Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Katera znamka avtomobila se vam zdi dobra?

vw
29
31%
kia
16
17%
renault
20
21%
seat
10
11%
fiat
19
20%

Skupaj glasov : 94

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Pe dec 19, 2008 12:18 am

lancia hf je napisal/-a:
vugy je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Glede Nemcev je tako, če bi se rad z avtovleko in naloženim avtom vozil v šolo in nazaj, ga kupi, da ne govorim o cenah servisa, ki so zlatarsko draga. Drugače pa glede na napisano, se že lahko kar solidno odločiš.

:lol: :lol: :lol: :lol: ker si jih že toliko mel......in toliko izkušenj z njimi....

je pa pisal en uporabnik tega foruma....da je z tem modelom astre nezadovoljen ;) ;)

Jaz bi na tvojem mestu za ta dnar gledal minije.......ker so enostavno cool za študenta ;)...rabljenega bi jas gledal seveda

Mam Cordobo, ki je use Nemško razen školke, in kot sem že v drugi temi napisal sem v 1 letu dal več nanjo kot smo dali na use Italijane, ki so pri hiši že 12 let.
Se kar dosti ukvarjam glede avtomobilizma in jih dosti poznam ko kritizirajo Nemce, saj skoz nekaj odpove, ali pa pri polotu ll serija ko je pri okoli 50 000 km zdrobilo ležaje v menjalniku ITD........ Predvsem so pa znani po padanju prednjih stranskih stekel. Drugače pa ko grem na morje, malo spremljam okoli sebe in ob cesti nevidim drugih pokvarjenih avtomobilov kot nemcev od cca 98 letnika naprej. Tako da nevem, a sem potem glih ob nepravem času na nepravem mestu, da vidim samo take avte. :?:

Dej ne nabiji.
Deli za cordobo so napol zastonj. A to maš 1.4 pa kateri letnik?
Pa, govoriš, da trd avto :lol: :lol:
Mogoče, če ste zmahanega kupili.

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Pe dec 19, 2008 12:32 am

Tudi jaz bom v bližnji prihodnosti kupil nov avto.
Kot sem prebral boš dal skor vse, kar maš za avto...
Verjetno si ne želiš, da bi se ti naslednji dan pokvaril, a ne. Pa dal za popravilo dodatnih $...
Kupš novga pa imaš garancijo, ga sam še zav. pa tankaš.
V ožjem izboru bi jest dal: kio proceed, novo seat ibizo, ter fiat brava.
Mi imamo v družini že 12 let seate, vedno kupljene nove pa še nismo imeli nobenih posebnih težav. Tako, da jest bom verjetno, kar nadaljeval tradicijo.
Aja pa nova seat ibiza je že serisko zelo bogato opremljena in je močno napredovala po kvaliteti izdelave in sestavnih delov.
Edina pomankljivost pri ibizi so zame motorji, ki so stari oz. samo malo spremenjena elektronika.
Bo treba počakat na kakšnega TSIja.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe dec 19, 2008 8:31 am

nejc4321 je napisal/-a:veš kak je ko bi se pripelal v center Maribora al pa pred kako samsaro z minijem..bi me malo čudno gledli :D Am nekak me najbolj mučita novi pro_ceed al pa rabljen golf5.

Čak mal, tuki pa jst ne bi razmišljal. Nov avto s 7 let garancije ali pa nekaj rabljenega za isto ceno?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe dec 19, 2008 8:48 am

Media3 je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Mam Cordobo, ki je use Nemško razen školke, in kot sem že v drugi temi napisal sem v 1 letu dal več nanjo kot smo dali na use Italijane, ki so pri hiši že 12 let.
Se kar dosti ukvarjam glede avtomobilizma in jih dosti poznam ko kritizirajo Nemce, saj skoz nekaj odpove, ali pa pri polotu ll serija ko je pri okoli 50 000 km zdrobilo ležaje v menjalniku ITD........ Predvsem so pa znani po padanju prednjih stranskih stekel. Drugače pa ko grem na morje, malo spremljam okoli sebe in ob cesti nevidim drugih pokvarjenih avtomobilov kot nemcev od cca 98 letnika naprej. Tako da nevem, a sem potem glih ob nepravem času na nepravem mestu, da vidim samo take avte. :?:

Dej ne nabiji.
Deli za cordobo so napol zastonj. A to maš 1.4 pa kateri letnik?
Pa, govoriš, da trd avto :lol: :lol:
Mogoče, če ste zmahanega kupili.

Čeprav take debate vodijo v kreg pa moram vseeno povedat, da ima @lancia hf večinoma prav. Sam imam namreč podobne ugotovitve oz. izkušnje (nemški avti ob cesti z dvignjeno havbo...). Očitno sem potemtakem tudi sam na nepravih mestih ob nepravih časih in z obilo smole s "ponedeljkovsko" narejenim nemcem, ki sem se ga hvalabogu že pred časom na lep način znebil - saj veste, rabljeni vw-ji držijo ceno pa to... Po drugi strani sem pa pred polom imel fiat punta 55S (no, ni bil čisto moj, delila sva si ga z mamo) in v 10 letih nas ni nikoli pustil na cesti, tudi nobene večje okvare ni bilo, v glavnem samo redni servisi... Nevem, nevem... :jy
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe dec 19, 2008 8:55 am

Energetik81 je napisal/-a:
nejc4321 je napisal/-a:veš kak je ko bi se pripelal v center Maribora al pa pred kako samsaro z minijem..bi me malo čudno gledli :D Am nekak me najbolj mučita novi pro_ceed al pa rabljen golf5.

Čak mal, tuki pa jst ne bi razmišljal. Nov avto s 7 let garancije ali pa nekaj rabljenega za isto ceno?

Točno tako! Pa še veliko več avta dobiš pri Pro_Ceed-u. Saj če bi za ta denar dobil malo rabljenega Golfa VI potem bi še malo razmišljal, za Golf V pa ni govora, ni vreden tega denarja!
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe dec 19, 2008 12:05 pm

Počakaj na novo Fiesto.

Boš prijetno presenečen!

Uporabniški avatar
nejc4321
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a nejc4321 Pe dec 19, 2008 7:14 pm

Golf V sem si pač vtepel v glavo,ker je oče pristaš vw že od nekdaj..v svojem življenju je vozil razn vw samo še minija (njegov prvi avto),sedaj ima touarega. Res sem primerjal ter ugotovil, da kia nudi za svoj denar bogato opremo,ki je pri drugih z doplačilom.Me sploh ne moti,da je korejec ker nimam predsodkov do znamk avtomobilov... Najvrjetneje bom počakal do začetka drugega leta ter se nato odločil. Seveda,bom prej odšel na testne vožnje,žal je kia na štajerskem zelo popularna in je tezko dobiti testno vožnjo z 1.4 bencincem. :roll:

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Pe dec 19, 2008 9:46 pm

zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe dec 19, 2008 10:04 pm

tole zgoraj je glede na finance in tvoje stanje idealno, če sem te prav razumel.. vprašaj se edino koliko časa misliš avto res imeti in če ti je smiselno servisirati na uradnem servisu, da obdržiš garancijo.. so servisi, deli pri KII dragi?

Uporabniški avatar
nejc4321
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a nejc4321 So dec 20, 2008 12:38 am

Jerch_ je napisal/-a:tole zgoraj je glede na finance in tvoje stanje idealno, če sem te prav razumel.. vprašaj se edino koliko časa misliš avto res imeti in če ti je smiselno servisirati na uradnem servisu, da obdržiš garancijo.. so servisi, deli pri KII dragi?

pomoje dražji kot pri vw ne morejo bit :D

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So dec 20, 2008 12:48 am

:) nevem, če je tako enostavno. sam imam passata in v tem razredu so servisi/ rezervni deli povprečno, če ne celo podpovprečno dragi oziroma poceni.
malo se pozanimaj, sicer pa je zanimivo, ko v kakšnem časopisu vsake tolko zasledim kakšno razpredelnico z določenimi deli ter cenami in nekako VW ravno ne izstopa, kot omenjaš ti.
malo povprašaj koliko stanejo srednje veliki servisi- recimo olje+filtri. če ti je vzdrževanje pomemben faktor bi pregledal še kakšne neodvisne teste in izločil izstopajoče..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov