Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če dec 20, 2007 10:05 am

marjetaboo barva je pr nasmu avtu se cela. nic se ne poznajo kamencki ipd. nismo ga uporabljali za prevoz bedarij. rje ni vidt. motor je sicer mel en hud servis ker mu je zmrznila nafta ampak je zdaj vse ok. avto se uradno ne prodaja (ampak se pa razmislja o prodaji samo nismo se uspel dat oglasa), razen ce si res velik interesant se lahko pozanimam pri starcih kako pa kaj.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Če dec 20, 2007 12:49 pm

Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

marjetaboo
Nov uporabnik

Napisal/-a marjetaboo Pe dec 21, 2007 12:30 am

Živjo!
Esem-Tale Trajet pa lepo izgleda notri. Dejansko ne rabim ne vem kakšnega prtljažega prostora (ki ga v večini 7-sedežnikov tako in tako ni). Super. Hvala. Danes sem šla pogledat za enega z neta in .... so ga včeraj prodali. :roll:
KARL ABARTH- Ja, za Toyoto se strinjam. Ni bilo avtomobila, s katerim sem bila bolj zadovoljna. A trenutno ni v pravem cenovnem rangu. (do 8k)
AudiFreak- Lancio sem že prej gledala. Zadnja dva sedeža preveč natlačena. Oblika avtomobila je ..... a ma sploh kako obliko? :P Vseeno hvala.
bam88- avto me zanima. Povej kilometre, pošlji kakšno sliko, če le lahko, kdaj je bil zadnji servis narejen in kaj je bilo delano na njem, kakšne so gume, kje se ga da videt in povej ceno. Pa še to vprašaj svoje, kaj so menjali ko je nafta zmrznila. Kaj to pomeni EN HUD SERVIS? :?: :P

Še en dan brez avta :vrum:
Lahko noč

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe dec 21, 2007 12:31 am

bom prasal.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe dec 21, 2007 7:04 am

Odličen avto s sedmimi sedeži jem pajero. V nemčiji dobiš 2001 ali 2002 letnik za ta denar s polno opremo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe dec 21, 2007 8:10 pm

Poraba je za 1800KG min kar povprek 9 do 12litorv nafte ali benza odvisno a je 2.5 benz ali 2.2 Dizel Drgač glej , da imajo do 2.500 ccm in do 130KW do tu je reg. :D brez popusta 1200€ komplet tehnični in tablice ter cestnina :!: :idea:

marjetaboo
Nov uporabnik

Napisal/-a marjetaboo Pe dec 21, 2007 10:58 pm

Dejansko sploh nisem zapazila, da bi obstajal diesel 2.2. Je samo 2.9 ali pa bencin 2.5. Če je bencin pride do 2500 ccm, diesel nad 2500 ccm, kw so pa od avta do avta različni. Letniki do 2002 imajo navadno 93kW, od tega letnika pa od 100 kW naprej. Pa še za 7 sedežev je dodaten "popust" ;) Čist brez popusta pri zavarovanju pač nisem :P sem si pa vseeno preračunala, da bi mi za nad 100kW prišlo do 200 EUR razlike (navzgor seveda :) )
"nebivedu" - Pajero je terenc. Jaz pa kupujem družinski avto, klub temu da vem, da bo notri kot v džungli.:)

Veš, čisto vse pa tudi vem da ne bom mogla imet: avto po želji, nizko ceno s super kvaliteto, poraba 4-5l/100km ;) in sexi šoferja, ki bi me še zmasiral preden bi šla s polno malho podarjenega denarja po nakupih... ;)
:yum :DDD :yum :DDD

Lahko noč!
Še en dan brez novega avta! :vrum

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So dec 22, 2007 10:27 am

Raje kot razmišljaš :

"Tam do 8 000 sem pripravljena dat.... ostalo bom pa tako dala serviserjem takoj ko ga bom kupila. "

... razmišljaj :

" 8.000 + ostanek za seviserje = TOYOTA ! "

TOYOTA (tvoj zapis) = Ni bilo avtomobila, s katerim sem bila bolj zadovoljna.

LP

marjetaboo
Nov uporabnik

kratek povzetek

Napisal/-a marjetaboo Sr okt 15, 2008 6:33 pm

Rada bi se zahvalila vsem, ki so mi s predlogi pomagali pri mojem vprašanju. Zares hvala. Rada bi povedala, da sem se odločila za KIO CARNIVAL 2.9, 2002 in v opomin vsem bodočim voznikom tega avtomobila:

- ker ima avto večinoma v osnovi vlečno kljuko, bodite pozorni na to kdo ga je peljal. Če je to kaka strašna firma / obrtnik ali kaj podobnega je v njem in z njim vozil boga in pol (s tem trpijo amortizerji, ki so lahko hitro hin pri tem avtu saj ima vendarle dve toni - prazen!)
- avto 100x preglejte, peljite ga obvezno na servis, kjer naj ga ne le pogledajo malo, ampak ZELO DOBRO. preverijo naj z APARATI, ne samo z očmi !!! Šobe naj še posebaj preverijo... cena na uradnem servisu za eno je 350 eur (4 šobe, če se zapaca samo ena not, ker je bil pregret morajo dat dol še glavo.... računajte, računajte ;) )
- če nima servisne knjige nič bat... povedo naj, kje so ga servisirali in od teh servisov zahtevajte naj vam dajo duplikat računa, da boste TOČNO vedeli kaj se je delalo. Ne nasedajte temu, da so to storili vse sami, ker pač oni to znajo. Najverjetneje niso naredili ničesar, razen da so (mogoče) kdaj zamenjali olje ali žarnico
- na internetu lahko dobite točne podatke o lastniku vozila, če samo vtipkate veljavno prometno dovoljenje (splača se)
- ker je avto večji od običajnih se bo verjetno na začetku večkrat zgodilo, da boste zapeljali na kak robnik pri ovinku. To se bo potem hitro poznalo in lahko pričakujete na začetku da boste večkrat morali it na optiko.
- ker ima drsna vrata se hitro zgodi, da je prejšnji lastnik grdo ravnal z njimi. Pozorno preverite na notranji strani, če ni slučajno okvir počen.
- da vas ne bo kdo nategnil o 8-9 l /100km... avto realno požre od 9-13 litrov. Razen, če boste to kupovali zares za staro mamo.
- ima trde sedeže. Če si želite ugodja, ga kljub držalom za roke ne boste imeli preveč.
- po mestu ob špici dvakrat premislite, če se vam splača it, ker ga je zaradi velikosti težje parkirat

To so samo moje izkušnje s tem rabljenim avtom. Avto leti ko šus. Ima prostora dovolj in še več. Je pa užitek se usest v tak avto (če je seveda vzdrževan). Res je, da nima v osnovi nobene večje napake vendar, ker je bil rabljen in so bili prejšnji lastniki izredno šlampasti se je seveda to pokazalo... a kot po naključju šele pri meni. :roll: :roll: :roll:

srečno vožnjo 8)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če okt 16, 2008 12:12 am

Lepo in pohvalno, da si "nam" zaupala svojo izkušnjo in opozorila bodoče kupce.

Sicer pa; poglej si moj zapis, ki kmalu "star" leto dni - verjetno se boš strinjala, da drži zapisano

LP

marjetaboo
Nov uporabnik

kia

Napisal/-a marjetaboo Če okt 16, 2008 7:28 am

KARL ABARTH, kaj naj rečem... logika na mestu :)

in še opozorilo: TUDI ČE KUPUJETE PRI POOBLAŠČENEM TRGOVCU (ALI DRUGI PRAVNI OSEBI) RABLENO VOZILO, KI SO GA (SEVEDA, KAJ PA DRUGEGA :lol: ) SAMI PREGLEDALI.... PELJITE GA ŠE PREDTEM KOMU DRUGEMU. TUDI TRGOVEC JE KONEC KONCEV SAMO TRGOVEC IN NI V NJEGOVEM INTERESU VSE RABLJENE AVTOMOBILE DO KONCA PORIHTAT PREDEN GA PRODA NAPREJ.

kako je človek po bitki pameten, kajne? ;)

marjetaboo
Nov uporabnik

:)

Napisal/-a marjetaboo Če okt 16, 2008 7:53 am

ah, še to, da ne pozabim... SKLOPKA... tudi tu zna bit problem! če je trda, spodrsava... če se vam karkoli zdi nenevadnega pri sami sklopki - NE, niso jo pravkar zamenjali. Verjetno je fuč. In po strmem klancu navzgor rikverc boste hitro ugotovili - zavohali ;) , kako izgleda, ko se sklopka žge (in upali, da jo niste do konca prežgali :shock: ) . Zaradi teže avtomobila je vsa stvar potencirana.

GORIVO - preverite samo filter goriva. Zelo hitro se da to preverit. In hito boste ugotovili kaj so prejšnji lastniki zlivali not. Ni to ni vedno diesel iz bencinskih črpalk. Potem se vidi tudi odnos prejšnjih lastnikov do avta.

lep dan

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: :)

Napisal/-a Ivan36 So okt 18, 2008 6:42 pm

marjetaboo je napisal/-a:ah, še to, da ne pozabim... SKLOPKA... tudi tu zna bit problem! če je trda, spodrsava... če se vam karkoli zdi nenevadnega pri sami sklopki - NE, niso jo pravkar zamenjali. Verjetno je fuč. In po strmem klancu navzgor rikverc boste hitro ugotovili - zavohali ;) , kako izgleda, ko se sklopka žge (in upali, da jo niste do konca prežgali :shock: ) . Zaradi teže avtomobila je vsa stvar potencirana.

GORIVO - preverite samo filter goriva. Zelo hitro se da to preverit. In hito boste ugotovili kaj so prejšnji lastniki zlivali not. Ni to ni vedno diesel iz bencinskih črpalk. Potem se vidi tudi odnos prejšnjih lastnikov do avta.

lep dan

No no umiri konje prav a so ti pištolo na vrat tiščali, da si tole kupila A? Pač si nekaj na hitro kupila in sedaj imaš veliko za rihtati ka mi tu moremo, sedaj a boš pisala samo slabo o tem avtu a? So pa tudo bencinci pa verejtno bolje ohranjeni ko pa Dizli poskusi zamenjati :idea: En zak 2.5 benc. je bilcv NG za 2500€ letnik 00 in je vse delalo pa samo 165000km je imel ta prave in je res vse delalo tudi klima zadaj in ozvočenje nič razparano ali kako drugače poškodovano in ja 175KM :D

marjetaboo
Nov uporabnik

Napisal/-a marjetaboo Po okt 20, 2008 8:51 am

8) ah, daj no. To je bilo samo opozorilo za bodoče kupce rabljenih vozil. In menim, da je prav, da še kdo ne nasanka pri kakšnem takšnem (rabljenem!) vozilu. Sicer sem pa napisala konkretno za Carnival tole: "Avto leti ko šus. Ima prostora dovolj in še več. Je pa užitek se usest v tak avto (če je seveda vzdrževan). Res je, da nima v osnovi nobene večje napake vendar, ker je bil rabljen in so bili prejšnji lastniki izredno šlampasti se je seveda to pokazalo..."

da ne pride potem do tega : :jy "zakaj, hudiča, pa to ne dela?!" ;)

audislovenija
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a audislovenija Po okt 20, 2008 1:07 pm

KIA CARNIVAL fajn avtoček pa rajš si kup 2.9 diesel dobra opcija je pa tudi da kupiš 2.5 bencinarja pa prerediš na plin če te bo kaj več zanimalo glede plina mi napiši osebno sporočilo

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Po okt 20, 2008 9:49 pm

audislovenija je napisal/-a:KIA CARNIVAL fajn avtoček pa rajš si kup 2.9 diesel dobra opcija je pa tudi da kupiš 2.5 bencinarja pa prerediš na plin če te bo kaj več zanimalo glede plina mi napiši osebno sporočilo

Pa kaj je s folkom? Ne znaš prebrat več kot zadnji post al kaj?
Ženska je kupla avto že zdavnaj, ti pa ji zdaj modruješ nekaj. :roll:

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po okt 20, 2008 10:31 pm

Kia Carens.
Novega dobis za 16-18000€ če se ne motim.
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov