alesy je napisal/-a:Ja jaz sem se pozanimal direktno pri podjetju, kateri bi leasing omogočili.
Zadeva je taka da v primeru stečaja leasing pogodba propade in avto gre v stečajno maso. Pol ti zahtevaš naj ga izločijo iz stečajne mase, avto se proda in se denar ki ga dobiš za avto poravna pogodba, če je ostalo več denarja gre denar nazaj v stečajno maso, če je blo pa manj, se pa to prijavi v stečaj.
Tak da izgubiš avto in izgubiš ves denar. Nič nimaš.
alesy je napisal/-a:Pa še to bi vprašal kdo je lastnik avta pr leasingu.
Tisto podjetje ki omogoči leasing ali avtohiša ???
Pa ni nujno, da 500.000 lahko tudi 50.000 sit ti sam sfali, pa izgubiš vse. In to vse vse vse.
To je noro.
car_freak je napisal/-a:Spostovani vsi skupaj!
Delam pri leasing podjetju z tujim kapitalom in tujo banko v povezavi. Stvar je taka kot ste rekli, avto je od leasinga dokler ni poplacan zadnji obrok.
Ce gre leasing hisa v stecaj grejo v stecajno maso vse predmeti, ki so na leasingu, avti, stroji, itd. Je pa res, da so ponavadi vsi predmeti se pozavarovani oz. da se temu izognejo, so zavarovani se drugje.
Kateri hisi grozi stecaj? To vedo samo lastniki. Vse resne leasing hise so tako velike, da se kaj takega skoraj ne more zgoditi, ker zadaj stoji tako velike kapitali (milioni evrov). Bolj je problem pri manjsih privat leasingih, ki jih pa skoraj ni v Sloveniji, ampak prevladujejo tuji leasingi s tujim kapitalom, z zelo zelo malo moznosti stecaja.
Ce kdo zeli kaj vec vedeti ali nasvet naj mi poslje PM.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov