Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

b74
Nov uporabnik

Chrysler 300 M-rdeč

Napisal/-a b74 Sr jan 21, 2009 4:29 pm

Pozdravljeni

Vem da se je o tem že nekaj govorilo,vendar mene zanimajo bolj konkretni podatki o tem vozilu,(kdaj je bil narejen veliki servis-jermeni,šponarji,....,kilometri,....itd.).
Dogovarjam pa se za 300 m ,letnik 99,rdeče barve ki se prodaja v Jesenicah.
Zato bi prosil prejšnje lastnike za kako informacijo.

Hvala !

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Če jan 22, 2009 12:21 pm

iPreglej to temo, tukaj je bilo tudi nekaj govora o omenjenem avtu...

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=66429
Lep dan!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Chrysler 300 M-rdeč

Napisal/-a cruiser1 Če jan 22, 2009 2:05 pm

b74 je napisal/-a:Pozdravljeni

Vem da se je o tem že nekaj govorilo,vendar mene zanimajo bolj konkretni podatki o tem vozilu,(kdaj je bil narejen veliki servis-jermeni,šponarji,....,kilometri,....itd.).

Hvala !

Kaj prodajalec nima servisne knjižice! Pa pomojem bi morali imet vse podatke o servisih v računalniku tam kjer so ga servisirali.

b74
Nov uporabnik

Re: Chrysler 300 M-rdeč

Napisal/-a b74 Če jan 22, 2009 6:31 pm

cruiser1 je napisal/-a:
b74 je napisal/-a:Pozdravljeni

Hvala !

Kaj prodajalec nima servisne knjižice! Pa pomojem bi morali imet vse podatke o servisih v računalniku tam kjer so ga servisirali.

Danes šel pogledat in probat 300 M-RAZOČARAN !!
Glede na vse pisanje kako lepo se ta avto pelje in da dobro gre-nič od tega! Verjemte da je ocena realna ker sem imel že malo morje avtomobilov od malih jajčk pa do najbolj luksuznih limuzin,z 40 konji pa vse tja do 500 konjev.Pa čeprav sem pristaš amerikancov,ga vsekakor ne bom kupil !

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če jan 22, 2009 7:09 pm

Zanimivo! Praviš, da je prav zares zanič? Saj verjamem! Jaz 300M še nikoli nisem vozil, slišal sem pa samo pohvale. Tko, da me je tvoja izjava kar presenetila.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če jan 22, 2009 7:09 pm

No razloži nam to razočaranje - me prav zanima :?:

b74
Nov uporabnik

Napisal/-a b74 Če jan 22, 2009 7:49 pm

chevy je napisal/-a:No razloži nam to razočaranje - me prav zanima :?:

podvozje pretrdo,motor zelo glasen,pospeški bolj žalostni-glede na konje-to je pač moje osebno mnenje.
Glede tega rdečga 300 m pa še to:-ne delajo prve šipe
-vzadaj udarjen-havba,odbijač
-gume popolnoma zanič-letnik 98 !!
-potrebna menjava zadnjih diskov
-motor pokuri kar nekaj olja
-popraskan zadnji levi blatnik
-strgana guma pri voznikovih vratih
-zelo spikana prva havba,kar je popolnoma razu-
mljivo glede na obliko avta,vendar so pike nepo-
pravljene-manjši dokaz o zanikrnosti lastnika + to
da se z avtom vozi naokrog neki "kolega" od pro-
dajalca,..........

in vse to pri dobrih 180.000 km ??

b74
Nov uporabnik

Napisal/-a b74 Če jan 22, 2009 7:58 pm

Pa še to,sodeč po vseh možnih testih po svetu za ta avto vseskozi omenjajo da se 300 M pelje lepše in boljše kot BMW 5 isti letnik.Žal vas moram razočarat-točke gredo v prid BMW-ja

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če jan 22, 2009 8:37 pm

OK! Tuki si naštel predvsem napake konkretnega avtomobila, ki je očitno v slabem stanju! Torej ni problem, da je 300M nasplošno slab avto!

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Če jan 22, 2009 8:47 pm

300m je zelo dober avto, si pač naletel na slabega lastnika, kateri ne vzdržuje avtomobil.

b74
Nov uporabnik

Napisal/-a b74 Če jan 22, 2009 8:49 pm

pred časom že gledal in probaval drug 300 M,žal občutki isti,prav zato sem šel probat še en avto ker me je zanimalo če je to to,ker mi je oblikovno fenomenalen avto

Sicer pa saj veste kaj pravjo : 100 ljudi ,100 čudi,vsak pa ima svoje mnenje in izkušnje

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe jan 23, 2009 3:28 am

Potem ti pa poleg tega, da si naletel na zjahan avto, ta morda res ni po tvojem okusu.
Kar se primrjave z BMWjem tiče jaz ne morem nič rečt ker nobenega avta nisem vozil, vendar pa moram kljub temu, da sem bolj pristaš amerikancev v tem primeru priznati, da je vsaj glede pogona BMW boljši. Slednji ima RWD 300M pa FWD. Pogon spredaj res ni nekaj navdušejočega.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe jan 23, 2009 8:36 am

300m ima izvrsten LSD na sprednjem pogonu, tako da je noč in dan od sprednjega pogona, ki je večinoma brez delne zapore diffa. Podvozje je res trdo; evropski modeli so imeli performance package po defaultu - avto pa zato leži izvrstno (nizek in širok), ovinki so mala malica.
Tisto kar je za nekoga "hrup" motorja je zame zelo lep zvok 3.5 V6 motorja, ki se vrti celo do 7000 rpm - za tak letnik in kubaturo je to izjemen podatek.
Glede pospeškov je na 8.5s do 100; žal je stari a zanesljivi avtomatik le 4 stopenjski in je precej razvlečen zaradi tega.

Škoda da si naletel na tako zj... avto ; resnici na ljubo so precej stari letnik in dobro očuvanega človek težko najde.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe jan 23, 2009 5:50 pm

INFINITI je napisal/-a:Tisto kar je za nekoga "hrup" motorja je zame zelo lep zvok 3.5 V6 motorja.

Te pripombe tudi jaz nikoli nisem razumel! Hval bogu, da se motor sliši, če je vreden tega, seveda ;) !

Uporabniški avatar
_BuLLet_
Novinec

Kraj: Radlje ob Dravi

Napisal/-a _BuLLet_ To jan 27, 2009 12:08 am

b74 je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:No razloži nam to razočaranje - me prav zanima :?:

podvozje pretrdo,motor zelo glasen,pospeški bolj žalostni-glede na konje-to je pač moje osebno mnenje.
Glede tega rdečga 300 m pa še to:-ne delajo prve šipe
-vzadaj udarjen-havba,odbijač
-gume popolnoma zanič-letnik 98 !!
-potrebna menjava zadnjih diskov
-motor pokuri kar nekaj olja
-popraskan zadnji levi blatnik
-strgana guma pri voznikovih vratih
-zelo spikana prva havba,kar je popolnoma razu-
mljivo glede na obliko avta,vendar so pike nepo-
pravljene-manjši dokaz o zanikrnosti lastnika + to
da se z avtom vozi naokrog neki "kolega" od pro-
dajalca,..........

in vse to pri dobrih 180.000 km ??

:shock:
OK, naj povem da je bil oče lastnik tega rdečega 300M .. Avto je šel k temu lastniku v menjavo za S500 pred dobrimi 3 meseci. Avto je tja odšel v dosti boljšem stanju kot je tu opisano.. motorček za sprednje šipe je crknil enkrat vmes ampak je bil zamenjan z novim.. očitno ni delal dolgo :roll: od vsega naštetega je res bila spikana sprednja havba in gume so bile stare, ker smo novejše obdržali.. Ostalih pomankljivosti pa avto ni imel. V lasti smo ga imeli 2 leti in ni spil niti kapljice olja tako da to o porabi olja ma čudi! Slabi pospeški tega avta gredo predvsem na račun starejšega 4-stopenjskega avtomatika.. tako da če iščeš ta avto bi jaz gledal za prenovljenimi modeli, ki že imajo 5-stopenjski avt. menjalnik.
Žal mi je, da si bil tako razočaran nad avtom in da je sedaj v takšnem stanju :cry:
No, ko smo takrat ta avto zamenjali v Jesenicah se je potem tip vsedel v avto, ga štartal in se odpeljal s polnim plinom.. toliko o tem :roll:
Priponke
Slika 00n7.jpg
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov