Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če dec 04, 2008 12:14 am

Zato sprašujem ker se mi zdi sumljiv že zarad kilometrine......Me pa mika nekaj takega....kako je kaj z motorji pri teh avdijih?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če dec 04, 2008 12:18 am

Tak motor je v Golfu 4 če se ne motim...poraba zna biti majhna...znanec ima isti agregat v Golfu 4-ki pa pokuri malo pod 5l na relacijah. No ja Audi je večji, težji...
Kilometrina je pa skoraj 100% prevrtana nazaj.

LP

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 04, 2008 12:18 am

lisko je napisal/-a:Zato sprašujem ker se mi zdi sumljiv že zarad kilometrine......Me pa mika nekaj takega....kako je kaj z motorji pri teh avdijih?

..najboljši dizel vseh časov(nisem ga imel, ker so mi turbo benzinci bolj dišali) ampak po govoricah, ter po sami vožnji,(prevozil sem ga pa kr nekaj) ter zdržljivosti(seveda ob primernem servisiranju) tale je pa še zadnji face-lift B5 in so dejansko vse pomankljivisti (vodila...)odpravljene.....pa "navaden" je na bosch pumpo, zaradi tega je neuničljiv, paše mu vsaka "župa"... :P

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če dec 04, 2008 12:44 am

sašo5 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Zato sprašujem ker se mi zdi sumljiv že zarad kilometrine......Me pa mika nekaj takega....kako je kaj z motorji pri teh avdijih?

..najboljši dizel vseh časov(nisem ga imel, ker so mi turbo benzinci bolj dišali) ampak po govoricah, ter po sami vožnji,(prevozil sem ga pa kr nekaj) ter zdržljivosti(seveda ob primernem servisiranju) tale je pa še zadnji face-lift B5 in so dejansko vse pomankljivisti (vodila...)odpravljene.....pa "navaden" je na bosch pumpo, zaradi tega je neuničljiv, paše mu vsaka "župa"... :P

TO že....te avdije nekak poznam (foter je mel letnik 98...kupil novega in danes ga ima stric....prevoženih malo manj kot 200 tisoč in brez težav...) Zanima me drgač kake so hibe ali možne okvare dizl motorjev....do kolko km gredo brez problemov? Ne bi rad mel še tretji avto po enem letu v kosih..... ker pri mojem je tud turbina dobra, motor dober (ima zadostno kompresijo) odpovedla pa je bosh pumpa.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če dec 04, 2008 7:14 am

Najboljše "zdravilo" pri takih dilemah je ogled vozila. Tudi vozila, ki imajo pod 100.000 km pri takšni "starosti", se najde.

Resen kupec običajno ne sprašuje veliko amapak gre preprosto pogledat, preverit ... če je vse OK tudi kupit - s predhodnihm dogovorom o "povračilu stroškov" v primeru prevare.

p.s. slika je sicer "OFF", gre pa za primer vozila, ki je pri 30 letih "življenja" "nabral" zgolj dobrih 20.000 km.

LP
Priponke
R4 - kot nova.jpg

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 04, 2008 10:34 am

KARL ABARTH je napisal/-a:p.s. slika je sicer "OFF", gre pa za primer vozila, ki je pri 30 letih "življenja" "nabral" zgolj dobrih 20.000 km.

LP

sicer "OFF" ampak "dragi" KARL; nikdar in nikoli.........tudi barva ni prva, sedeži so preoblečeni..............aha: pa bolezen katr. zadnji most je gnil, pa če je še tako lepa in v garaži stala.........

P.S ko nekdo tako LAŽE, mi pa dejansko pritisk dvigne......
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2434225

spodaj je taka:
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če dec 04, 2008 12:02 pm

OFF :Avto nisem videl, ocenjujem zgolj iz slik + na podlagi mojih izkušenj s KATRCA-mi.

Upam si trdit, da je vse original stanje.

Sicer pa - lahko združimo prijetno s koristnim - simbolično stavo "položiva" - avto greva skupaj pogledat, če ni original stanje plačam jaz kosilo, v obratnem primeru ti - pa še kakšno debato lahko "vrževa".

p.s. "bolezen", ki si jo navedel je sicer pogosta, obstajajo pa (sicer redke) izjeme - na Primorskem se dobi KATRE, ki imajo v najslabšem primeru površinsko "sem pa tja" kakšno sled rje (podvozje), kar še zdaleč ne pomeni, da je "pregnita".

LP

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če dec 04, 2008 4:00 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:OFF :Avto nisem videl, ocenjujem zgolj iz slik + na podlagi mojih izkušenj s KATRCA-mi.

Upam si trdit, da je vse original stanje.

Sicer pa - lahko združimo prijetno s koristnim - simbolično stavo "položiva" - avto greva skupaj pogledat, če ni original stanje plačam jaz kosilo, v obratnem primeru ti - pa še kakšno debato lahko "vrževa".

p.s. "bolezen", ki si jo navedel je sicer pogosta, obstajajo pa (sicer redke) izjeme - na Primorskem se dobi KATRE, ki imajo v najslabšem primeru površinsko "sem pa tja" kakšno sled rje (podvozje), kar še zdaleč ne pomeni, da je "pregnita".

LP

Bo v tem primeru imel sašo kr prav.....iz izkušenj.....lastim si petko (ta tretjo) 95 letnik z 60.000 prevoženimi, ki je bila skozi garažirana.....brez rje (na zunaj) in s par praskicami ker jo je vozil dedek.....pod avto pa si ne upaš pogledat.....
Sprašujem pač malo o mnenjih razližnih avtov (koliko jih pač ne dobim sproti) .Kot so recimo skrite napake, ki jih nikakor ne moreš preverit na samem ogledu vozila.....pri starih petkah preribani kabli v okolici motorja.....seveda vse zaščiteno s plasitko.....odpiranje airbagov pri cliotih.....odmične pri avdijih (2.5 dizli) roke (96+ letniki?) necinkani in popolnoma nezaščiteni vijaki pri jeepu (ne barvan pod armaturko....)
Take stavri me zanimajo......ne pričakujem pa odgovorov kot da bo nekdo šel ogledat vozilo in poročal....lahko edino da ga mogoče kdo pozna.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov