Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Audi TT mk1

Napisal/-a ezzy Pe jan 09, 2009 9:48 am

Pozdravljeni!

Zanimam se za audi TT prve generacije 132KW 1.8T motor.

Zdaj me pa predvsem zanima če ima ta motor oz. avtomobil nasploh kakšne resne tehnične napake? (da manjše stvari odpovejo, je tako pri vseh avtomobilih :roll:)

Glede na stvari prebrane iz drugih forumih, velja 1.8T 132KW za zanesljivega, kar je potrdil tudi moj mehanik, me je pa upozoril da rad crkne nekaj v zvezi z abs-om, pa še par stvari.

Zdaj bi še pa rad zvedel vaša mnenja, najraje pa izkušnje če jih ima kdo ;)

Hvala!
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Pe jan 09, 2009 2:10 pm

res je ma neke tezave glede abs ja in zadnejga diferenciala
nevem po katerem letniku so delali izbolsave in so ga zadaj dodatno obtezili ce se nemotim
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe jan 09, 2009 4:30 pm

Hiba 1.8T motorjev je LMM, crkuje non stop (sploh če je čipana zadeva), vse osatlo glede motorja in menjalnika kr štima, edin vodne pumpe znajo kdaj spustit (če že kaj je sploh možnost da crkne).

Ostalo pa VAG klasika, kkšni problemi z manšetami, volanska letev (j. stika za air bag).

Osebno bi tale motor raj v drugi embalaži uzel, ker TT-ja preveč preplačaš..

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Pe jan 09, 2009 5:29 pm

TT vsekakor ni najboljša opcija nakupa, ker se ga res preplača...se popolnoma strinjam,
samo je v mojem primeru točno tale skoraj idealka.

Torej praviš LMM motorjem se izogibati, hvala za nasvet... tale ki ga gledam pa ima oznako AJQ..? Ve kdo kaj podrobnejšega o točno tem?

gledal sem tega če ga pozna kdo:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2519235

Za 1x je bilo vse tako kot mi je rekel lastnik(ko sem naknadno preverjal avtomobil...)
Baje ima tudi vse račune menjanih stvari, ter servisev.

Jutri grem na ogled, da se prepričam na latsne oči, če bo OK gre še direkt k mehaniku na pregled, potem pa maybee nakup.

2) Buy cheap, buy twice.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe jan 09, 2009 5:59 pm

LMM ni tip motorja ampak luft messer katerga majo vsi 1.8T motorji..

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Pe jan 09, 2009 6:00 pm

aaaa ok :oops:, my bad :lol:

2) Buy cheap, buy twice.

Uporabniški avatar
RedWind
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a RedWind Po jan 12, 2009 10:56 am

ta TT se prodaja že vec kot 1 leto, vendar nisem prepričan, da je isti lastnik.

ko sem kupoval, sem se lahko preprical, da je tezko dobiti dobrega TTja, sploh pa za ugodno ceno...

napaka, ki jo bo skoraj sigurno imel je kaj v stevcu, kazalec za gorivo...

veliko srece pri nakupu

MilkoMan
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a MilkoMan Sr jan 14, 2009 9:05 am

RedWind je napisal/-a:ta TT se prodaja že vec kot 1 leto, vendar nisem prepričan, da je isti lastnik.

ko sem kupoval, sem se lahko preprical, da je tezko dobiti dobrega TTja, sploh pa za ugodno ceno...

napaka, ki jo bo skoraj sigurno imel je kaj v stevcu, kazalec za gorivo...

veliko srece pri nakupu

hehe, točno to, kazalec za gorivo,kasneje pa še senzor temperature...punca ga ima že več kot 2 leti in avto ima prevoženih 200k km, redno servisiran, za LMM pa prvič slišm da bi šli pri teh motorjih...

edina slabost teh vozil je, da ko se pelješ po slabšem terenu, je notranjost dokaj glasna, polno čričkov vsepovsod, maš občutek kot da si v konzervi..ampak enkrat ko se navadiš tut tega ne slišiš več ;)

TT je dober nakup, resda je rahlo predrag,ampak vidiš kasneje zakaj je tolikšna cena

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Sr jan 14, 2009 9:08 am

ce bi ze jemal pov pogelej za verzijo z 225hp :twisted:
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

MilkoMan
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a MilkoMan Sr jan 14, 2009 3:28 pm

225 je quattro...poraba se kr pozna že potem, ker je stalen 4x4 pogon

tut ni slaba odločitev :)

Uporabniški avatar
RedWind
Novinec

Napisal/-a RedWind Sr jan 14, 2009 3:31 pm

glede porabe skorajda ni razlike ;)

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Sr jan 14, 2009 4:04 pm

MilkoMan je napisal/-a:hehe, točno to, kazalec za gorivo,kasneje pa še senzor temperature...

A lahko rečeta z RedWindom kakšno več o tej napaki, predvsem o odpravi? Sosed ma 225 in mu števca za gorivo in temperaturo ne delata tko kot je treba. Pa tudi komplet osvetlitev armature ob kontaktu sveti na polno, ko motor dela pa na minimum. Vem da je zamenjal termostikalo ali senzor temperature (nekaj od tega) samo je isto.

Drugače mi je pa omenil da ga bo verjetno prodal. Kupil ga je poleti, narejen je bil mali servis, kilometrov ima slabih 150000, letnk 99, srebrn, črno usnje, original 17" alu, nove zimske gume, KW gewinde var.2 (nastavljive po višini in trdoti), spredaj navrtani diski (nevem katere firme). Noter je še nekaj muzike. Cena 11tisoč (pomoje se da še kej zmenit, lahko tudi brez akustike).

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Sr jan 14, 2009 11:34 pm

MilkoMan je napisal/-a:225 je quattro...poraba se kr pozna že potem, ker je stalen 4x4 pogon

tut ni slaba odločitev :)

Glede na to da smo pred casom ugotovili da je to v bistvu golf, se pravi prečno postavljen motor, se pravi haldex ndbi ravno reko da je pogno stalni.Lahko pa da se motim, ker tt-ja v bistvu še nsiem vido od blizu.
Slika

Uporabniški avatar
RedWind
Novinec

Napisal/-a RedWind Če jan 15, 2009 9:42 am

mega_ne je napisal/-a:
MilkoMan je napisal/-a:hehe, točno to, kazalec za gorivo,kasneje pa še senzor temperature...

A lahko rečeta z RedWindom kakšno več o tej napaki, predvsem o odpravi?

edina moznost, da to odpravi, je menjava stevca.

LP

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Če jan 15, 2009 9:56 am

Glede kazalca za gorivo, mislim da je problem v plovku v rezervovarju,... Ampak nedam roke v ogenj za to trditev... Sicer se mi pa TT zdi precenjen,... Tko kot golfi novejse generacije,... Pa se kak se najde... :)
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 15, 2009 10:04 am

MilkoMan je napisal/-a:punca ga ima že več kot 2 leti in avto ima prevoženih 200k km, redno servisiran, za LMM pa prvič slišm da bi šli pri teh motorjih...

to tud jaz nisem vedel, dokler me "cupra" ni podučil - je pa dejansko res, da na vzdolžnih motorjih(A4/Passat) sploh ljudje ne vedo kaj je LMM, dočim na Seatih, TT-jih, Octavijah crkujejo kot po tekočem traku.....(ni pa nek strošek) dodal bi še, da znajo zajebavat vžigalne tuljave.....- na vseh......

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Če jan 15, 2009 1:17 pm

RedWind je napisal/-a:
mega_ne je napisal/-a:

LP

hvala. a potem se bo rešil tudi tisti problem z nepravilno osvetljavo armature (ker tudi stikalo kjer prižgeš luči, nastavljaš višino, določaš jakost osvetlitve in tudi komplet osrednje konzole je ob kontaktu svetil bolj, po vžigu manj...)?

Uporabniški avatar
RedWind
Novinec

Napisal/-a RedWind Če jan 15, 2009 1:36 pm

scoop je napisal/-a:Glede kazalca za gorivo, mislim da je problem v plovku v rezervovarju,... Ampak nedam roke v ogenj za to trditev... Sicer se mi pa TT zdi precenjen,... Tko kot golfi novejse generacije,... Pa se kak se najde... :)

bi mel ozgano roko ;)

Uporabniški avatar
RedWind
Novinec

Napisal/-a RedWind Če jan 15, 2009 1:37 pm

mega_ne je napisal/-a:
RedWind je napisal/-a:
mega_ne je napisal/-a:

LP

hvala. a potem se bo rešil tudi tisti problem z nepravilno osvetljavo armature (ker tudi stikalo kjer prižgeš luči, nastavljaš višino, določaš jakost osvetlitve in tudi komplet osrednje konzole je ob kontaktu svetil bolj, po vžigu manj...)?

resil bi probleme s stevcem, ostala osvetlitev je locena.

LP

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če jan 15, 2009 2:04 pm

sašo5 je napisal/-a:
MilkoMan je napisal/-a:punca ga ima že več kot 2 leti in avto ima prevoženih 200k km, redno servisiran, za LMM pa prvič slišm da bi šli pri teh motorjih...

to tud jaz nisem vedel, dokler me "cupra" ni podučil - je pa dejansko res, da na vzdolžnih motorjih(A4/Passat) sploh ljudje ne vedo kaj je LMM, dočim na Seatih, TT-jih, Octavijah crkujejo kot po tekočem traku.....(ni pa nek strošek) dodal bi še, da znajo zajebavat vžigalne tuljave.....- na vseh......

Lahko potrdim, na Seatu so šle ko je mel avto ene 40.000km na števcu. Je pa vsaj fajn pokal iz izpuha :lol: :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov