Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- So dec 13, 2008 2:41 pm

Polo78 je napisal/-a:Sam osebno bi se sicer za ta denar odločil za Proceed-a 2.0 dizel s full opremo, vendar ti ga ne bom priporočil, ker pač kupuješ bencinarja. ;)

Eno vprašanje...je z bencinarji pri KIA-i kaj narobe, da bi osebno vzel 2.0 dizel?! OK, bencinski motorji sigurno niso tako napredni in zabavni, kot Fiatovi T-Jet ali Volkswagnovi TSI motorji, ampak motorji kljub vsemu po podatkih na papirju ne izgledajo tako slabo?! :?: Sam sem sicer testiral dizelskega Cee'da, tako da me res zanima, kakšne so kaj izkušnje z bencinskimi motorji...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO So dec 13, 2008 2:46 pm

Polo78 je napisal/-a:Astra in Focus sta modela, ki bosta kmalu zamenjana (predvsem Astra), Golf VI pa je svež. Izmed teh bi se sam verjetno odločil za Golfa, vendar za 1.4 TSI. Mislim, da dobiš ta motor z opremo comfortline pod 18.000 eur.

Sam osebno bi se sicer za ta denar odločil za Proceed-a 2.0 dizel s full opremo, vendar ti ga ne bom priporočil, ker pač kupuješ bencinarja. ;)

No ja. Proceed se nisem probal, ga bom pa drugi teden po vsej verjetnosti ce bo kaj srece malo peljal okoli :)
Kaj pa menis na tole -> http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1868552#
Priblizno enaka cena kot Proceed, stevilo konj dobro, bencinar ... zanima me samo zakaj je tako cenejsi od drugih Focusov ... :S

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson So dec 13, 2008 2:51 pm

SpeedyRS onemogočen :D :D

ontopic; sprobaj oba, en dan ti vzame, se boš veliko lažje odločil

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a So dec 13, 2008 2:59 pm

daj jurja zraven, kupi civica in mas mir. poraba manjsa, zmogljivosti boljse, kvaliteta itak nivo vise.

lp

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So dec 13, 2008 4:59 pm

damek1a je napisal/-a:daj jurja zraven, kupi civica in mas mir. poraba manjsa, zmogljivosti boljse, kvaliteta itak nivo vise.

lp

se strinjam z tem.Pri civicu kasnej nimaš ne velikega servisa pa nasploh se zj dajo dobit ceneje,ker pride facelift ven.
poskusi ga peljati pa se sam odloči.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy So dec 13, 2008 5:48 pm

Daš jurija več, pa si zmagal 8) -> http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2253577
@seat - kaj glede velikega servisa misliš na to, da nima jermena ampak ketno :?:
Zadnjič spremenil chevy, dne So dec 13, 2008 5:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So dec 13, 2008 5:53 pm

Sam sem imel dve leti Astro z 1.6 (105KM). Tako, da lahko nekaj napišem, ker je motor praktično isti kot tale "prenovljeni". Zdaj relacijsko motor niti ni toliko požrešen. Problem je mesto. Tukaj poraba kar naraste. Da ne govorim o neodzivnosti do cca 2.600 rpm. Oziroma motor šele zaživi nad 3.000 obrati. Bilo je tudi nekaj problemov z delovanjem avta kot je ugašanje med vožnjo oziroma njvečkrat med ustavljanjem ko si stisnu sklopko (šaltanje v nižjo). Avto je enostavno crknu :shock: . Vžgal je normalno. Takrat sem imel cca 50.000km prevoženih. Pa plastika je škripala na več koncih(predvsem v vratih). CIM modul ga je sral pa še par malenkosti.
Jaz bi ti svetoval kaj drugega raje pa čeprav se za volanom Astre dobro počutim. Je bilo preveč problemov z obema Astrama. Ja to je druga katero imam pa očitno problemom ni videti konca! Aja pa obe sta bili novi po naročilu z lastnim izborom opreme... Kot pravim ima avto tudi pluse ampak po mojih dosedanjih osebnih izkušnjah svetujem kaj drugega.
Recimo Focus se mi zdi zanimiv. Še posebej tale faceliftan. Sem vozil testnega in bil pozitivno presenečen.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So dec 13, 2008 6:25 pm

kaj sem reku :D vsak bo navijal za svojo priljubljeno znamko ;)

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO So dec 13, 2008 7:06 pm

C4V4L13R nekateri povedo do neke mere vse skupaj, nekateri pa pretiravajo ker so prevec jezni sami na sebe da bi priznali da so se odlocili narobe. Hja, tako je to.

chevy ni vse honda. Res da ni slab avto v nobenem pogledu in tudi opreme nima malo. Samo rocica za menjalnik zgleda taksna kot da jo bos zdaj zdaj zlomil ... :lol:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 So dec 13, 2008 7:55 pm

Tattoo- je napisal/-a:Eno vprašanje...je z bencinarji pri KIA-i kaj narobe, da bi osebno vzel 2.0 dizel?! OK, bencinski motorji sigurno niso tako napredni in zabavni, kot Fiatovi T-Jet ali Volkswagnovi TSI motorji, ampak motorji kljub vsemu po podatkih na papirju ne izgledajo tako slabo?! :?: Sam sem sicer testiral dizelskega Cee'da, tako da me res zanima, kakšne so kaj izkušnje z bencinskimi motorji...

Kajpak ni z kiinimi bencinarji nič narobe (če ne štejemo, da nimajo turbo-bencinarjev), pač za moje želje in potrebe mi trenutno ustreza bolj dizel. ;) Saj zato pa sem napisal, da je to moje osebno mnenje, ki ga nočem nikomur vsiljevat. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 So dec 13, 2008 8:10 pm

MateSLO je napisal/-a:No ja. Proceed se nisem probal, ga bom pa drugi teden po vsej verjetnosti ce bo kaj srece malo peljal okoli :)
Kaj pa menis na tole -> http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1868552#
Priblizno enaka cena kot Proceed, stevilo konj dobro, bencinar ... zanima me samo zakaj je tako cenejsi od drugih Focusov ... :S

Morda je ta Focus še modelno leto 2008 in hočejo na tak način spucat stare zaloge (piše, da je 2.800 eur popusta).

Ima pa precej manj opreme od npr. Ceed-a LX fresh. Sicer je Focus super za vozit, ima enega najboljših handligov v razredu, a mene osebno npr. odbija ta plastična notranjost (trda in neugledna plastika na vratih). Oprema 'ghia' ali 'titanium' je malo drugačna zgodba, se pa cena ohoho dvigne...

Vsem dvomljivcem lahko samo toplo svetujem, da naj grejo na testno vožnjo s (Pro)Ceed-om. Mene je avto prepričal (sem ravno v fazi kupovanja le tega). In to glede na to, da sem prej vozil za razred večji avto (Mazda 6), je to še toliko večji plus za kio. Opel Astra GTC se mi je sicer tudi dopadla za vozit, ima pa npr. precej bolj hrupno notranjost kot Proceed (predvsem motor je precej bolj slišen).
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov