Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ana Repe
Nov uporabnik

Nakup Kangooja

Napisal/-a Ana Repe So jan 24, 2009 11:22 am

Pozdravljeni!

Kupujem Kangooja in bi prosila, če mi lahko kdo malo svetuje na kaj moram biti pozorna... :oops: Glavna dilema je zaenkrat sledeča, ali naj kupim malo starejšega, 98-99l z manj prevoženimi km (pod 150000) ali novejšega npr 2000-2001 z več prevoženimi nad 200000? Baje je treba nad 180000 menjat nek jermen, a to drži? Kaj lahko kot laik pogledam na mašini? :oops:

Full hvala za odgovore ;)

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden So jan 24, 2009 11:30 am

eee. glede na ta vprašanja prosim da se obrneš na kakšnega kolega/moža/fanta ki se malce več spozna na avtomobile. kar se tiče kangoojev so to večinoma tovorna vozila, in zelo dvomim da boš dobila ohranjenega 10 let starega. to je večinoma že zgonjeno. ja, jermen se menja na vsakih 90 000km ali 5 let. kar te pride recmo 400-500€ menjava. (renault ima drage dele in storitve)

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo So jan 24, 2009 12:35 pm

Če res rabiš tovorno vozilo, prišparaj še malo in kupi novejšega, ker ti so večinoma vsi zgonjeni. ;)
Če pa ne rabiš, pa kupi kakšno laguno, megane, podobno :)

Ana Repe
Nov uporabnik

Napisal/-a Ana Repe So jan 24, 2009 2:08 pm

Ne kupujem tovornega, ampak potniškega, potrebujem pa velik prtljažnik za voziček, otroško kolo in ostalo opremo za otroka, ki se je kar nabere.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So jan 24, 2009 2:13 pm

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 So jan 24, 2009 2:24 pm

mamo v službi kangooja letnik 99 pa ma prevoženih le 33000 km. Ima vso opemo... Ampak po 10ih letih se je v njem slabše vozit ko v kakšni petki. Avto je celi plastičen pa deluje tako votlo. Čuje se vsak kamenček pa vsaka luknja... Menjalnik me posebej moti, ker je kot neka palca, ki jo premetavaš sem in tja... :D Sem ga večkrat vozil in mi ne potegne ravno. To so le moje izkušnje. s tem, da je notranjost zelo nezanimiva! Sploh tapete, ki pokrivajo le polovico plehovja na vratih mi delujejo kot v jugecu! :D

Je pa z druge strani dosti pregleden, prostoren ter varčen avtek...sploh 1.2 ampak je manj zmogljiv... Ampak mo mojem mnenju kangoo ki ima prevoženih več kot 180 000 ni niti približno udoben in niti približno ni tak kot bi moral bit. To pomeni, da bo vanj treba kar nekaj denarja uložit ;)

LP Tilen
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo So jan 24, 2009 2:35 pm

Mislim, da ti je potemtakem brez veze kupovati tak avto.
Raje kupi kaj bolj družinskega.
Za koliko evrov pa iščeš? :D

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So jan 24, 2009 2:49 pm

Pozdrav,

Zakaj pa ravno kangoo? Osebno bi ti priporočal Berlingo ali Partner, takorekoč identična avta, samo da je prvi Citroen, drugi pa Peugeot, sta pa iz istega koncerna.
Poglej še mal za tema dvema, imata lahko tudi drsne vrate, isto prostora kot Kangoo, sta pa veliko bolj udobna, bolje opremeljena in dost bolj "domača" (beri; ne deluje delavsko in z golo pločevino kot Kangoo, katerega bi osebno imel samo za jabolka prevažat :twisted: )
Drugače pa če bi rada Renault poglej za Scenicom. Odličen avto,zelo udoben, varen, velik prtlajžnik, popolnoma zložljivi in hitro ter preprosto odstranljivi zadnji sedeži (vsak je posebej, tako da lahko odstraniš samo srednnji/ levo/desno) dost odlagalnih polic. Mogoče se je potrebno od začetka navadit višine in občutka da voziš zelo velik avto, ampak ko se ulafaš je stvar zakon. Je pa res da nima drsnih vrat, ampak se zadnje vrate odprejo zelo na široko. Cena za letnik 98-99 z klimo cca 2500-3000 eur kar se mi zdi zelo ugodno. Sem si ga lastil osebno in sem bil res navdušen nad praktičnostjo.
Kot so že fantje rekli, kupovati 10 let starega Kangooja je tombola. Večina jih je slabo ohranjenih, neudobni, slabo opremljeni, predragi glede na to kaj nudijo...... priporočam kaj drugega.
vso srečo z nakupom, LP

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So jan 24, 2009 3:09 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Pozdrav,

Zakaj pa ravno kangoo? Osebno bi ti priporočal Berlingo ali Partner, takorekoč identična avta, samo da je prvi Citroen, drugi pa Peugeot, sta pa iz istega koncerna.
Poglej še mal za tema dvema, imata lahko tudi drsne vrate, isto prostora kot Kangoo, sta pa veliko bolj udobna, bolje opremeljena in dost bolj "domača" (beri; ne deluje delavsko in z golo pločevino kot Kangoo, katerega bi osebno imel samo za jabolka prevažat :twisted: )
Drugače pa če bi rada Renault poglej za Scenicom. Odličen avto,zelo udoben, varen, velik prtlajžnik, popolnoma zložljivi in hitro ter preprosto odstranljivi zadnji sedeži (vsak je posebej, tako da lahko odstraniš samo srednnji/ levo/desno) dost odlagalnih polic. Mogoče se je potrebno od začetka navadit višine in občutka da voziš zelo velik avto, ampak ko se ulafaš je stvar zakon. Je pa res da nima drsnih vrat, ampak se zadnje vrate odprejo zelo na široko. Cena za letnik 98-99 z klimo cca 2500-3000 eur kar se mi zdi zelo ugodno. Sem si ga lastil osebno in sem bil res navdušen nad praktičnostjo.
Kot so že fantje rekli, kupovati 10 let starega Kangooja je tombola. Večina jih je slabo ohranjenih, neudobni, slabo opremljeni, predragi glede na to kaj nudijo...... priporočam kaj drugega.
vso srečo z nakupom, LP

Se strinjam.

Če že more bit naslednik kartce naj bo eden od teh dveh. Kangooji so se kot najbolj grobo obdelani od teh treh večinoma uporabljali za tovore in službene avtomobile. Čeprav pri takih avtomobilih težko veš. Če je avto od 2. lastnika je zelo verjetno da gre za avto ki je bil najprej službena mula in jo je zaposleni odkupil prevrtel in prodaja naprej. Očetova sodelavka je na tak način kupila kangooja pa še rumen je bil. Po 8.000km je romal v razgradnjo
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So jan 24, 2009 5:05 pm

poznam dva primera ko sta oba poiskala najcenejšega berlingota (nekje 10 let starega), dala porihtat kar je blo (kr nekaj stroška..) zdej pa avta že par lel dobro služita

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 So jan 24, 2009 10:48 pm

jap..sosed ima berlingota 1.4 pa se udobno pelješ! Pa notranjost je veliko bolj "domača" kot je GIGI rekel... Poleg tega je avto star 12 let...vedno zunaj na dežju...prevoženih ima 270 000 po števcu... ga drugače uporablja za družinske namene ali pa za razvoz nekih paketov... Ampak na avtu ni pikice rje! Niti nobenih drugih težav nima z njim...le redni servisi :) Ga ne more prehvalit in pravi, da ga kljub nakupu drugega družinskega avta (opel zafira) ne da stran... ;) Če že avto takšne oblike kot je kangoo...raje kakšen berlingo ali partner....
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Ne jan 25, 2009 9:06 am

Tole sem napisal v topicu, kjer govorimo o razocaranjih nad avti, ki smo si jih lastili. Bil je letnik ´99.
Sriple Tix je napisal/-a:Kangoo.
Iz ljubega miru se mu je pri 70.000 km odlomila zadnja, zdi se mi leva torzija (avto vozen izkljucno za druzinske potrebe), zablokirale zadnje bremze (na sreco na parkiriscu), stranska vrata se nekega dne niso dala vec odpreti (popravilo takrat 30K Sit), z enim kljucem sem ga odpiral, z drugim zaganjal motor ( po pol leta uporabe sta izgubila vsak po eno funkcijo), pri rosnih dveh letih ze rjavel v prtljaznem prostoru, da zadnjih blatnikov in drsnih vrat, ki so spodaj nepopravljivo strlela 0.5 cm navzven, niti ne omenjam, na armaturki stalno svetilo polno luck, nekje se je izgubljala elektrika in po treh dneh mirovanja ni vec vzigal (le na kable) ... se nekaj malenkosti, na kar sem najverjetneje ze pozabil.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov