kaj pa, če avto ni tak, kot sta se zmenila? Da opaziš, da kaj ni v redu? Kaj potem?

Mintavto, tudi zate velja, če se še ukvarjaš s tem.

Hvala, lp
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
u-r-o-s
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a u-r-o-s Ne jan 13, 2008 10:10 pm

Mene pa zanima ena stvar, ap bom kar tole temo uporabu.

Torej na mobile.de je dosti primerov, pri katerih je navedena NETO cena, zraven pa pripis, da velja samo za izvoz oziroma posredniku. Ali velja to tudi za naše SLO posrednike, ker če velja potem je to dosti ceneje, verjetno pa je finta v davku.

Če se kdo ukvarja s tem bi prosil če mi malce razloži stvari, ker razlika med neto in "brutto" ceno je kar precejšnja.

Ker se bom mogoče odločil za menjavo malo zbiram informacije.
LP, Uroš.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne jan 13, 2008 10:58 pm

nekaj v opomin:

zadnič sta šla dva takšna dilerja po avte v nemčijo

pa gresta gledat nekega mercedesa, pa jima rusi nastavijo pištole na glavo pa sta jim morala pustiti ves denar 90.000€

Uporabniški avatar
RedTDI
Nov uporabnik

Napisal/-a RedTDI So okt 04, 2008 2:01 pm

Dejan-V je napisal/-a:No, da malo razsvetlim glede uvoza avta straejšega od 5 let. Glede uvoza avtomobila je tako. Avto mora ustrezati EURO2 standardu (in ne EURO3 kot je nekdo navedel). EURO2 je bil uveden leta 1997, torej avtomobile letnik 1997 in naprej lahko normalno uvozite in registrirate pri nas.
Letniki pred 1997 ne ustrezajo EURO2 standardu, vendar pa tudi za te primere obstaja rešitev. V nemčiji se kupi box, ki se ga vgradi na motor (vse to ti priključi prodajalec tega BOX-a) in tako avto ustreza EURO2 standardu. Zadeva stane 300 EUR z vgradnjo, in tako lahko avto starejši od 1997 registrirate pri nas (seveda je predpogoj, da ima 4 vzglavnike, evropske števce ipd).
Kar se tiče pa oldtimerjev je pa naslednje. Splošno velja da so oldtimer vozila vsa tista vozila, ki so starejša od 25 let. Tako velja povsod, torej lahko brez težav uvozite oldtimer in ga tu registrirate.

Seveda za vsa vozila elja, da morajo imeti plačan davek in morajo biti tehnično ustrezna, da bi jih lahko registrirali.
Če ima kdo kako vprašanje, pa naj le vpraša, ker te zadeve dobro poznam!

LP
Dejan

da malo osvežim to temo...
sem malo brskal, pa je res ogromno o tem napisano..
pa mi nikakor ne rata ločit zrnja od plevela..
torej, zanimam se za nabavit eno staro kišto, najraje iz D, ker je največ izbire.
pogoj je euro 2 - kako naj jaz vem da ima vozilo Euro 2. kje to piše?? na njihovi prometni??
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov