hladni je napisal/-a:splošnega pravila tukaj ni. Odvisno od banke oz. lizingodajalca. Poglej pri njih, ker nihče ne ve teh podatkov na pamet. Lahko samo rečemo, da vse stroške v zvezi z avtom kriješ čisto sam.
vilijem je napisal/-a:
Ravno sem se pri Selmarju zanimal, ponudba za okoli 20.000 eur vreden bmw serije 1 premium selection (rabljeno), polog je 4000 eur + 500 eur mesecno. (najem traja 1 leto, 200 km na dan, all inclusive na kljuc, in moznost odkupa po cca. 10.000 eur) - seveda pa poudarjam da je to le informativne narave, saj sem tako tudi spraševal.
bejbi je napisal/-a:vilijem je napisal/-a:
Ravno sem se pri Selmarju zanimal, ponudba za okoli 20.000 eur vreden bmw serije 1 premium selection (rabljeno), polog je 4000 eur + 500 eur mesecno. (najem traja 1 leto, 200 km na dan, all inclusive na kljuc, in moznost odkupa po cca. 10.000 eur) - seveda pa poudarjam da je to le informativne narave, saj sem tako tudi spraševal.
Okej, avto je vreden 20.000.
Daš 4.000 pologa, v enem letu plačaš še 6.000 EUR (12 x 500). In potem odkupiš avto za 10.000. Torej vse skupaj jim daš 20.000 EUR - ravno toliko, kot je avto v bistvu vreden. In zakaj bi ti oni potem krili stroške registracije, servisov, zavarovanj? Ni logike, da bi to delali zastonj.
OPERATIVNI me zanima predvsem zato, ker bom zaradi službe delala po 1500 km na teden, torej 6.000 na mesec, torej okoli 60.000 na leto (sem si dovolila odbiti kar cela dva meseca za dopust). Ne vem, če je za toliko km na leto smiselno, da kupuješ svoj avto, drago plačaš, pol pa popolnoma preguraš in prodaš za nekaj jurjev, pa še to se namatraš. (Saj veste, kako ženske kupujemo in prodajamo avte.)
Kaj se operativni lizing v takem primeru splača, al se ne?
bejbi je napisal/-a:OPERATIVNI me zanima predvsem zato, ker bom zaradi službe delala po 1500 km na teden, torej 6.000 na mesec, torej okoli 60.000 na leto (sem si dovolila odbiti kar cela dva meseca za dopust). Ne vem, če je za toliko km na leto smiselno, da kupuješ svoj avto, drago plačaš, pol pa popolnoma preguraš in prodaš za nekaj jurjev, pa še to se namatraš. (Saj veste, kako ženske kupujemo in prodajamo avte.)
Kaj se operativni lizing v takem primeru splača, al se ne?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov