Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
primozbeuc
Nov uporabnik

Pajero 3.2 DI-D ali Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD,oba 2003

Napisal/-a primozbeuc Ne nov 30, 2008 9:40 am

Ne morem se odločiti med tema dvema avtoma. Kaj bolj priporočate?
rabim avto za v službo, na morje in za po snegu,...

prosu bi, če mi poveste oz. svetujete zakaj ja in zakaj ne tega avta.

hvala

Uporabniški avatar
primozbeuc
Nov uporabnik

Napisal/-a primozbeuc Po dec 01, 2008 9:35 am

zakaj mi pa nobeden nč ne pove?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po dec 01, 2008 9:46 am

Gledaš dokaj različna terenca (suva) :D

z jeepom boš dobil udobnejšo/mehkejšo vožnjo.. za vsakdanjo uporabo 100x boljše kot pajero...

pajerota gledaš 3 ali 5 vratnega? Moj foter ima sicer patrola 3vratnega pa je katastrofa se z njim vozit vsak dan.. vsako grbino se čuti.. Pri 3 vratnih je prtljažnik ultra majhen.. Je pa tak.. kolegu je pumpa šla pri 110k km (pa je bil avto s potrjeno servisno)..

Ceno bo verjetno v prihodnosti manj zgubljal pajero

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po dec 01, 2008 9:47 am

Ker nimamo izkušenj z njima. :(

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Po dec 01, 2008 2:32 pm

primozbeuc je napisal/-a:zakaj mi pa nobeden nč ne pove?

Oba tvoja kandidata sta mišljena kot prava terenca in ne kot podaljšek kratkega tiča. Če potrebuješ avto za službo, morje in za v sneg, je vsaj po mojem prepričanju audi karavan quatro ali subaru legacy 4x4 bistveno boljša izbira. Ceste morajo biti vsaj po zakonu redno plužene, tako da potreba po težkem terencu vsaj tu odpade.

če bi se odločal med njima, bi (glede na moje potrebe) zopet vzel GC zaradi razširjenosti na našem trgu in s tem enostavnejšega vzdrževanja. Če pa za željo po terencu stoji še kaj drugega :twisted: , si poglej še folcvagna tuarega ali X3/5.

Boris B.
Nov uporabnik

Napisal/-a Boris B. Po dec 01, 2008 5:49 pm

Hja čeprav,je Mitsubishi pajero DID stroj,mi pa vseeno ni všeč njegova oblika, je nekam preveč drvarsko dolg in širok in neargonomičen,bolj mestni terenec s terenskimi zmogljivostmi.Če bi bil v tvoji koži sploh nebi okleval in se bi 300% odločil za GC CRD.Toje avto kot se šika v vseh ozirih.Tudi sam ga imam namen kupiti drugo leto.Pa dober nakup ti želim. LP

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po dec 01, 2008 6:02 pm

Pomoje je tudi boljše takšna izbira, kot jo je navedel @kofy. En lep primer in še tovarniško vgrajen plin ima, reduktor... -> http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2444084

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Po dec 01, 2008 10:25 pm

chevy je napisal/-a:Pomoje je tudi boljše takšna izbira, kot jo je navedel @kofy. En lep primer in še tovarniško vgrajen plin ima, reduktor... -> http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2444084

Lej, glede na to, da sem lastnik terencev dalj časa kot je starost večine uporabnikov tukaj na forumu, imam z njimi pač nekaj malega izkušenj. Z terenci! Razne spake ala tuareg, SUVji, x5, porše kejen,... me pač ne zanimajo, ker ne služijo svojemu namenu, ampak zdravljenju manjvrednostnih kompleksov lastnikov.
Zgornji predlog je modra izbira za voznika, kateri rabi voz za slabše ceste. Sem imel podobnega pred leti (stari model), in nisem imel večjih pripomb razen majhne oddaljenosti od tal. Preverjeno zdrži pol miljona kilometrov in (do sedaj) 6 lastnikov!!!Zadovoljive terenske zmogljivosti in udobje limuzine.
Pravi Jeepi z trdim karakterjem jso danes glede na kultivirizacijo cest le domena entuzijastov offroaderjev ali lovcev (sneg, pa je treba do krmišča) ter kot službeno vozilo. Če sešteješ vse + in - terenca vidiš, da je nakup praktičnega in uporabnega osebnega voza za veliko večino uporabnikov bistveno razumnejša odločitev.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov