Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Pe jan 25, 2008 11:09 pm

INFINITI je napisal/-a: kako to da si potem vzel sebi mustanga, ki je pa res skropucalo po legi na cesti in voz z podpovprečnim motorjem. Zadaj imaš v mustangu "LIVE AXLE" tahnologijo podvozja; na testih je to tehnološko izpadlo tako; da je avto imel lego kot kočija iz divjega zahoda
:lol:
-
:P

Slučajno danes gledal, novi Audi S5 z 68.6 le za 0.6 mph hitrejši v slalomu kot težji Ford Mustang Shelby GT, kar se mi ne zdi slabo. Impreza pa itak zunaj konkurence, 72

http://www.youtube.com/watch?v=HlqjChw9H3A

[url]
http://www.youtube.com/watch?v=XOCwQnwE-NE[/url]

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe jan 25, 2008 11:23 pm

Čisto slučajno: razlika med navadno in to shelby različico je kot med AUDI A4 1.8t in AUDI RS4 ;)

BTW - mislim da mi angleščina ravno ne peša; kajti v linku ki si ga dal je IMpreza premagala Shelby-a; še posebej ga je osramotila v zavornem testu in slalomu
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny So jan 26, 2008 12:16 am

Vem, zato sem dal še Audija kot neko konkurenco v handlingu (oz. kolikor lahko pač o njem zvemo v tem kratkem testu). In Audi je plod slovitega german engineering-a, pa se mi je zdelo zanimivo, da ga je tako lovil Mustang v slalomu. Sem pa res nekako spregledal besedo Shelby v imenu... Shelby pa tudi poskrbi za podvozje

"Shelby Automobiles, based in Las Vegas, begins with a stock Mustang GT and adds a Ford Racing Power Pack and Handling Pack to each car.
The Handling Pack consists of shorter springs, stiffer dampers and an upgraded front antiroll bar. The shorter springs drop the car 1.5 inches, which is unfortunate in the sense that it makes seeing these upgraded parts — all of them painted a shimmering shade of Ford Blue — even harder to see unless you have access to a vehicle lift. A front strut-tower brace and P235/55ZR18 tires complete the Shelby GT's handling upgrades."
(edmunds.com)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Dan

Napisal/-a cruiser1 Po jan 28, 2008 9:05 pm

Kolegadim je napisal/-a:Drugače je pa v Cryslejih za evropsko tržiške mercedesov motor notri baje, ker zaradi transporta je avto brez mašine veliko lažji in z tem tudi prevoz cenejši tko da Chrysler v evropi je čist druga pesem kot v usa. Vsaj tko so meni neki znalci razložil (mehaniki) samo pokrov motorja z napisi je USA

Buča!!
Samo dizli so mercedesovi!
Bencinarji so ameriški. Se pa včasih najde tudi kak micibušijev motor.

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Re: Dan

Napisal/-a cuteboy1988 Ne dec 07, 2008 10:03 pm

Kolegadim je napisal/-a:Jaz mam Stratusa 2.5 V6 platinum in ga vozim že en lep čas. Avto dela kot urica, Poraba od 9l kar pomeni vožnja relacija in ne čez 140kmh, pri vožnji med 180 in 200 troši 11l po mestu pa bo nekih 13 L če je avto avtomatik in ne uporabljaš tip tronika.
Če sam prestavoš v četrto pri 50 (govorimo o mestni vožnji) boš po mestu prišel brez problema na 11 l.
Servis orginal servis ubija, ampak zna tut kak drug servis zadevo izredno dober popravt (mamo serviserja)
Če te še karkoli zanima samo praši.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov