Ga imam in tudi tri otroke, pa še nikoli problemov s prtljago. Na smučanje se nas je šest peljalo (smuči v montani), ostalo v avtu - z otroškim vozičkom vred.
Ta avto ni primerljiv z malimi enoprostorci, saj je npr od Sharana in Espacea daljši cca 10 cm in le par cm krajši od Grand Espacea. Pomanjkljivost S-maxa je le v padajoči strehi in ni take višine kot v Sharanu, ki sem ga tudi prej imel in sem lahko MTB kar not zapeljal. Imaš pa zato Galaxya na izbiro.
Jaz sem S-maxa izbral , ker mi je bil najlepši med vsemi, pa tudi najbolje se pelje med velikimi enoprostorci. Ženi je bilo v Sharanu vedno slabo zaradi guganja, zdaj pa nikoli.
Dilema dizel/benzin pa je večna. Meni je slog vožnje pri dizlu veliko bolj všeč(navor pri nizkih obratih) in sem zato bil pripravljen plačat visoko razliko proti benzinarju, čeprav ne delamo več kot 20kkm letno. Če se boš odločal za Forda dizla, nujno vzemi 2.0, ker ima dodatni grelec kabine, pa tudi ketno. 1.8 grelca nima in rabi dolgo, da se ogreje. Benzinarja pa se da predelat na plin, preglej Ford team forum, kjer ima en uporabnik že dolgo vgrajen sistem v S-maxu 2.0, pije mu pa povprečno 10,5l plina.