Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

trafo66

Napisal/-a trafo66 Ne feb 08, 2009 3:43 pm

pskoda je napisal/-a:Fiatove dizel motorje uporabljajo še druge firme, vse ki imajo kobituro 1910ccm je od fiata. Pri fiatu je največkrat problem v elktronki boševi ki je nemška

se podpišem. imam starega bravota in edine težave kar jih je imel v 14 tih letih je boscheva elektronika. samo to se pokvari

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po feb 09, 2009 8:40 am

pskoda je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
simply je napisal/-a:
Pri meni je Bravo prišel v ožji izbor pri nakupu avta in na koncu zaradi določenih malenkosti izgubil proti Proceed-u

Zakaj si izbral Ceeda namesto Brava?

Enostavno povedano, za isti denar sem pri Proceed-u dobil več avta (boljši motor, več opreme, garancija,...) in to je bila največja razlika.

Poleg tega je bilo pri Bravu še nekaj malenkosti (minusov) kot npr.
- nikakor nisem zadel optimalnega položaja za volanom
- sredinski naslon je premajhen in postavljen preveč nazaj, da bi nudil dobro oporo desne roke pri prestavljanju
- sedeži v opremah dynamic ter emotion so tudi bolj bogi (kratek sedalni del, premalo bočnega oprijema)
- še kakšna malenkost bi se našla...

Da pa ne bo kdo mislil, da je Proceed superioren napram Bravu (in da samo svoja "j***a" hvalim), je imel tudi slednji kar nekaj prednosti napram Kii, npr.:
- lepše oblikovan volan (tudi lepše sede v roke)
- dvopodročna klima
- "Blue&Me"
- večja prostornina predala pred sovoznikom
- cenejši redni servisi
- motor 1.6 M-Jet 120 km je po zmogljivostih praktično primerljiv s Kiinim 140 km Crdi-jem čeprav ima 20 konjev manj, s tem da pri Bravu padeš še v nižji razred zavarovanja, kar pa sploh ni zanemarljivo (ravno zaradi motorja sem najbolj premišljeval o Bravu)...

Ocene so povsem osebne narave in dobljene na podlagi testnih voženj, da se ne bo kdo spet v kaj zapičil. Vsekakor je Bravo vreden svojega denarja, sploh pa zdaj ko so verjetno še večji popusti, kot takrat ko sem jaz gledal. ;)

Glede motorja se močno motiš, naslonjalo za desno roko lahko premakneš naprej, sedeži so v drugih varjantah bolj tako tako v sport varjanti so pa zakon,

Kaj se motim glede motorja? Da fiatov 1.6 m-jet 120 km v praksi nima podobnih zmogljivosti kot kiin Crdi 2.0 140 km ali kaj?? Obrazloži malo, ker me resno zanima, morda sem sam kaj spregledal - če že postaviš neko trditev bi jo lahko tudi poargumentiral...

Za naslonjalo pa nisem vedel... :)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn Po feb 09, 2009 6:33 pm

"Enostavno povedano, za isti denar sem pri Proceed-u dobil več avta (boljši motor, več opreme, garancija,...) in to je bila največja razlika."

mislim da je to bilo mišljeno...[/quote]
Ora Et Labora :?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To feb 10, 2009 7:48 am

Aha ok, če jo to mislil. :) S trditvijo "boljši motor" sem pa mislil, da dobiš nekje za podoben denar pri Bravu dizla z 105 konji in NE 120 (z manj opreme seveda). My mistake torej. :oops:

Kasneje v tekstu sem pa itak omenil, da 1.6 120 konjski ne zaostaja kaj dosti (če sploh kaj) za kiinim 2.0 140 konjskim.

Stari dobri 150 km M-jet pa verjetno prekaša 2.0 crdi (nevem, nisem vozil, predvidevam...), samo je pa tudi ohoho dražji...
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov