Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TTomi37
Nov uporabnik

Kupujem vana za 3000€

Napisal/-a TTomi37 So okt 18, 2008 10:06 pm

Kako se obnesejo Chrysler Voyagerji 2.5TD letniki 94/95/96? Ali se to splača kupit in da deluje še pet let brez problemov?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Kupujem vana za 3000€

Napisal/-a Ivan36 Ne okt 19, 2008 7:37 pm

TTomi37 je napisal/-a:Kako se obnesejo Chrysler Voyagerji 2.5TD letniki 94/95/96? Ali se to splača kupit in da deluje še pet let brez problemov?

Hja raje letniki po 96 so boljši pa tudi dražji obvezno pa menjaj vse na motorju :!: pol boš imel mir torej dobi enega zaribanega / okvara turbine pa pol vse porihtaj in bi moralo zdržati ene 3 do 5 let odvisno od km letno , mislim pa ,da pleh ni tu več problem beri rja :D Pa najdi Granda je le več placa pol :?:

Tu je eden in možnost menjave probaj lahko rata http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2172580

Evo ga potrebna menjava glave motorja http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2343624

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne okt 19, 2008 9:53 pm

Ivan, še tisti z zjebano glavo motorja je 4.200€, on pa hoče van-a DO 3.000!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne okt 19, 2008 10:03 pm

Daedalus je napisal/-a:Ivan, še tisti z zjebano glavo motorja je 4.200€, on pa hoče van-a DO 3.000!

Hja še celi težko grejo kaj šele malo podrti naj vpraša in reče dam ti 3000€ pa adijo . Je pa letnik 2000 kar ni toliko slabo.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Po okt 20, 2008 8:32 am

Če dobiš avto ed nekoga, ki ga je vsaj približno servisiral po intrvalih in ga ni pustil da gre dokler gre, potem ne rabiš delati neke generalne obnove vsega. Ti avti bodo še dolgo držali. Pa mora biti dizel? Jaz bi raje bencinarja gledal - samo osebna preferenca, izkušenj z dizlači nimam.
Drugače pa me zanima, ko smo ravno pri teh tipih avtomobilov, ali ima kdo izkušnje s Pontiac Transsport? Blazno poceni, pa meni osebno kar lep avto za svoja leta,glede udobja pa tudi ne dvomim. Prihaja zima in iščem nekaj, kar bi prevažalo moje smučke in vso pripadajočo opremo, okoli po sloveniji in sosednjih državah, ker mi je svojega prvega avta škoda za to.
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po okt 20, 2008 12:00 pm

uros_p je napisal/-a: Jaz bi raje bencinarja gledal - samo osebna preferenca, izkušenj z dizlači nimam.
Drugače pa me zanima, ko smo ravno pri teh tipih avtomobilov, ali ima kdo izkušnje s Pontiac Transsport? Blazno poceni, pa meni osebno kar lep avto za svoja leta,glede udobja pa tudi ne dvomim. Prihaja zima in iščem nekaj, kar bi prevažalo moje smučke in vso pripadajočo opremo, okoli po sloveniji in sosednjih državah, ker mi je svojega prvega avta škoda za to.

Tudi jaz sem bolj za bencinarje.

Glede pontiaca transsport alias chevrolet lumina: poznam dva, ki imata z 3.8l V6 motorjema. Men je to zelo dober avto, če potrebuješ veliko prostora udobno vožnjo in zmogljiv vzdržljiv motor. Prijatellji imajo glasbeno skupino in ga potrebujejo za prevoz benda in njihove opreme in se kar veliko in daleč vozijo. Avto ima že več kot 200.000km in teče brez problemov. Drugi znanec ga ima za službene namene in kot osebni avto. zamenjal ga je za VW sharana. Pravi, da sploh ne ve kaj mu je takrat bilo , da si je kupil sharana! udobje in zanesljivost avtomobila sta neprimerljiva. Oba pontiaca imata seveda vso opremo (avtomatski menj.,klima,tempomat..)
Je pa še en prijatelj imel transsporta 3.1l V6 z več kot 300.000km - brez problemov, ga je pa že prodal.
Tudi jaz sem si nekajkrat sposodil transsporta za daljše vožnje in mi je bil zelo všeč.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Po okt 20, 2008 12:38 pm

cruiser1 je napisal/-a:Tudi jaz sem bolj za bencinarje.

Glede pontiaca transsport alias chevrolet lumina: poznam dva, ki imata z 3.8l V6 motorjema. Men je to zelo dober avto, če potrebuješ veliko prostora udobno vožnjo in zmogljiv vzdržljiv motor. Prijatellji imajo glasbeno skupino in ga potrebujejo za prevoz benda in njihove opreme in se kar veliko in daleč vozijo. Avto ima že več kot 200.000km in teče brez problemov. Drugi znanec ga ima za službene namene in kot osebni avto. zamenjal ga je za VW sharana. Pravi, da sploh ne ve kaj mu je takrat bilo , da si je kupil sharana! udobje in zanesljivost avtomobila sta neprimerljiva. Oba pontiaca imata seveda vso opremo (avtomatski menj.,klima,tempomat..)
Je pa še en prijatelj imel transsporta 3.1l V6 z več kot 300.000km - brez problemov, ga je pa že prodal.
Tudi jaz sem si nekajkrat sposodil transsporta za daljše vožnje in mi je bil zelo všeč.

Evo, to me je zanimalo. Sicer nisem dvomil v trajnost američanov, ampak res nikogar ne poznam, ki bi si lastil ta avto. Cena pa je res blazno nizka sploh v primerjavi z drugimi avti, ki nudijo podobno namembnost. S tem, da tukaj dobiš še dosti več opreme in udobja. Pač američan ;)
Lumina se je kar nekaj časa ena zelo lepo ohranjena prodajala, ampak mislim, da je bila cena malo višja - ne spomnim se več, je že kar nekaj časa nazaj kar sem jo gledal. Pri transporterju pa kolebam pri kubituri. Načeloma imam raje večje motorje, ampak me pa vseeno zanima kako se 2.4 16v obnese?
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po okt 20, 2008 12:53 pm

uros_p je napisal/-a:[. Pri transporterju pa kolebam pri kubituri. Načeloma imam raje večje motorje, ampak me pa vseeno zanima kako se 2.4 16v obnese?

To je Oplov motor 4 cilindre! In ponavadi so zraven tega motorja samo ročni menjalniki. Enkrat sem vozil pontiaca s tem motorjem in ročnim menjalnikom - BEDA!

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Po okt 20, 2008 1:04 pm

cruiser1 je napisal/-a:To je Oplov motor 4 cilindre! In ponavadi so zraven tega motorja samo ročni menjalniki. Enkrat sem vozil pontiaca s tem motorjem in ročnim menjalnikom - BEDA!

Sem si mislil da bo nekaj takega ja. Torej je le bolje ciljati vsaj na 3.1, če že ne na 3.8 pri teh avtih.
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po okt 20, 2008 3:32 pm

Pontiac transsport - posebno 3,8 l bencinar je bil za čase, ko se je pri nas pojavil "nad standard" - v primerjavi z recimo R ESPACE.

Osebno so me najbolj navdušili "fotelji" (beri:sedeži), akustika, agregat - "karakter" + zmogljivosti.

Vendar je bilo z njimi kar nekaj težav, govorimo o praktično novih vozilih - tako, da so se jih lastniki v nemalo primerih "odkrižali" na takšen ali drugačen način.

Nasplošno pa : zelo optimističen nakup - van (beri: prostorno vozilo), ki bo brez posebnih težav deloval še 5 let za 3.000 EUR.

Osebno bi raje pogledal za kakšno npr. Toyoto Hi-Ace, VW Transporter ... ipd. - čeprav udobje ni na nivoju GV, gre vsekakor za bolj trpežna, manj problematična vozila ... s poudarkom - v okviru tega proračuna.

LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po okt 20, 2008 4:05 pm

Sodelavka prodaja 3.8 V6 pontiac montana z vso opremo za 800 evrov, res da je starejši, ampak ima pa resnično vso opremo. Omejitev je pa to, da je avtomatik.
Old subarus never die, they just get faster!

audislovenija
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a audislovenija Po okt 20, 2008 8:57 pm

a niso bili baje dost problematični avtomobili da so crkvali nevem

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po okt 20, 2008 9:39 pm

audislovenija je napisal/-a:a niso bili baje dost problematični avtomobili da so crkvali nevem

Ja! Tisti z oplovo mašino. Teh je pri nas tudi največ!

Itak se pa vsi avti kvarijo! Včasih imaš srečo pa se glih tvoj ne, nekdo, ki ima popolnoma enak avto ima pa stalno problem. To ste/smo na tem forumu že zdavnaj ugotovili!

Uporabniški avatar
TTomi37
Nov uporabnik

Napisal/-a TTomi37 To okt 21, 2008 7:51 pm

Ivan36 je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Ivan, še tisti z zjebano glavo motorja je 4.200€, on pa hoče van-a DO 3.000!

Hja še celi težko grejo kaj šele malo podrti naj vpraša in reče dam ti 3000€ pa adijo . Je pa letnik 2000 kar ni toliko slabo.

Kaj ti stari avti ne gredo v prodajo? Vsi hvaljo komoditeto, uporabnost, mala poraba za dizla,... pa nihče jih ne kupuje?!
Imam Mondea letnik 96 pa dela k urca z vso elektriko in komoditeto. Ampak familja se širi in rabmo nekaj večjega in sem se zagledal v te lepe Voyagerje. Grandi so malo daljši, eni imajo zadaj klop drugi zice, najbolj zadnja klop pa me ne zanima, ker bo tam ropotija. Na avtonetu je par teh avtov sam bi se rad prej vse pozanimal okoli njih predno jih grem vohljat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov