Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 14, 2008 10:11 pm

Pri hondi je samo problem, ko enkrat posveti lučka za vodo (pregret motor) takrat je z motorjem fertik.
Za Hjundaja je pa itak znano da motor douga laufa, samo olje je treba dolivat.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Matjaž87 Ne dec 14, 2008 10:44 pm

Za tak denar bi jaz raje gledu za kak novejši avto. Recimo pižo 106 ali saxo nad 00 letnik in s klimo. Ker avto kupuješ najbrž za dlje časa raje vzem z več opreme ti nebo žov. Drugač pa tut kak akcent ni slaba izbira. Če pa dobiš avto od prvega lastnik ali znanca da veš da je ok pa vzem tut če je starejši letnik. Če maš koga k se spozna na avte ga vzem s seboj če ne druzga več oči več vidi ;)
Pa srečno pri nakupu in nižanju cene zarad recesije :twisted:

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Ne dec 14, 2008 11:06 pm

lancia hf je napisal/-a:Pri hondi je samo problem, ko enkrat posveti lučka za vodo (pregret motor) takrat je z motorjem fertik.

a misliš, da pri drugih avtih pa ni tako :lol:

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Ne dec 14, 2008 11:10 pm

Imam polota (neka sport oprema z 14 litimi platišči, športni sedeži in temne zadnje luči) od prve lastnice. Avto je bil od mame od kolega in ker se jim je mudil z denarjem so mi ga dokaj ugodno prodal. Moram naredit še velik servis potem se pa lahko zmeniva... Je pa 1.6 motor, 96 letnik, klima, servo, črna barva, 140.000 km in lepo ohranjen... Če ti seveda sede tako majhen avto.

Lahko ti pa prodam tud svojo laguno 1.6 16V. Je pa že mal večji in udobnejši. Oprema je osnovna, klima je, črna barva. Sem tretji lastnik ampak je zgodovina znana. 1. lastnik sosed od sodelavca, drugi in zadnjih pet let moj sodelavec in sedaj jaz.

Uglavnem enga mam preveč. Polo je pod 2k (odvisen od servisa), laguna pa okol 3k. Zdej pa kar želiš, majhen okreten in poskočen avto al pa udoben, večji, spodobno, a daleč od dikaškosti, poskočno laguno :) .

Pa omenjal si Alfo. Imel sem sicer dizla in sem bil z njim res zadovoljen. Kar se pa bencinarjev tiče je pa 1.8 najboljša izbira, ker naj bi 2.0 imele neke težave z mazanje (ribato). Sem sicer velik pristaš AR znamke, ampak te kljub temu opozarjam da boš imel več možnosti, da se nategneš pri AR kot pa pri kakem Renaultu. AR je zelo hvaležen avto vendar terja dosledno vzdrževanje (kar načeloma velja za vse) dočim je Renault starejših letnikov bolj odpustljiv... Bencinarji od Renaulta so recimo eni boljših motorjev, dizli so poden, dočim AR pri dizli blesti.
Zadnjič spremenil Scremer, dne Ne dec 14, 2008 11:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Miran_90
Mojster foruma

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Miran_90 Ne dec 14, 2008 11:15 pm

lancia hf je napisal/-a:Pri hondi je samo problem, ko enkrat posveti lučka za vodo (pregret motor) takrat je z motorjem fertik.

Edin tak primer pri hondi je bil pri 5.gen ESI motorjih, ker so imele premali hladilnik, in zaradi tega pijejo olje po večkratnem pregretju. Drugače si pa poglej malo po youtubeju, kako hard core mučenje honde pa boš videl da niso kar tako "fertig".

No jaz bi za tvoj denar izbiral med Hondami od 97 do 99 letnika in sicer 1.4 modele HB. Samo moje mnenje, sam pa tako najbolje veš kaj ti je všeč.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po dec 15, 2008 1:51 am

1. V avto.net vtipkaj kriterije koliko kilometrov naj ima približno, kakšna naj bo cena , kakšna naj bo konjenica, in tako naprej.

2. Ko ti bo iskanje dalo rezultate poglej tistih 600 ali pa 1000 oglasov na hitro z preletavanjem strani in si dodobra poglej kateri avti so ti vizualno všeč na zunaj in kateri na noter.

3. potem sklepaj kompromise sam pri sebi in si naredi seznam kateri so dovolj lepi znotraj in zunaj da bi si ga rad lastil.

4. Ko boš imel seznam še enkrat premisli če ti je to res to.

5. Ko boš ta seznam definiral na cca. 3-5-10 modelov avtomobilov potem pa ga prilepi sem in ti bomo nekateri z veseljem pomagali kar se da objektivno. Izbira za tak denar je enostavno prevelika. Kako naj vemo če je zate primeren oz avto ki si ga želiš mogoče BMW 740i l. 93 ali pa je to Matiz l. 2003.

6. Moja sugestija bi bil kakšen Bravo JTD, Marea Jtd ali pa Alfa 145/146 JTD. Zakaj? Ker je teh avtov ogromno oziroma veliko, so dosegljivi, vzdrževanje relativno poceni če kaj crkne najdeš na vsakem drugem odpadu dele za takšen avto. ;) Če hočeš bencinarja potem je "dobre" izbire seveda veliko več, a kot rečeno ne vemo koliko boš segel v žep za zavarovanje ne nič ;)

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Re: kaj kupiti od 2500 do 3200?

Napisal/-a maius28 Po dec 15, 2008 10:12 am

denomis je napisal/-a:trenutno imam ogledano mazdo 323 sedan letnik 1998 1.lastnik 126000 km prev., brez praske...napišite kakšno mnenje imate o tem avtomobilu in kaj bi vi izbrali za ta denar. lp simon

Kupi.
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Re: kaj kupiti od 2500 do 3200?

Napisal/-a uros_p Po dec 15, 2008 12:30 pm

denomis je napisal/-a:trenutno imam ogledano mazdo 323 sedan letnik 1998 1.lastnik 126000 km prev., brez praske...napišite kakšno mnenje imate o tem avtomobilu in kaj bi vi izbrali za ta denar. lp simon

Jaz sem imel Mazdo 323 sedan, letnik '95,. Kupljena je bila nova in pri hiši je bila vse do lanskega leta. Prevoženih je imela 240.000 km, ko je šla od hiše. V svoji življenjski dobi nas ni nikoli pustila na cedilu. Takrat si je Mazda pri meni prislužila največji plus izmed vseh avtov, ki sem jih do sedaj vozil oz. lastil. Praktično sem menjal samo olje in jo tankal. Izmed vseh servisov, so bili večji tile:
Na 100.000 zobati jermen, pumpa in ostalo kar gre polek - torej redni velik servis
Na 160.000 izredni servis - menjava amortizerjev, sklopke in auspuha zaradi otrajanosti
Na 200.000 naslednji redni veliki servis
Na 230.000 menjava katalizatorja zaradi dotrajanosti (po šivih je začel pokat)
Na 240.000 šla od hiše v zelo dobrem stanju za leta in prevožene km.

Vmes pa se je menjalo samo olje in se veselo vozilo.

Tako da jaz ti ta avto priporočam. Ampak saj veš kako je z avti. Lahko ga vsi prehvalijo, tebi pa bo šlo vse narobe. Tako da moje izkušnje so le moje.

PS: Prodana je bila za okoli 150€ :( Sicer sem hotel da ostane pri hiši, ampak nimamo več prostora kam parkirat, ker nas je kar nekaj v gospodinjstvu pod isto streho in vsak ima svoje vozilo. Še zdaj mi je žal za tem avtom.
Slika

sajer
Nov uporabnik

Napisal/-a sajer Po dec 15, 2008 3:17 pm

trust je napisal/-a:HOnde so vse lepe :D
Mazda za ta denar pa je grda za skozlat :evil:

Bratranec ima Hondo civic l.96 z 180tkm VTI pa je rekel, da je emnjal samo akumolator in naredil velik servis.

Moj sodelavc ma tut hondo vti 97letnik pa mu je menjalnik šu u k...c,pa kr naprej ma ene pizdarije,da o rji ne govorim zadne obrobe so že napol gnile edina stvar k je dobra pr tem je da nerab desnga špegla sam čez zadno obrobo vn pogleda pa vse vidi,tko da je to čis relativna stvar lohk ti bo dobr delala lohk maš pa same težave!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po dec 15, 2008 3:36 pm

Seveda, in do tega si prišel po lastnih izkušnjah? Naš 12 let star ne popije kapljice olja med menjavami. Na mašini smo zamenjali v tem času samo svečke, filtre, jermene in olje. Dela kot ura.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

denomis
Nov uporabnik

Napisal/-a denomis To dec 16, 2008 9:32 am

sej js vem da je pomembna predvsem zgodovina avta, če so bili delani redni servisi potem kdo za vraga sploh je delal te redne servise, kje je stal avto ali nekje na tranku ali pa v garaži je zlo velika razlika...potem za dizla če ga je pustu še laufat ko se je prpelu po vlki obremenitvi pa da ga je fajn segrel predn ga je teru..itd. če daš pa enem ko je bil tamle glihkar na izpitnem centru pa je dobil avto od fotra ko je dejansko res prvi lasnik avto je pa še kr pisan na fotra pa se avto proda kot da je od prvega lasnika sin ga pa zgoni vnulo pol je jeba z takim avtom verjetn...pa ka pa vem dejavnikov je tak velik da se mi zdi da je kupovanje rabljenega pa tudi novega vendar pri teh je malo manj rizika igra na srečo:P

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To dec 16, 2008 10:27 am

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2483870# ...če je res vse tipi top je avto zmaga, sam sem imel omenjeni model skoraj 2 leti. Senzorja za dež pa nima.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov