Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne dec 28, 2008 6:46 pm

IcEm4n je napisal/-a:sj morš bit res že b****r, če novega avta ne zavaruješ kasko. Če ne že zrd prometne nesreče, pa zrd fovšljivih sosedov :lol: :lol: :lol: :lol:

Tudi jaz bi ga zavaroval, zato sem zagovornik leasinga.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Ne dec 28, 2008 8:49 pm

Dr.M3 je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:
mega_ne je napisal/-a:Še kakšen odgovor na moje vprašanje 3 poste višje?

Npr meni manjka še četrtina denarja do novega avtomobila. Odločim se za 1/2 zdaj, 1/2 drugo leto, ko bom tisto četrtino že imel... in mi s tem ni potrebno jemati kredita. To je ena od možnosti.

TI misliš, da je to financiranje popolnoma zastonj? :lol:
Poglej na porscheleasing za kredit50:50 ;)

Kar sem napisal je hipotetična situacija. Nekatere avtohiše vem da so ponujale 50:50 ( in ostale variante ) brez obresti.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
slku8a
Nov uporabnik

Napisal/-a slku8a Po dec 29, 2008 8:51 pm

a_sist je napisal/-a:Kar sem napisal je hipotetična situacija. Nekatere avtohiše vem da so ponujale 50:50 ( in ostale variante ) brez obresti.

Obresti res ni, so pa stroški odobritve (recimo 1,5% vrednosti avta).

Uporabniški avatar
Guli
Nov uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a Guli Ne jan 04, 2009 8:44 pm

No k je glih debata o lizingu, me zanima kje se dobi najbolj ugoden leasing s tem da:

cca 3000€ pologa
vrednost avta cca 13-15000€
doba pa na 6 oz 7 let

seveda avto bo potem tut kasko zavarovan.

Lp, Guli

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Po jan 05, 2009 8:27 am

pred 1 mescem sem si naredil vse možne izračune (gotovina, krediti, leasingi) in ugotovil, da če hočeš zavarovat kasko, se je najbolj splačalo preko Hypota in VBS, ker ti nudijo 55% oz. 50% popust na kasko in obvezno zavarovanje.. to je z vsemi obrestmi, odobritvami itd.
(razen če že nisi sam izkušen voznik in maš že svoj bonus vsaj ene 40%).

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Po jan 05, 2009 8:33 am

Aja, sam je pa tudi to odvisno, za kako vrednost vozila gre, kakšen je polog in koliko let...

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To jan 06, 2009 12:47 pm

ducky je napisal/-a:pred 1 mescem sem si naredil vse možne izračune (gotovina, krediti, leasingi) in ugotovil, da če hočeš zavarovat kasko, se je najbolj splačalo preko Hypota in VBS, ker ti nudijo 55% oz. 50% popust na kasko in obvezno zavarovanje.. to je z vsemi obrestmi, odobritvami itd.
(razen če že nisi sam izkušen voznik in maš že svoj bonus vsaj ene 40%).

NLB leasing v MB nudi pri triglavu 60% komercialnega popusta.
Slika

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo To jan 06, 2009 1:31 pm

Opel ima isto 50% popusta pri obveznem+kasko zavarovanju. Še celo pri rabljenih avtih.

Eni ste res kekci, na forumu sprašujete kaj se bolj splača. Dobite si 5 ponudb od različnih lizing hiš, vsaki povejte iste parametre in hitro bo na koncu iz šteilk vidno kaj je najbolj ugodno.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To jan 06, 2009 7:46 pm

mihajlo je napisal/-a:Eni ste res kekci, na forumu sprašujete kaj se bolj splača. Dobite si 5 ponudb od različnih lizing hiš, vsaki povejte iste parametre in hitro bo na koncu iz šteilk vidno kaj je najbolj ugodno.

To je čist res...
1. pogoji se non stop spreminjajo (še posebej zdaj ob tej krizi)
2. kot sem že dejal je čist odvisno od treh parametrov -celotne vrednosti avta, -pologa in -dobe financiranje, tak da vsak ima na koncu drugačen izračun.

Najboljš je, da greš na vse te hiše,banke itd. naj ti naredijo oba izračuna (torej za kredit in za leasing) ter vprašaš, če ti kaj dodatno ponujajo (npr. obvezvno zavarovanje, kasko itd.), si vse skup prekalkuliraš ter med sabo primerjaš, potem se pa enostavno odločiš za najugodnejšo ponudbo... ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov