Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

stash
Nov uporabnik

Napisal/-a stash Po sep 29, 2008 11:26 am

Miholl84 je napisal/-a:No ampak ko vzameš avto na lizing isto tvegaš "propad" firme, a ni tako?

Ker avto je dokler ga ne odplačaš v lasti firme...

Miholl :) vidim, da si povsod aktiven. Tudi jaz sem začel o tem brati, ker je dejansko na prvi pogled zelo ugodno. Ampak, ko sem pobrskal malo globlje, se mi zdi, da propad firme, še zdaleč ni največji riziko.

Vso srečo in podjetju in strankam. Če stvar steče kot je predstavljena in bodo čez par let tudi kavcije dokazano vrnjene in bo poslovanje bolj transparentno pa bo podjetje imelo mogoče celo velik vpliv na prodajo avtomobilov. Zaenkrat je še prehitro govorit, kar pa po 3 leih obstoja podjetja v različnih oblikah ni ravno plus, za mene.

Zasledil, pa sem tudi, da se v avtomobilih NE SME kaditi, kar mogoče komu vseeno predstavlja problem.

Glede lizinga: saj večina vzame lizing pri večjih bankah in so te stvari pravno tudi dobro dorečene. Tukaj pa naj raje povejo pravniki.

edit: Sem pozabil, da sem prebral, da ena stranka precej dolgo že čaka na avto. In da imaš šele po 5 mesecih odkar jim daš denar pravico zahtevati denar nazaj, v kolikor še ni avtomobila po tvoji želji. In potem imajo še 3 mesece časa, da ti denar tudi resnično vrnejo. Imajo pa tudi opcije, da ti ponudijo kak podoben rabljen avto, piše pa da ga naj raje ne vzameš, kaj pa to potem pomeni, pa je povsem druga zgodba. In tukaj se lahko kako popolnoma nepričakovano veselje šele začne :D Malo preveč neznank pri nakupu avtomobila za moje pojme, v kolikor bi imeli večji carpool kot vsak posrednik, švercer in podobno pri nas, bi bila stvar mogoče celo zanimiva, ampak očitno je SRŽ stvari v tem iskanju avtomobila. Pa tem zavarovanju in odbitni franšizi, kakor tudi v potnih nalogih in delničarski kavciji ter zavarovanju le te, ter propadu firme, pa seveda tudi v preverjenosti podjetja, kakor tudi z garancijo pri rabljenih avtomobilih, mogoče potem celo pri predaji vozila... KAJ PA VEM! Bom raje pozabil, da sem o tem sploh razmišljal, recimo za naslednja 3 leta ali celo več, ker kaj prej verjetno nekih realnih rezultatov ni pričakovati.

LP
Zadnjič spremenil stash, dne Po sep 29, 2008 11:36 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Po sep 29, 2008 11:31 am

Ja sem aktiven,ker me zelo interesira ta firma (sem pred menjavo avta) in poskušam dobit čimveč "pravih" informacij o poslovanju te firme,kar pa je malce oteženo ker je vse v nemščini, jst pa špreham tok dobr kot špreha google translator :D
C u O r E S p O r T i V o

stash
Nov uporabnik

Napisal/-a stash Po sep 29, 2008 11:39 am

Miholl84 je napisal/-a:Ja sem aktiven,ker me zelo interesira ta firma (sem pred menjavo avta) in poskušam dobit čimveč "pravih" informacij o poslovanju te firme,kar pa je malce oteženo ker je vse v nemščini, jst pa špreham tok dobr kot špreha google translator :D

Še enkrat: star je na prvi pogled zelo ugodna, ampak ko sem malo prebral, me je odvrnilo, pač nimam rad takega rizika. Sem recimo temu KOREKTNO prevedel post na prejšnji strani, prav zato, ker sem opazil, da marsikdo ne obvlada nemško. Ti pa želim, da se odločiš, tako da boš maksimalno zadovoljen s svojo odločitvijo in posreduješ svoje izkušnje potem tudi dalje.

V zgornjem postu je en edit, ki sem ga dopisal med tvojim postom.

LP

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Po sep 29, 2008 11:50 am

No to da pol leta čakaš avto jaz lahko preživim - konec koncev, tudi quasquaia čakaš tolko časa.

Bolj me skrbijo razna ozadja kot si prej napisal, še najbolj pa me zanimajo "zavarovalni" pogoji, kar se tiče zavarovanja kavcije in pa zavarovanja vozila.
C u O r E S p O r T i V o

enca
Nov uporabnik

Enca d.n.o.

Napisal/-a enca To sep 30, 2008 2:41 pm

V Avstriji so v enem letu prepustili 470 vozil. Vsako osebo katera prevzame avto slikajo in objavijo na internetu. Ta vozila so promocijska vozila, ki imajo lahko do 15 000 km in pol leta stara, so pa kot nova. To so vozila iz raznih promocij in imajo dve leti garancije, 4 letne in 4 zimske gume. Tako da nimate nobenih stroškov z vzdrževanjem razen z zamenjavo olja oziroma rednega servisa. Vozila imajo na zadnjem steklu reklamo podjetja Blue-Pegasus. Vsak ima možnost zavarovati svojo varščino za 2,635 % od varščine, tako da ni bojazni, da ne bi dobili tistega kar Vam ponujamo.

Lep pozdrav

EDIT adis: imaš pm

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To sep 30, 2008 2:45 pm

Pri kateri zavarovalnici pa ponujajo to zavarovanje? ;)

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Sr okt 01, 2008 11:02 am

Predlagam, da se dobi vse papirje, ki so potrebni do prevzema vozila, vključno s pogodbo o zavarovanju kavcije in se pregleda s pravnikom...najboljši način za varno odločitev glede vsega skupaj ;)

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po okt 06, 2008 11:06 pm

Slika

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To okt 07, 2008 1:14 pm

stench je napisal/-a:http://ddv.inetis.com/podjetje.aspx?id=16833686

samo v premislek

In kaj je tu narobe :?:
Podatki o podjetju:
Naziv: ENCA-ČATAK IN PARTNERJI, D.N.O.
Naslov: CESTA MARŠALA TITA 33, 4270 JESENICE
Status: Pravna oseba (NI ZAVEZANEC ZA DDV)
Davčna št.: 16833686
Matična številka: 3399648000

Če te moti to, da ni zavezanec za DDV naj ti povem da je to pri vseh podjetjih ki so na novo odprta. Zakaj? Zato ker mora podjetje ustvariti promet, da lahko plačuje davke. To pa da je D.N.O. pa se mi zdi še boljše kot D.O.O. saj v tem primeru lastniki odgovarjajo tudi z lastnim premoženjem če se ne motim in ne samo s premoženjem podjetja.
:idea:

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To okt 07, 2008 1:23 pm

Psepi je napisal/-a:

samo v premislek

Podatki o podjetju:

Če te moti to, da ni zavezanec za DDV naj ti povem da je to pri vseh podjetjih ki so na novo odprta. Zakaj? Zato ker mora podjetje ustvariti promet, da lahko plačuje davke. To pa da je D.N.O. pa se mi zdi še boljše kot D.O.O. saj v tem primeru lastniki odgovarjajo tudi z lastnim premoženjem če se ne motim in ne samo s premoženjem podjetja.

In lastno premoženje so prepisali na ženo/sina/hčerko..tako da so pravnoformalno brez premoženja..na primer..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To okt 07, 2008 3:07 pm

Psepi je napisal/-a:

samo v premislek

Podatki o podjetju:

To o zavezancu vem in tudi vem kaj pomeni d.n.o.

Poglej nižje
Transakcijski računi:
Podjetje nima transakcijskih računov.
Ni mi samo jasno, zakaj bi imel podjetje in ne odprtega transakcijskega računa.
Slika

enca
Nov uporabnik

En-ca

Napisal/-a enca Po nov 10, 2008 10:46 am

Da ne bo dilem, glede računa itd... Tukaj si lahko pogledate vse podatke podjetja.

http://www.en-ca.si/index.php?option=co ... &Itemid=15

Lep pozdrav Sebastjan

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Po nov 10, 2008 4:43 pm

Stvar zgleda zelo res zelo mamljiva, sam pa je vprašanje, kaj je po 2 letih, a dejansko dobiš varščino nazaj ali ne :? Kaj če ima stvar, v katero je firma vložila tvojo varščino izgubo ali propade, ali pa če propade sama firma al pa banka (še posebej sedaj v teh kriznih časih se kaj takega zelo hitro zgodi) ? :? čudna mi je tudi ta banka Europa Credit Insurance, ker prvič slišim za to, pa tud ni ne vem kaj velik informacij o njen..sicer pa ma sedež v nekje x.. hah, dobra tolažba...

Sam bi šel takoj v to varianto, če bi to blo res, vendar to je enostavno prelepo, da bi bilo res.. računica se res ne more izit.. sploh če pogledaš, da skoraj tolko stane vso zavarovanje in garancija v 2 letih (če nimaš bonitete), kolikor ti kvazi plačaš za avto...

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Po nov 10, 2008 4:56 pm

našel sem še eno podobno debato o tem, in tu je tud raztolmačenih kar nekaj dvomov:
http://med.over.net/forum5/read.php?178,4984724,5058813

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po nov 10, 2008 11:44 pm

ducky je napisal/-a:našel sem še eno podobno debato o tem, in tu je tud raztolmačenih kar nekaj dvomov:
http://med.over.net/forum5/read.php?178,4984724,5058813

Katastrofa. Če gledaš v bistvu ni nateg. Me pa zanima ker slovencelj se še ni naučil da je potrebno pogodbe prebrati, četudi obsegajo 10 strani ali več, ter jih seveda razumeti.

Uporabniški avatar
Fenix_
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Fenix_ Pe jan 09, 2009 8:49 am

Je kdo zvedel kaj več o temu?

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe jan 09, 2009 11:11 am

Preberite si članek na temo blue pegasus v reviji Moje finance ( št.12 december 2008 str.46), kjer je precej dobro obrazloženo odzadje delovanja takih firm. Ni šanse, da kupim avto na tak način :?
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Fenix_
Novinec

Napisal/-a Fenix_ Pe jan 09, 2009 12:32 pm

LaMike je napisal/-a:Preberite si članek na temo blue pegasus v reviji Moje finance ( št.12 december 2008 str.46), kjer je precej dobro obrazloženo odzadje delovanja takih firm. Ni šanse, da kupim avto na tak način :?

2x

EVO PREBRAL ČLANEK.

in res je vse skupan dvomljivo.....prav me zanima če bo ta firma čez 2 leti še obstajala.

Elwis
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Elwis Pe jan 09, 2009 12:48 pm

http://www.mojevro.si/233987/Poceni_avto_a_na_koncu_dolg_nos

Na tej povezavi je tudi dokaj dobro predstavljeno delovanje te firme.
LP

Uporabniški avatar
Fenix_
Novinec

Napisal/-a Fenix_ Pe jan 09, 2009 12:57 pm

Elwis je napisal/-a:http://www.mojevro.si/233987/Poceni_avto_a_na_koncu_dolg_nos

Na tej povezavi je tudi dokaj dobro predstavljeno delovanje te firme.
LP

TOČNO TO PIŠE V Mojih Financah 8)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Zodd in 9 gostov