Slide je napisal/-a:Cupra R pomeni turbo motor in nenazadnje SPREDNJI pogon, medtem ko ima Cupra 4 šestvaljni motor z 204 konji in 4kolesni pogon![]()
Ja vem...odkril sem toplo vodo![]()
Med 225 in 210 so še manjše izboljšave na podvozju, zavorah ipd...tako pravijo novinarji![]()
CupraR je napisal/-a:Slide je napisal/-a:Cupra R pomeni turbo motor in nenazadnje SPREDNJI pogon, medtem ko ima Cupra 4 šestvaljni motor z 204 konji in 4kolesni pogon![]()
Ja vem...odkril sem toplo vodo![]()
Med 225 in 210 so še manjše izboljšave na podvozju, zavorah ipd...tako pravijo novinarji![]()
Da vam točno povem :P 1.8T ima K03S turbino in en intercooler.
CupraR sta 2 verzijo in sicer z 210PS (2003 letnik) in 225 PS (2004 letnik). Obe R verziji imata K04 turbino in 2 intercoolerja. To je največja razlika med obično 1.8T in to v R veziji.
225 se od 210 razlikje vbistvu sam pr elektronki, ni lih bistvene razlike, ostalo je vse identično razlika je samo da 210 ps ima 17 col 225 ps pa 18 col platišča, ki pa so na pogled identična (isti model). Ostalo je vse enako.
2.8 v6 ma pa 204 ps in navoljo le z 4 pogonom.
Glede opreme je itak zmeda ker se skos neki preimenoval: Cupra (2000)=TopSport (2002)=FR (2004)
CupraR je napisal/-a:Ja logično da so kolektorji itd različni, sej gre za drugo turbino :P Prav tako bencinska pumpa ni enaka , injektorji, sej rab več bencina itd, sam mislm da je brezveze it v detajle pa vsak šravf iskat. Osnova je uglavnem enaka 1.8 motor.
Za odmične gredi, ojnica, bati, glava motorja pa zelo dvomm!! da so različni, milim d aniso, lahk pa da se motm
bridgestone je napisal/-a:CupraR je napisal/-a:Ja logično da so kolektorji itd različni, sej gre za drugo turbino :P Prav tako bencinska pumpa ni enaka , injektorji, sej rab več bencina itd, sam mislm da je brezveze it v detajle pa vsak šravf iskat. Osnova je uglavnem enaka 1.8 motor.
Za odmične gredi, ojnica, bati, glava motorja pa zelo dvomm!! da so različni, milim d aniso, lahk pa da se motm
no sej pravim da so mi tko na porscheju rekli in da ni to zazihr!![]()
kar se pa tiče teh malenkosti, mogoče so res malenkosti sam naštel sem jih zato, ker folk misl da pol loh sam mal čip zamenja pa bo mel isto mašino kt TT ali cupraR
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov