Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr feb 04, 2009 10:04 pm

abbe je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:
Cicero je napisal/-a:@rok46

Nikjer nisem govoril o dirkanju. V mislih imam dinamično vožnjo, pa verjami da vem o čem govorim.
Res ne vem kaj je tu težkega za verjet.
V današnjih pogojih na cesti, ne moreš tiščat avta na polno, ker če ti to uspe pol ne vem kje si ti doma. Vozim tako, da pač vedno pospešim do določene hitrosti in pol to vzdržujem koliko se pač da. In ko sem enkrat na potovalni hitrosti avto pije zelo malo, kar pa se na koncu pozna.
In v 95% take vožne sem hitrejši kot vsi ostali. Pustimo izjeme :)

vem kaj ti misliš,ampak porabo 9 litrov ob dinamični vožnji maš lahko ti izključno na avtocesti, oz če se večji del furaš po MB obvoznicah. sej pravim,11l je poraba pri 2.7 in ga fura 43 let stara ženska.

tko je :)

nevem zakaj mislis da bi morala starejsa zenska met manjso porabo,kdo pa pravi da je bol pocasna voznja tut bol ekonomicna?
a ma rocni menjalnik na temu 2.7 tdi..

aja, vožnja pri 70 je bolj potrošna kot vožnja pri 100 recimo ? lej, da je ženska sm omenu zato, ker sm sklepal da bote predvideval da ni dirkačica, ampak uredu, rade volje to razjasnim. avtomatik je

cicero, uredu, vrjamem ti 8)
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr feb 04, 2009 10:16 pm

rok46 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:
Cicero je napisal/-a:@rok46

Nikjer nisem govoril o dirkanju. V mislih imam dinamično vožnjo, pa verjami da vem o čem govorim.
Res ne vem kaj je tu težkega za verjet.
V današnjih pogojih na cesti, ne moreš tiščat avta na polno, ker če ti to uspe pol ne vem kje si ti doma. Vozim tako, da pač vedno pospešim do določene hitrosti in pol to vzdržujem koliko se pač da. In ko sem enkrat na potovalni hitrosti avto pije zelo malo, kar pa se na koncu pozna.
In v 95% take vožne sem hitrejši kot vsi ostali. Pustimo izjeme :)

vem kaj ti misliš,ampak porabo 9 litrov ob dinamični vožnji maš lahko ti izključno na avtocesti, oz če se večji del furaš po MB obvoznicah. sej pravim,11l je poraba pri 2.7 in ga fura 43 let stara ženska.

nevem zakaj mislis da bi morala starejsa zenska met manjso porabo,kdo pa pravi da je bol pocasna voznja tut bol ekonomicna?
a ma rocni menjalnik na temu 2.7 tdi..

aja, vožnja pri 70 je bolj potrošna kot vožnja pri 100 recimo ? lej, da je ženska sm omenu zato, ker sm sklepal da bote predvideval da ni dirkačica, ampak uredu, rade volje to razjasnim. avtomatik je

cicero, uredu, vrjamem ti 8)

ja lej tko bom napisal pa ce razumes al ne...pac teli novejsi avtomatiki se prilagajajo zeljam voznika,in ce ti lepo pocas pritisnes na pedalo za gas se lahko vozis 50km/h v 3. ce si pa mal nemiren s pedalom bo pa to 2. prestava ker elektronmika neve kaj hoces ,al pospesevat al uirjeno vozt.
in iz tega vn sm predvideval da ta gospa starejsih let je pac mal manj sigurna vase in ac "tapka " po pedalu....naprej pa ves an...pa mogoce ne izkorisca zagona avta ampak drzi gas tut ce vid 40m pred sabo rdeco luc pa recmo zavira sele zadnjih 15 m namesto da bi spustila gas ko je vidla rdeco luc...
poraba je ZELO odvisna od nacina voznje
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če feb 05, 2009 9:14 am

adis je napisal/-a:samo za primer vam dam pa si sami izračunajte koliko pride poraba ( 3.0 tdi Q )

pot je bila sledeča:
lj-ce-mb-ms in iz ms direkt za lj
poraba goriva:
cca. 70l dizla
način vožnje:
zmeraj noga do tal tam, kjer je to bilo možno. po ac je hitrost presegala 235km/h večinoma celo ac

a ste zaprli cesto in vse priključke za ostale "smrtnike" :?:

P.S to je poraba skoraj 20 :idea:

EDIT adis: brez bold teksta!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če feb 05, 2009 9:19 am

@sašo5: ne ceste nismo zaprli za smrtnike ampak je bila "prazna"

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Aldin20 Če feb 05, 2009 9:42 am

hm do ms vozit "235" autocesta brez odstavnega pasu..lepi nacin ste nasli za porabo goriva:D ce ze vzemes tak auto al 2.7 al 3.0 mislim da tista dva al tri litra neb smelo bit problem :D

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če feb 05, 2009 11:49 am

rok46 je napisal/-a:vem kaj ti misliš,ampak porabo 9 litrov ob dinamični vožnji maš lahko ti izključno na avtocesti, oz če se večji del furaš po MB obvoznicah. sej pravim,11l je poraba pri 2.7 in ga fura 43 let stara ženska.

tu bi sam nekaj napisal. Moja mama tut vozi dost počasneje pa ma višjo porabo kot foter, ki pa vozi zelo dinamično. Razlika je sam v tem, da ko enkrat poženeš avto na neko hitrost in jo konstantno držiš pije manj.
Primer od včeraj: v koloni sem se peljal na porabi 7.5-7.6 na potovalnem računalniku(40-70km/h) približno 20km. Potem pa sem v majn kot 10ih km porabo zbil na 7.4, pa je bla hitrost za 20-30 km/h višja, pa prestavljat mi ni blo teba kr naprej tak kot v koloni.

Ob normalni vožnji pa se spravi tudi trilitrski D motor na 8l/100km BP. Z pretiravanjem prideš tudi do absurdno nizkih 5,5l. Ampak se je pretežko tak počas vozit z tolko konji in navora :)
LP Rok

Uporabniški avatar
Cicero
Novinec

Napisal/-a Cicero Če feb 05, 2009 4:54 pm

Evo, danes na poti domav hitro naredil en posnetek.
Slika je slaba, tako da se prosim ne pritoževat :)

Posneto na avtocesti, ravnina + tempomat:

http://static.album.email.si/8/5/619585 ... 0o8Lnd.avi

BOKI81
Novinec

Napisal/-a BOKI81 Če feb 05, 2009 4:57 pm

Cicero je napisal/-a:@BOKI81

Ne vem zakaj bi prodajal buče okoli porabe?
Meni je vseeno koliko avto pije, pa naj bo to 7 ali pa 15l
Povem tak kot je res.

Tovarniški podatki o porabi za 3.0TDI:

Kraftstoffart
Diesel EN 590
Kraftstoffverbrauch nach 93/116/EG in l/100km städtisch
9,3 l
Kraftstoffverbrauch nach 93/116/EG in l/100km ausserstädtisch
5,8 l
Kraftstoffverbrauch nach 93/116/EG in l/100km insgesamt
7,1 l

Daleč od tega da bi vozil počasi, imam kar težko nogo.

@abbe

Ja, 233 KM načeloma ni tako malo, samo ko pa jih daš na 1900kg težek avto, pa se stvar popolnoma spremeni.
Je pa res, da sedaj ko je narejen, gre veliko bolje :)

Pri mojmu tud piše da ma porabe 9 l v mestu 2.0tfsi motor pa je niti pod razno ne dosežem.No kakor koli če tebi tolko porabi bolje zate ;)

BOKI81
Novinec

Napisal/-a BOKI81 Če feb 05, 2009 5:03 pm

Cicero je napisal/-a:Evo, danes na poti domav hitro naredil en posnetek.

Sam ti si pa res en talent, sori k se moram tko izražat. To je trenutna poraba, dodaj gas pa ti bo skočila na 15 takoj.
;)
Natanki poln tank ko se rezerva prižge, se pelji kombinirano dokler ne prideš do rezerve in natanki na isti pumpi ob istih vremenskih pogojih spet polnega, pa si preračunaj litre pa kilometre z verižnim računom pa mi povej če boš prišel na tvoje številke.
lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če feb 05, 2009 5:07 pm

BOKI81 je napisal/-a:
Cicero je napisal/-a:Evo, danes na poti domav hitro naredil en posnetek.

Sam ti si pa res en talent, sori k se moram tko izražat. To je trenutna poraba, dodaj gas pa ti bo skočila na 15 takoj.
;)
Natanki poln tank ko se rezerva prižge, se pelji kombinirano dokler ne prideš do rezerve in natanki na isti pumpi ob istih vremenskih pogojih spet polnega, pa si preračunaj litre pa kilometre z verižnim računom pa mi povej če boš prišel na tvoje številke.
lp

ma ja, seveda da je trenutna poraba 5.2/5.3 (na mojem A4 tud pri 100 kaže 4.9)če pa še mal visi, pa lahk tud 4.3)...če pa samo okno odpreš, pa skoči na 6.....

to je sploh brez veze merit in gledat ter se obremenjevat....koliko rabi, rabi...

...nekako "realno" bi bilo ta B.C pusstit da "štanca" in meri 5000km recimo, ter nato odčitat....pa na vsakem avtu bi bilo najmanj še pol litra potrebno dodat, glede na prikaz BC-ja....

Uporabniški avatar
Cicero
Novinec

Napisal/-a Cicero Če feb 05, 2009 5:34 pm

@BOKI81

Seveda je to bila trenutna poraba...
Hvala bogu, da to nima veze s povprečno porabo enega tanka.
Ampak namen je bil pokazat, da ob konstantni vožnji poraba ni visoka, sploh ne za tak motor.

In ja, porabo računam na celi prevožen tank :)

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 Če feb 05, 2009 6:51 pm

Prijatelj ima A4 3.0 tdi Q in ne more priti s porabo pod 9,5l povprečno na tank, pa je umirjen voznik, velik avtoceste s tempomatom na max 140km/h.

Sicer pa res ne razumem, da če kupuješ A6, nočeš kupit 3.0 zaradi 1 ali 2 litra višje porabe od 2.7. Pol glej raje 2.0, saj za 130 ali 140 km/h je tudi dovolj močan, več pa itak ne boš vozil, saj boš šparal na nafti. :roll:

Veyron
Nov uporabnik

Napisal/-a Veyron Če feb 05, 2009 7:10 pm

Ne da spet nekdo kupuje avto visokega razreda in gleda na porabo. Mamo službeni a6 3.0 tdi quatrro, in to je pravi motor glede na zmogljivost/porabo. 2.7tdi pa ma največ pol litra manj porabe ob enaki vožnji... Če ti gre tok za porabo, si pa kupi 2.0 tdi, kar je tut dobr motor za a6 (umirjena, varčna vožnja). Jaz bi definitivno dodal kak € pa kupil 3.0tdi, kar se boš pa ti odloču, je pa tvoja stvarl

Lp!

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Če feb 05, 2009 7:46 pm

Glih pov litra ni razlike je nekje 1 liter pač zato ker je 3.0tdi malo močnejš ter malo težji zaradi quattrota,če se ti gre za porabo vzami 2.0tdi če hočeš imeti moč solidno porabo ter zaneslivi quattro vzami 3.0tdi.
Driving an Audi without quattro is like having sex using a condom..only half of pleasure:)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe feb 06, 2009 1:31 pm

Hahah Cicero govori o podhranjenioh avtomobilih. Tebi je podhranjeno vse kar je pod 300 konjev, tak da tvoji odgovori niso glih relevantni. Meni 3.0 TDI pije 14 litrov, vecinoma mestne voznje, pa tudi sam ne divjam, ker enostavno nimam kje za divjat.

2.0 TDI v A6 je optimalna izbira, sploh če gledaš na porabo.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So feb 07, 2009 9:50 pm

Cicero je napisal/-a:@all
Rab bi vedel, koliko od vas je te avte dejansko vozlo, ne pa gledalo na parkirišču??
Pri hiši imamo 2x A6 3.0TDI
Z mojim imam povprečno porabo 8,8-9l, s tem da je to večina mestna vožnja. Na relaciji pridem na 7+, najbolje do zdaj 6,2l
Če pri 100km/h po tempomatu vozim, mi kaže ca, 5,3l trenutne porabe.

No tudi pri nas doma A6ko 3.0 TDI Quattro in potrjujem, da avto pije toliko, kolikor ga tiščiš in da so navedbe Cicera glede porabe - vozit se s 7 - 8 L ni noben problem, dokler voziš nežno in dizlu primerno ter z nekimi razumljivimi hitrostmi. Če je pa gas daska in bremza, pa tut 15 ni noben problem, podobno se zaradi teže pozna koliko je pri enem tanku mestne vožnje (ne vem ka se nekomu tak čudn zdi če nekdo napiše ja mi avto spije če tiščm 15 L - sej pa en ubogi 1.9 TDI s 105 KM brez težav popije 10-11 L v Touranu, ali pa 10 v Leonu če ga zmatraš do daske cel tank...)

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson So feb 07, 2009 10:00 pm

men tut pr 2.0tdi quattro ni problem na 11-12 prit...

tvirus
Novinec

Napisal/-a tvirus Sr feb 11, 2009 3:30 pm

Fantje hvala za vaša mnenja, odločil sem se za 2,7 TDI

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov