Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

alex3
Nov uporabnik

Renault Scenic

Napisal/-a alex3 Če feb 05, 2009 10:30 am

Kupujem rabljen avto in v izbor je prišel tudi Renault Megane Scenic okrog letnika 2001, bencinar 1.6 16V.

Zanima me, ali je pri tem avtu treba biti pri kupovanju še posebej pozoren na kakšno stvar, poleg vseh ostalih reči, na katere je treba paziti pri kupovanju rabljenega avta.

Konkretno mi je padel v oči tale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2292069&show=

Vendar mi je malce nenavadno, da glede na stopnjo opreme avto spredaj nima meglenk oziroma ima namesto meglenk črne pokrove, kar me navaja na misel, da je bil morda karamboliran.

Slika

Ali mogoče kdo celo pozna tega Scenica na sliki?

V oči mi je sicer padel še tale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=1971777&show=
Ki mi je prav tako sumljiv. Datum na fotki kaže 5.2.2008, kar pomeni, da se avto prodaja že eno leto (razen če ni bil narobe nastavljen datum na fotoaparatu). Pa tudi volan se mi zdi malo preveč svetleč za 131.000 kilometrov.

Zato prav tako sprašujem, če mogoče kdo pozna tega oz. ga je šel gledat. Ne bi se rad vozil 130kilometrov v eno smer, da na koncu ugotovim, da je avto podrtija.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Če feb 05, 2009 11:31 am

Avtomobilov na poznam, ampak bodi zelo pozoren pri nakupu. Zraven vzami kakega mehanika, merilec laka. Dobro preglej volan, stoplake za plin, haubo avtomobila in ga primerjajo s številom kilometrov.
Sicer pa imaš za dobrih 6000€ na avtonetu dva scenica, ki imata pod 100 tkm in sta po mojem mnjenju dobra, predvsem tisti, ki se prodaja privat (narejen velik servis).
Veliko sreče pri nakupu.

Sam bi kupil privat, ker je manjša verjetnost zbijanja kilometrov in prikrivanja napak, za kar so preprodajalci strokovnjaki.
Pa še nasvet. Ker se sedaj proda kar precej manj avtomobilov, boš verjetno ceno avtomobila lahko dobro zbil. Sam sem pred mesecm kupil avtomobil, kateremu sem zbil ceno za 1200€ (kupljen privat, tak kot nov). Se splača potruditi.

LP, Kristijan

alex3
Nov uporabnik

Napisal/-a alex3 Če feb 05, 2009 11:54 am

Hvala za nasvete!

Glede (pre)prodajalcev mi je popolnoma jasno, kakšna je slika. Sem zadnjič šel gledat enega Forda C-Maxa, po besedah prodajalca nekaramboliranega, super ohranjen, skratka oh in sploh... v resnici pa je bil zadaj zbit in bolj slabo popravljen, imel vodo v prtljažniku, rjavel, pa še opilke sem našel pod tapetami. Največja komedija pa je bila, ko je prodajalec rekel "veste, ta avto je vozil direktor Cetisa, uglajen gospod". V resnici pa je direktorica Cetisa ženska :lol:

Zavedam se tudi, da je lažje dobiti dober avto od fizične osebe. Ampak ker nimam časa in živcev se ukvarjati s prodajo mojega avta, bi najraje naredil zamenjavo staro za staro, zato tudi bolj gledam ponudbo pri firmah.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Če feb 05, 2009 1:02 pm

Sam sem kupil rabljen avtomobil ravno zaradi krize, ker so cene padle. Sam vozim tudi renaulte in enega (staro petko) sva z mojo prodala-podarila. Nato pa v lov za novim. Moram povedati, da imam same slabe izkušnje s preprodajalci avtomobilov.

Mogoče bi pa vseeno poskušal prodati svoj avtomobil privat. Če pa boš menjal, pa se najprej prepričaj, koliko denarja ti kakšna firma ponudi za tvoj avtomobil. Razlike v cenitvi avtomobila so ogromne.
LP, Kristijan

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a RoZleht Če feb 05, 2009 1:16 pm

kar se tice tehle pokrovckov namesto meglenk ... ena varianta je tudi da so bile parabole zgornjene (kako se temu strokovno rece zal ne vem) pa recimo da lastnik ni hotu novih kupt (na tehnicnem ni slo skozi zarad tega) in je dal te pokrovcke gor ... Tko da to je zgolj varianta ... Vsekakor pa dobro preveri (po moznosti ce imas kaksnega prijatla mehanika, naj gre s tabo) avto preden ga kupis ...

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Če feb 05, 2009 7:15 pm

RoZleht je napisal/-a:kar se tice tehle pokrovckov namesto meglenk ... ena varianta je tudi da so bile parabole zgornjene (kako se temu strokovno rece zal ne vem) pa recimo da lastnik ni hotu novih kupt (na tehnicnem ni slo skozi zarad tega) in je dal te pokrovcke gor ... Tko da to je zgolj varianta ... Vsekakor pa dobro preveri (po moznosti ce imas kaksnega prijatla mehanika, naj gre s tabo) avto preden ga kupis ...

2 Senic ni letnik 2001, ker ima še staro ročko menjalnika!!!!!
1 Senic pa je pravega letnika.

Meglenk nima, ker so renoji v Sloveniji na splošno bolj kurčevo opremljeni napram ostalim, delanim za tuj trg.

Drugače pa se izogibaj te firme, pa unih 2 ki sta v krogu 30 metrov ( caravan pa še en....sama ciganija in šverc iz tujine.....sfukani avti z prevrtenimi kilometri ....to pa dela zanje drugaroka( bivša - kia) v radiju 30 metrov..isti sklop firm.
E60 525dA M-Optic, 2005
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov