Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Boris B.
Nov uporabnik

Kaj kupiti hmm? Prosim za nasvet.

Napisal/-a Boris B. Ne feb 08, 2009 1:51 pm

Lep pozdrav! Odločam se za nakup Jeep Grand Cherokee 2.7 crd Overland ali pa Suzuki Grand Vitara 1.9 ddis in pa Suzuki Grand Vitara 2.0 bencin.Oklevam med vsemi tremi,saj je cena približno ista,ne vem pa kaj se mi splača kupiti dolgoročno saj mislim avto imeti najmanj 8let,lepo bi vas prosil za čim več nasvetov,sploh pa tistih,ki že imajo tak avto,ali so jih imeli.Zanima me tudi cena vzdrževanja in sploh vse.Za odgovore se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Ne feb 08, 2009 2:59 pm

dolgoročno se mogoče bolj splača bencinar, ker se ga da predelati na plin. Če boš delal več kot 30.000km na leto se bolj splača dizel.

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP Ne feb 08, 2009 3:02 pm

Ce mislis kupit novo vozilo pomoje sploh ni vazn kaj kupis!Noben od teh ne more bit slab.
Poznam pa enega,ki ima suzukija grand vitaro,pa mu dela zaenkrat se vse normalno!Pravi,da je zadovoljen.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne feb 08, 2009 3:46 pm

To misliš na novo vozilo :?:
Samo tako za informacijo - pri Jeep-u so pokale glave motorja italijanskega proizvajalca VM motori, z 3.1 mašino, pri enih bolj novejših prav tako. Kako je sedaj, nevem.

lp

Boris B.
Nov uporabnik

Napisal/-a Boris B. Ne feb 08, 2009 5:30 pm

Ne,ne mislim kupovat novo.Grand Cherokee-ja,mislim kupit letnik 04,za Grand Vitaro pa 05-06.Oba sta stroja tko da ne vem kako kaj,odločitev bo zelo težka....

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor Ne feb 08, 2009 6:50 pm

ja jeep ma 2.7crd motor in je zelo vzdržljiv (je od mercedesa), po terenu gre prav tako moreš pa vedet zake rabiš suv-a ce bos mel samo mestno pa podezeljso voznjo brezveze ker pri jeepu tezko porabe gre pod 9 , glede sukikija ti nemorem povejat ker ga ne poznam,...

jaz bi reko da se bolj splača jeep je bolj "robusten" pa se vec igrack ma notri

lp denis

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi Ne feb 08, 2009 7:20 pm

Probaš oba2 peljat,pa potem vidiš ker ti bolš sede,in tega kupiš.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Ne feb 08, 2009 11:38 pm

dencor je napisal/-a:ja jeep ma 2.7crd motor in je zelo vzdržljiv (je od mercedesa), po terenu gre prav tako moreš pa vedet zake rabiš suv-a ce bos mel samo mestno pa podezeljso voznjo brezveze ker pri jeepu tezko porabe gre pod 9 , glede sukikija ti nemorem povejat ker ga ne poznam,...

jaz bi reko da se bolj splača jeep je bolj "robusten" pa se vec igrack ma notri

lp denis

2.7 dizel je najslabši motor, ki ga je mercedes kdajkoli vgrajeval.
So tudi hitro šli iz uporabe.......Nadomestil jih je 2.2 z 170PS. ( prej 143PS)
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Re: Kaj kupiti hmm? Prosim za nasvet.

Napisal/-a Doktor To feb 10, 2009 5:29 pm

Boris B. je napisal/-a:Lep pozdrav! Odločam se za nakup Jeep Grand Cherokee 2.7 crd Overland ali pa Suzuki Grand Vitara 1.9 ddis in pa Suzuki Grand Vitara 2.0 bencin.Oklevam med vsemi tremi,saj je cena približno ista,ne vem pa kaj se mi splača kupiti dolgoročno saj mislim avto imeti najmanj 8let,lepo bi vas prosil za čim več nasvetov,sploh pa tistih,ki že imajo tak avto,ali so jih imeli.Zanima me tudi cena vzdrževanja in sploh vse.Za odgovore se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.

Dilemo oz odločitev v smislu kaj izbrati oz kaj je boljša izbira ti bo olajšal test.

Cene servisov so (zelo) odvisne od tega ali bolj zaupaš pooblaščenemu servisu ali bolj "popoldancu".

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov