Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ICar
Nov uporabnik

FORD, pameten nakup???

Napisal/-a ICar To okt 28, 2008 8:21 am

Pozdravljeni avtomobilistični entuzijasti,
Po sili razmer moram kupiti nov avto pa bi potreboval kakšen nasvet. Do sedaj sem imel A6 karavan 1.9TDI letnik 99, s katerim sem bil zelo zadovoljen. Če odmislim, da je bil že rahlo v letih in predvsem v kilometrih (352.000 in še nekaj) in spričo tega potreben občasnih popravil in zamenjav obrabljenega materiala, je bil odličen.
Zaradi potreb sedaj gledam nekoliko večji avto s tudi malo več opreme. Zelo pomembna mi je poraba (do sedaj pod 6l na 100 km), velik prtljažni prostor, malo elektronike v avtu in zelo zaželjen-obvezen tempomat.
Prvi ogledan primer je bil Peugeot 807. Avto seveda ni napačen vendar ima veliko porabo, v prtlažnjiku, ki je zelo velik nima nobenih predalov za prvo pomoč in podobno. Sedenje v njem je podobno kot v manjšem kombiju...
Zelo pa sem se ogrel za Fordovega S max-a. Ta ima sicer nekoliko manjši prtlažni prostor, vendar še vedno dovolj velik, problematičnejša je namestitev strešnega kovčka (če bi že bil potreben), sicer pa zelo udobna in prijetna namestitev za volanom.
Seat Alhambri oz. VW Sharanu sem se odpovedal, ker imata bistveno manj opreme. Renault pa odpade.
Iz zapisanega sledi, da sem skorajda odločen, vendar me zanima vaše mnenje in izkušnje s Fordom (servisi, cena, težave...).

Hvala za vaša mnenja

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Kraj: Ljubljana-Šiška

Strešni nosilci

Napisal/-a firebird To okt 28, 2008 8:34 am

Dobiš jih pri fordovih prodajalcih,gor sicer piše Ford,dela jih pa Thule. Cena cca. 130€.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To okt 28, 2008 9:24 am

Lahko ti pomagam samo toliko, da povem o primeru kolega, ki je desetletja zaprisežen "propeleraš" (BMW) in je letos zaradi "višje" sile zamenjal 2 leti staro 530d za S MAXA 2.0Tdci 140 ps (v avtu je že čip) in je po parih mesecih, ter 15.000 prevoženih km, z dneva v dan bolj navdušen; nad samo vožnjo avta, lego, motorjem, porabo, kakor tudi nad "visokim" sedenjem, tako da pravi, da ga zamenja edino, če BMW naredi podoben "van".....

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To okt 28, 2008 10:35 am

Glede servisa je najbolje vprašat lastnike, ki imajo morebitne dobre oz slabe izkušnje z točno določenim servisom. V SLO je znano dejstvo, da (pri praktično vseh znamkah) lastniki velikokrat vozijo servisirat (daleč - tudi 100 in več km) stran od prebivališča.

Glede FORD-a - avto z odlično vozno dinamiko, osebno me motijo nekoliko ceneni materiali v notranjosti. V splošnem pa je S-MAX med sebi enakimi na področju, ki ga imenujemo "handling" med sebi enakimi praktično brez konurence.

LP

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. To okt 28, 2008 11:19 am

sem imel priliko se pelat u s-maxu po avtocesti približno 200km podn gas povprečna hitrost 180 drgač je pa šlo tut 218 po navigacji tak da je kr vzdržljiv ta avto lega zavore super
4-je v avtu poln gepek pa je bla poraba 11.6 l
bil je pa 2.0 140hp +čip
l.p aleš
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

igor0203
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a igor0203 To nov 04, 2008 12:17 pm

Mi imamo že 4. Forda in smo bili z njimi vselej zadovoljni. Redno ga servisiramo pri AH Klemenčič na Dolgem mostu v LJ in ga lahko samo pohvalim. Nikoli nobenih težav, pa naredi kar je treba.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To nov 04, 2008 1:10 pm

Kot lastnik S-maxa (sam sem avto prav tako zamenjal za bmw 525d, letnik 05) naj ti povem da z avtom nikakor ne mores falit, jaz ga ne menjam za noben denar. Sam sem probal vse avte, od C4 Grand Picassoja, do Tourana, do 807, pa ti povem da ko sem sedel za volan Forda, je odlocitev padla. Razocaran sem samo nad motorjem, kajti vzel sem 2.0 bencinca, ki pa za mene ne nudi dovolj navora.

Priporocam nakup, za vprasanja ali pa test fahrt pa sem tudi na voljo, ce si iz Stajerskega konca :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr nov 05, 2008 12:43 pm

Tudi sam se prejšnji teden vozil S-Maxa z 2.0i motorjem in je kar všečen avto. Ford je glede dizajna zelo napredoval. sploh pa bel avto in črne šipe... 8)

po Ptuju se vozijo trije takšni... :D
[OO-(||||)(||||)-OO]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov