Rada bi se zahvalila vsem, ki so mi s predlogi pomagali pri mojem vprašanju. Zares hvala. Rada bi povedala, da sem se odločila za KIO CARNIVAL 2.9, 2002 in v opomin vsem bodočim voznikom tega avtomobila:
- ker ima avto večinoma v osnovi vlečno kljuko, bodite pozorni na to kdo ga je peljal. Če je to kaka strašna firma / obrtnik ali kaj podobnega je v njem in z njim vozil boga in pol (s tem trpijo amortizerji, ki so lahko hitro hin pri tem avtu saj ima vendarle dve toni - prazen!)
- avto 100x preglejte, peljite ga obvezno na servis, kjer naj ga ne le pogledajo malo, ampak ZELO DOBRO. preverijo naj z APARATI, ne samo z očmi !!! Šobe naj še posebaj preverijo... cena na uradnem servisu za eno je 350 eur (4 šobe, če se zapaca samo ena not, ker je bil pregret morajo dat dol še glavo.... računajte, računajte

)
- če nima servisne knjige nič bat... povedo naj, kje so ga servisirali in od teh servisov zahtevajte naj vam dajo duplikat računa, da boste TOČNO vedeli kaj se je delalo. Ne nasedajte temu, da so to storili vse sami, ker pač oni to znajo. Najverjetneje niso naredili ničesar, razen da so (mogoče) kdaj zamenjali olje ali žarnico
- na internetu lahko dobite točne podatke o lastniku vozila, če samo vtipkate veljavno prometno dovoljenje (splača se)
- ker je avto večji od običajnih se bo verjetno na začetku večkrat zgodilo, da boste zapeljali na kak robnik pri ovinku. To se bo potem hitro poznalo in lahko pričakujete na začetku da boste večkrat morali it na optiko.
- ker ima drsna vrata se hitro zgodi, da je prejšnji lastnik grdo ravnal z njimi. Pozorno preverite na notranji strani, če ni slučajno okvir počen.
- da vas ne bo kdo nategnil o 8-9 l /100km... avto realno požre od 9-13 litrov. Razen, če boste to kupovali zares za staro mamo.
- ima trde sedeže. Če si želite ugodja, ga kljub držalom za roke ne boste imeli preveč.
- po mestu ob špici dvakrat premislite, če se vam splača it, ker ga je zaradi velikosti težje parkirat
To so samo moje izkušnje s tem rabljenim avtom. Avto leti ko šus. Ima prostora dovolj in še več. Je pa užitek se usest v tak avto (če je seveda vzdrževan). Res je, da nima v osnovi nobene večje napake vendar, ker je bil rabljen in so bili prejšnji lastniki izredno šlampasti se je seveda to pokazalo... a kot po naključju šele pri meni.
srečno vožnjo