Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ArturR
Nov uporabnik

Kraj: Idrija

Rover400

Napisal/-a ArturR Sr jan 21, 2009 2:30 pm

Kupujem Rover serija 400: 414si 1.000 € bencinski motor, 76 kW / 104 KM. avto je letnik 96, cena pa 1000 evrov. ima zgolj 100.000 km. vse mi je ok. le mnenja tistih, ki imajo Roverja so zelo deljena. Mi lahko kdo svetuje?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jan 21, 2009 3:31 pm

Kot si lahko prebral že v drugih temah, deli se dobijo, niso nujno dragi saj obstaja cel kup neoriginalnih. Motorni deli pa se naročajo iz Anglije.

V tvojem primeru bi raje preveril ali je avtomobil res takšen kot mora biti in seveda da so kilometri vsaj približno realni. 12 let star avtomobil pa 100.000km, motor je čisto zastan in ga bo potrebno utekat, posledično pa lahko pričakuješ tudi kakšno okvaro ali vsaj puščajoče tesnilo. V primeru, da kilometri niso realni pa bodi še bolj pozoren in naj avtomobil pregleda nekdo z veliko izkušnjami.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Sr jan 21, 2009 7:13 pm

Veliko je že povedano, veliko napisano, na kratko povzemam, dele ni problem dobit, iz Anglije to celo originali trenutno ugodni glede na tečaj funta. Potrebne je nekaj sreče,d a naletiš na dobro vzdrževan primerek, sicer je pa kot je že predhodnik rekel, 100.000 km za 12 let star avto je malo. Če meen vprašaš, je bolje, da jih ima 200.000 pa je redno vzdrževan, sicer pa se določene stvari da videt, če avto dobro pogledaš, obrabljenost volana, pedalov, sedeža, to je le nekaj malenkosti, ki jih lahko opaziš na hitro. V glavnem, videt je treba in se potem odločit. Tega ne morem nihče namesto tebe tukaj naredit, o vsem ostalem pa lahko prebeš, tudi iz mojih postov.
Slika

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Če jan 22, 2009 12:16 pm

Sem imel roverja 400 1.6, isti letnik...Zelo udoben in cool avto za ta denar, ampak to ti je najbrž jasno. Je pa res, da ti v primeru kaksne okvare lahko vzame malo vec casa in zivcev, da zadevo zrihtas. Deli se sicer v veliki meri dobijo.

Kot sta rekla tristan01 in sigor: veliko je o tem avtu že napisanega. Na podlagi tega
se odloči ali je zate ali ne. Sam se sicer še enkrat verjetno nebi odločil zanj. Rahlo prevladajo minusi nad plusi...
Lep dan!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov