Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

spaceone
Novinec

cordoba 1.9 74kw 2004/2005

Napisal/-a spaceone Ne dec 21, 2008 8:20 pm

Pozdravljeni

Zanima me, na kaj biti pozoren pri cordobi letnik med 2004 in 2005 z motorjem 1.9 74kw. Ima kake pomankljivosti ? Podvozje ? eletkronika ? Za motor predvidevam, da kakih posebnih napak nima, saj je WV.

Kakšne probleme imate lastniki z njo ?

LP

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 21, 2008 8:41 pm

Pomanklivosti ima samo te, da zelo rade padejo prednje šipe "dol", centralno zaklepanje zelo hitro odpove, ker na nekaterih vratih sploh noče iti kljukca dol, in glede na motor sklepam da je dizel in bo "laufal" kot kašen stari TAM-ov motor.Glede udobja je pa kot keremu paše. Zagovorniki teh, ali takih avtomobilov jih bodo pa seveda zelo hvalili, neglede na use te težave in napake. Govorim pa iz lastnih izkušenj, in izkušenj kolegou, ki so in še imajo VW ali Škode, ki je use isto razen karoserije, da nebo nasleden citiral kje use sem to pobral.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne dec 21, 2008 9:03 pm

ta tvoj problem s centralnim ni mogoč, ker kljukih vrata sploh nimajo. res je da voznikova šipa včasih rada heca in se noče zapreti in jo je treba 3x zapret.

motor je dober, zelo zmogljiv. trdota avtomobila je nora. avto je pretrd. čutiš vsako jamo, tudi če ga pustiš v serijskem stanju...

govorim pa za ibizo, ki jo tudi vozim...

scott
Novinec

Napisal/-a scott Ne dec 21, 2008 9:38 pm

Sam sem bil do pred 3 mesecev lastnik Ibize 2003 1.4 16V,,zato o motorju ne bom, avto sem imel od novega in z njim nisem do letos spomladi imel NOBENIH problemov (spomladi začela crkavat lambda sonda) nikakršnjih težav z zaklepanjem,šipami,škripanjem.Sem pa takoj ,ko sem sedel v nov avto spoznal ,da sem se vozil z eno trdo,neudobno gajbo.
Jebiga

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Ne dec 21, 2008 10:07 pm

Problemov takorekoč ni. To o šipah in zaklepanju: odvisno od sreče. Pri meni nič, pri sosedu pa (daljinec crknil). Na tvojem mestu bi pazil, da ne kupim kako razbito in nazaj poklepano. Imaš že kako ogledano?
lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Ne dec 21, 2008 10:19 pm

Ups, my bad.
Zadnjič spremenil Sarge, dne Po dec 22, 2008 9:19 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Vive Le Sport!

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Po dec 22, 2008 8:54 am

Govorimo o ibizi, ki se ji reče cordoba....

Kako to mislite, da pade dol ? Sama od sebe ? Se voziš po avtocesti, pa se kar naenkrat odpre ?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po dec 22, 2008 6:23 pm

spaceone je napisal/-a:Govorimo o ibizi, ki se ji reče cordoba....

Kako to mislite, da pade dol ? Sama od sebe ? Se voziš po avtocesti, pa se kar naenkrat odpre ?

Da bo šipa padla kar sama od sebe dol, to ravno nebo.Bo pa, ko boš hotel šipo odpret ali zapret.
Ker je pri VW, Seat in Škodi problem v plastičnem nosilcu, ki drži šipo, in pri zapiranju vrat z odpritm šipam se ta plastika polomi, in če imaš srečo boš menjal samo plastiko, če jo boš kod dobil, ker se kar težko dobi cena cca 30 evrou obe strani.
Če pa nimaš take sreče in ti "zajlo" ki je vpeta ravnotako v to plastiko navije okoli vodil šipe, moraš pa menjati kompletno vodilo cena 6 mesecev nazaj za Škodo Octavia je bilo 85 evrou za eno stran
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov