Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

georges
Novinec

Kraj: krško

Nakup Suzuki-ja Baleno Wagon

Napisal/-a georges Sr dec 17, 2008 9:41 pm

Pozdravljeni. Ker je treba zadevo kar malo nahitro izpeljat in se nujno potrebuje kolikor toliko večji avto-karavan za ugodno ceno so se mi oči ustavile na omenjenih avtih. Kar dosti opreme za ugoden denar. Gledam letnike 1998.
Kake izkušnje mate kej ostali z omenjenimi avtomobili? Cene servisov in podobne zadeve?

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Sr dec 17, 2008 10:03 pm

Omenjeni avtomobili? Saj je samo en ali potrebujem lece?
[size=75]Volvo. For life.[/size]

georges
Novinec

Napisal/-a georges Če dec 18, 2008 7:45 am

Heh..ene štirje komadi pa so v ponudbi. Kako mnenje?

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Če dec 18, 2008 1:34 pm

Deli so dragi imel sem Suzuki-ja in je en zglob stal toliko, kot vrednost celega avta, ampak avto ej že zdavanj odslužil svoje. Ali pa, ko sem imel še pred leti enga swifta sem hotel menjat nosilce pa sem šel do pooblaščenga servisa v Lj. in zahteval predračun. Le ta je bil 250 evrov za nosilce. S ponaredki pa je tud težav, ker jih ni veliko.
Motorji so zelo dobri in neproblematični meni je 1.3 swift porabil 6.5l/100km.
Drugače pa sem ga tud sam mislil kupit. Enga sem imel ogledanega v Ajdovščini brez rje z klimo za 1700 evrov pa ga nisem vzel, ker mi ni odgovarjal.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če dec 18, 2008 4:52 pm

Imela ga je moja stara mama, bila zelo zadovoljna dokler ga ni stotalkala :P
1.6 ni preveč zahteven je pa zaradi priganjanja v obrate kr pil olje, nekje 2L na 10.000, seveda je zelo verjetno kriv način vožnje po sistemu: mašina se more slišat pol šele menjaš prestavo... Menjano na avtu v 9 letih ni bilo nič razen rednih servisev, vse je delalo, je pa res da je delala samo kakih 7-8 tisoč na leto...Se pa avta ni šparalo in je bil bolj delovni konj na vikendu, not se je vozilo od pečenega odojka pa do gajb krompirja.
4x4 je tudi precej dobra stvar na tistem avtu.

Mogoče eden bolj vpadajoč minus je velikost tanka za gorivo, ker je baje precej majhna.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

georges
Novinec

Napisal/-a georges Pe dec 19, 2008 7:57 am

Hvala za odgovore. Bo treba še premislit vse skupaj.

weta
Novinec

Napisal/-a weta Pe dec 19, 2008 9:47 am

moje mnenje je, da samo proč od teh avtov.
v letu 99 sem eno leto imel balenota 1.6 4x4 karavan, novega.

večje štale od avta, še nikoli. v 30 kkm se je dvakrat pokvaril menjalnik (škrtala druga prestava), težave s štirikolesnim pogonom (štrkanje in pokanje), poraba pod 10 litrov ni šlo, poleg tega, pa avto ni šel nikamor. 160 km/h na avtocesti je bil podvig. Lega na cesti slaba.
naslednji lastnik je še parkrat popravljal menjalnik, s štirikolesnim pogonom pa same težave, tako,da ga je na koncu izklopil, da je imel mir. poraba pa vseskozi visoka ob hkratnimi slabimi voznimi zmogljiostmi.

georges
Novinec

Napisal/-a georges Pe dec 19, 2008 10:28 am

Ok. Bom gledal druge znamke.
Kaj pa kej pravite na Nissan Almero? Mal sem si ogledoval eno letnik 2002 za 4.300Eur s klimo in motorjem 1.5 bencinar, pa tudi pritljažnik ma ok.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov