M je napisal/-a:Hmmm, a ni bilo včasih treba imeti vsaj 10 postov, preden si lahko nekoga zmerjal z butlom???
Ti, ti, Mihec, prvi dan na forumu, pa se že kregaš!!!
Pa takole, med nama: Mazdini diesli niso deležni samo pohval. Pot pod noge na mazda forum, pa znaš biti presenečen.
Se opravičujem avtorju za OT.
Čudno si sestavil tale izbor, se mi zdi, ker gre za karakterno povsem drugačne avtomobile.
Moj favorit je brez dvoma 166 (Jeremy Clarkson se baje strinja z mano), kar se vozne dinamike tiče je zadeva vrhunska, o motorizaciji pa itak ne bi izgubljal besed. Dodal bi še to, da je kar se servisiranja tiče finančno manj zahtevna od ostalih, saj redni servisi pri poštenem mehaniku niso dragi, poleg tega je pa Italija polna rabljenih rezervnih delov. Ne mislim, da bi vgradil rabljeno sklopko ali zavorne diske, ampak pri mehanizmu za pomik stekel ali pa motorčku brisalcev pa osebno nimam predsodkov. Ima relativno majhen prtljažnik, tudi znotraj je prijetno utesnjena.
Je pa zadeva čisto nekaj drugega kot na primer C5. Težko si predstavljam, da bi se istemu vozniku oba zdela fenomenalna.
Mondeo ima dokaj dobro lego na cesti, me je pa razočarala kakovost izdelave, oz. količina okvar. Najbrž je bil naš limona...
Mazde in C5 še nisem vozil, ne bom komentiral.
Če bi kupoval sam, bi vzel 166, pa po vsej verjetnosti bi se ozrl v Nemčijo, kjer so praviloma primerki precej bolje ohranjeni, pa realna možnost obstaja, da bodo kilometri pošteni. Pod črto bi prišlo sicer nekaj dražje, ampak po mojem vredno, če je stvar prava.
ja se strinjam da so si avtomobili povsem različni,(alfa in mazda sta moja favorita še posebej mazda) ubistvu sem samo poskušal nekako razširiti izbor, ker pač potrebujem/želim večji avto za našo družino in ubistvu sta mondeo in C5 očetova "ljubljenčka" da se tako izrazim hehe;) in pa cenovno sta najbolj ugodna! kar pa je seveda dvorezen meč, lahko dam za neki avto 7000€ ampak bom pa potem na servisih "spušil" dodatnih 1000€

kar se tiče nemčije sem pa gledal na mobile.de izbire je ogromno, vendar jaz pojma nimam nemško tko da zastopm lih za en K***** :P nepoznam pa tudi nikogar ki bi se ukvarljal z uvažanjem, oziroma tako bom rekel nobenega poštenega hehe

glede cen so pa takšne kakršne so, in bi me naprimer da najdem dobro ohraneno alfo166 za sprejemljivo ceno tam nekje 8300, vse skupaj prišlo kar lepih 9000+ €, ki jih pa nimamo :P