Polo78 je napisal/-a:simply je napisal/-a:Pri meni je Bravo prišel v ožji izbor pri nakupu avta in na koncu zaradi določenih malenkosti izgubil proti Proceed-u
Zakaj si izbral Ceeda namesto Brava?
Enostavno povedano, za isti denar sem pri Proceed-u dobil več avta (boljši motor, več opreme, garancija,...) in to je bila največja razlika.
Poleg tega je bilo pri Bravu še nekaj malenkosti (minusov) kot npr.
- nikakor nisem zadel optimalnega položaja za volanom
- sredinski naslon je premajhen in postavljen preveč nazaj, da bi nudil dobro oporo desne roke pri prestavljanju
- sedeži v opremah dynamic ter emotion so tudi bolj bogi (kratek sedalni del, premalo bočnega oprijema)
- še kakšna malenkost bi se našla...
Da pa ne bo kdo mislil, da je Proceed superioren napram Bravu (in da samo svoja "j***a" hvalim), je imel tudi slednji kar nekaj prednosti napram Kii, npr.:
- lepše oblikovan volan (tudi lepše sede v roke)
- dvopodročna klima
- "Blue&Me"
- večja prostornina predala pred sovoznikom
- cenejši redni servisi
-
motor 1.6 M-Jet 120 km je po zmogljivostih praktično primerljiv s Kiinim 140 km Crdi-jem čeprav ima 20 konjev manj, s tem da pri Bravu padeš še v nižji razred zavarovanja, kar pa sploh ni zanemarljivo (ravno zaradi motorja sem najbolj premišljeval o Bravu)...
Ocene so povsem osebne narave in dobljene na podlagi testnih voženj, da se ne bo kdo spet v kaj zapičil. Vsekakor je Bravo vreden svojega denarja, sploh pa zdaj ko so verjetno še večji popusti, kot takrat ko sem jaz gledal.