Napisal/-a ICar To okt 28, 2008 8:21 am
Pozdravljeni avtomobilistični entuzijasti,
Po sili razmer moram kupiti nov avto pa bi potreboval kakšen nasvet. Do sedaj sem imel A6 karavan 1.9TDI letnik 99, s katerim sem bil zelo zadovoljen. Če odmislim, da je bil že rahlo v letih in predvsem v kilometrih (352.000 in še nekaj) in spričo tega potreben občasnih popravil in zamenjav obrabljenega materiala, je bil odličen.
Zaradi potreb sedaj gledam nekoliko večji avto s tudi malo več opreme. Zelo pomembna mi je poraba (do sedaj pod 6l na 100 km), velik prtljažni prostor, malo elektronike v avtu in zelo zaželjen-obvezen tempomat.
Prvi ogledan primer je bil Peugeot 807. Avto seveda ni napačen vendar ima veliko porabo, v prtlažnjiku, ki je zelo velik nima nobenih predalov za prvo pomoč in podobno. Sedenje v njem je podobno kot v manjšem kombiju...
Zelo pa sem se ogrel za Fordovega S max-a. Ta ima sicer nekoliko manjši prtlažni prostor, vendar še vedno dovolj velik, problematičnejša je namestitev strešnega kovčka (če bi že bil potreben), sicer pa zelo udobna in prijetna namestitev za volanom.
Seat Alhambri oz. VW Sharanu sem se odpovedal, ker imata bistveno manj opreme. Renault pa odpade.
Iz zapisanega sledi, da sem skorajda odločen, vendar me zanima vaše mnenje in izkušnje s Fordom (servisi, cena, težave...).
Hvala za vaša mnenja