Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če dec 04, 2008 9:48 pm

Moja izkušnja ko sem kupoval Passata je, da me je najbolj hotel nategnit prav tisti prodajalec, ki je na avto netu poslikal celo servisno knjigo. Na licu mesta sem pri motorju dobil pa listek od zadnjega servisa, ki je neizpodbitno dokazoval, da so avtu zbili 40.000 km. Zdej pa zaupaj servisni knjigi. To je bilo v Kranju, servisna pa požigosana od AC Vrtač, avto od prvega lastnika - no vsaj tako je trdil. Sem spokal in se ves jezen odpeljal domov.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če dec 04, 2008 10:09 pm

servisna je krneki
je pa verodostojna če greš na tisti servis da ti preverijo če je res bil servis narejen pa ka vse..

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če dec 04, 2008 10:31 pm

saj, za ti mazdi sem že preveril na servisu (sem klical ter povedal številko šasije).. drugač pa bom pred nakupom peljal tja, da mi jo pregledajo in povejo njihovo mnenje..

sam odločit se še morem:
limuzina/karavan
dizel/bencinar -kaj so prednosti in slabosti kerga v prihodnje?
dražje/cenejše
lepši/manj lepši
bolj ohranjen/manj ohranjen (tako glede št. km kot tudi izgleda)

:roll:
Zadnjič spremenil ducky, dne Pe dec 05, 2008 6:50 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če dec 04, 2008 11:03 pm

ducky je napisal/-a:Ja, zdaj je stvar taka, šel sem pogledat 2 mazdi:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2381274
-limuzinska varianta
-zelo dobro ohranjena (lastniku baje ni blo problema dajat za original servise, menjavo potrebnih delov in ga oring vzdrževat)
-dizel
-142.000 km
-8800€
in
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2405001
-karavan
-bencinar
-165.000 km
-malo slabše ohranjena v primerjavi z zgornji (volan, ročna, menjalnik so malenkost obrabljeni)
-7500€

Oba avta sta kupljena v Sloveniji ter tudi servisirana na pooblaščenem servisu (kar je razvidno iz servisne knjige in kar sem preveril tudi na servisu po št. šasije).
pred samim nakupom pa bi izbranega odpeljal najprej na servis, da mi ga tam pogledajo.

drugač sta pa mi oba dovolj prostorna..

Torej, fejn bi blo, če bi jutri zjutraj šel rezervirat kerga... sam pa ne vem, kaj je bolj pametno, za kerga se naj odločim :bonk :jao:

Tista prva je kombilimuzina, ima 5V in je odličen kompromis med če nočeš met karavana(iz takih in drugačnih razlogov) limuzina na 4 vrata pa ti je nepraktična.
Je pa res da je karavan lepe barve da dol padeš! Čeprav se mi predvsem zdi da ta oprema ki jo ima pri nas ni ravno pogosta in more bit en bolj redkih, ker če se prav spomnim so kasneje z 1.8 motorjem bili samo osnovni paketi opreme.

Je pa dizel z sicer "samo" 121KM zelo varljiv, saj potegne da to res ni. Sem vozil testnega pred leti in bi prej rekel da ima kakih 10KM zraven. Je pa res da ima 310Nm navora kar je kr precej.

Če se hočeš bolj kamot peljat bi jaz rekel da pojdi po dizla, bencinar je bolj švohoten predvsem zaradi navora ki ga je ravno nekje pol manj kot pri dizlu, avto pa ni pretirano lahek.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky So dec 06, 2008 9:23 am

Ekola, včeraj padla dokončna odločitev, smo vse uredili, tak da mazda 6 (5 vratna, dizel) je že doma :D

Hvala za nasvete :!: :!:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], weasel in 4 gostov