Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
primozbeuc
Nov uporabnik

MITSUBISHI PAJERO 3.2 DI-D

Napisal/-a primozbeuc Po okt 27, 2008 2:15 pm

Lep pozdrav

Veliko prebiram vaš forum, nisem se pa še do zdaj registriral, ker sem skoraj vedno našel kar sem iskal. Zdaj me pa zanima par stvari.
Zaradi svoje vrste dela, je škoda mojega sedanjega avta, Audi a4, tako da bi rad kupil terensko vozilo. Najbolj se mi dopade Mitsubishi Pajero 3.2 di-d. Sem se že odločil, da bom kupil tak avto, ker sem tudi bolj ekstremen športnik pa poln adrenalina, se bom lahko tudi kam zapeljal izven ceste... V glavnem, zanima me kakšne imate kaj izkušnje, kalkšna je dejanska poraba in pa, še posebej kakšen menjalnik naj vzamem. Zelo se mi dopade avtomatik, ampak, če pa slučajno gre, je pa drago popravilo al pa zamenjava. Kaj priporočate?

Najlepša hvala za vaše odgovore.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po okt 27, 2008 2:21 pm

V raznih avtomoto testih je avto vedno deležen le hvale, sploh če res rabiš terenca in ne SUVa.

Glede porabe pa se moreš vprašat kak voznik si in po čem se boš vozil. Če imaš res veliko terena potem bo poraba temu primerna ker je avto pač velik in težek, na relacijah odnosno seveda poraba pade.
Če ti poraba veliko pomeni(prevoziš dosti km) mogoče poglej za bencinarjem in ga daj predelat na plin. če si blizu meje sploh ker je na HR in v A LPG cenejši kot pri nas.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
primozbeuc
Nov uporabnik

Napisal/-a primozbeuc Po okt 27, 2008 2:24 pm

kaj pa vem glede predelave. Pa ni mi tak problem poraba, vprašam, ker piše da je povprečje okol 10 litru. delam pa okol 50-60 tisoč na leto. Kak je pa z menjalniki? kaj je boljš?

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po okt 27, 2008 2:59 pm

Pri porabi boš kaj hitro na 15 litrih tudi z dizlom. Sploh na AC. Avto se najbolje obnese na podeželju 90km/h in terenu, na AC pa količnik upora in pa teža, ter široke pnevmatike naredijo svoje. Sicer govorim o 2.5 dizlu, kjer je sploh na AC požeruh.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po okt 27, 2008 4:15 pm

Novi pajero ni več terenec, ampak je SUV, športni cestni terenec. Ostal je samo še malo bolj ojačan in višji osebni avto. Nima več šasije, ampak samo še samonosno karoserijo.

Jst ga nebi kupoval za vožnjo po terenu, sploh pa ne športno vožnjo po terenu.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
primozbeuc
Nov uporabnik

Napisal/-a primozbeuc To okt 28, 2008 11:14 am

ka tak ni dober za teren? js sem vidu kak gre po terenu in sem sam zevu?
Priponke
rn.JPG

Uporabniški avatar
primozbeuc
Nov uporabnik

Napisal/-a primozbeuc To okt 28, 2008 11:16 am

boljš za teren pa blato je sigurn kot pa ta, ko ga mam zdej. ga prodam. kup kdo?;)
Priponke
DSC05162.JPG

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To okt 28, 2008 12:03 pm

Ni več tisti pristni terenec, samonosna karoserija je nekaj druhgega kot šasija in nanjo postavljena karoserija.

Sej vsi taki avtomobili vozijo po terenu, dokler je to makadam, kak travnik ali kaka gozdna pot.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov