Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

erik_p
Nov uporabnik

Syncro d.o.o - nakup rabljenega avta

Napisal/-a erik_p Če feb 12, 2009 12:58 am

Prosim za nasvet.

Ta teden sem plačal aro (200€) za rabljeno astro pri Syncro iz Domžal. Avto je letnik 2005, uvožen iz Italije in naj bi imel okrog 100t km. Zelo dobro izgleda in ima potrejeno servisno z vsemi žigi. Drug dan po plačilu are sem se spomnil, da bi lahko poklical na servis v Italijo kjer je bil zadnjič servisiran, da preverim kako in kaj. Zato sem se obrnil na prodajalca za podatke o servisu. Kar naenkrat je prodajalec precej spremenil odnos in vedno najde (2x sem klical) izgovore, da mi ne pove servisa. Danes je tretji dan, ko čakam na te podatke. Stvar mi sploh ni všeč.
Kaj svetujete?

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če feb 12, 2009 1:04 am

naj ti da takoj podatke, ali pa ti naj vrne denar in išči dalje. odločno mu moreš povedat, da boš ti dal tist dnar za avto, ne prodajalc.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če feb 12, 2009 1:05 am

probaj zatezit z kaksno tozbo bilo kaj da se malo ustrasi v primeru da ti ne vrne 200€
a ti sam nisi mogu v servisni pogledat prek ziga serviserja
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če feb 12, 2009 6:30 am

erik_p je napisal/-a:Ta teden sem plačal aro (200€) za rabljeno astro pri Syncro iz Domžal.

upam, da veš kaj ara pomeni ...

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Če feb 12, 2009 7:22 am

z njimi so ze bile tezave...

erik_p
Nov uporabnik

Napisal/-a erik_p Če feb 12, 2009 8:12 am

mire je napisal/-a:probaj zatezit z kaksno tozbo bilo kaj da se malo ustrasi v primeru da ti ne vrne 200€
a ti sam nisi mogu v servisni pogledat prek ziga serviserja

Ja, seveda bi lahko, a sem precej naivno vse verjel.
Je pa obljubil, da v primeru, da odkrijem karkoli narobe, ni problema vrne aro. To je bilo le ustno žal :(. Bom danes seveda zopet poklical in vam poročam. Za enkrat hvala.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če feb 12, 2009 8:22 am

aro se lahko prekine tudi v takih primerih ko gre za ustni dogovor a bo definitivno več pravdanja za samo dokazovanje kot bi to bilo pri pisnem dogovoru. lahko se zgodi, da boš imel več stroškov pridobitve are nazaj kot pa je sama ara "velika"

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Syncro d.o.o - nakup rabljenega avta

Napisal/-a TrijoAdijo Če feb 12, 2009 9:39 am

erik_p je napisal/-a:Prosim za nasvet.

Ta teden sem plačal aro (200€) za rabljeno astro pri Syncro iz Domžal. Avto je letnik 2005, uvožen iz Italije in naj bi imel okrog 100t km. Zelo dobro izgleda in ima potrejeno servisno z vsemi žigi. Drug dan po plačilu are sem se spomnil, da bi lahko poklical na servis v Italijo kjer je bil zadnjič servisiran, da preverim kako in kaj. Zato sem se obrnil na prodajalca za podatke o servisu. Kar naenkrat je prodajalec precej spremenil odnos in vedno najde (2x sem klical) izgovore, da mi ne pove servisa. Danes je tretji dan, ko čakam na te podatke. Stvar mi sploh ni všeč.
Kaj svetujete?

Kaj si pa počel pred plačilom are?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Aldin20 Če feb 12, 2009 12:17 pm

sn kupit auto pri njih..in nisn mel nobeni problemov..use se lepo dogovorili..samo auto je bil kupljen v sloveniji pri skorjancu..kjer sn tudi prevero..sn dal samo sifro motorja pa so mi powedli vse kdaj je bil servis delat..in se je ujemala z servisno knjigo..tko da jaz nisn mel neke skrbi da bi bil uvozen kot vsi pravijo za njih da uvazajo in zbijajo km

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Če feb 12, 2009 1:55 pm

edini problem je z uvozenimi in jaz sem ga ze imel...S slovenskimi ni panike,ce je poreklo znano :D

Aldin20
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Aldin20 Če feb 12, 2009 2:03 pm

ja sej z uvozenimi je tak..ne sam pri njih skoro vseposod..imel sn primer sn so gledat pezoja enega .. pravi slovenski..pol k je vido da moj mehanik situacijo oblvlada in ko mu reko da je bil auto razbit je reko ja uvozen iz francije..pol gledamo servisno knjigo servisi delani v austriji neki..a on trdil da lastnik auta v sloveniji...v glavnem polomija ziva..newem zanimivo mi je samo da drzava nereagira in jim stopi na prste:D

erik_p
Nov uporabnik

Napisal/-a erik_p Če feb 12, 2009 4:30 pm

No, končno mi je prodajalec 'zaupal' ime servisa. Takoj sem seveda mal po-googlal in našel skoraj nič. Servis verjetno res obstaja, a je omenjen le v nekem 'poslovnem tel. imeniku' in še brez maila :( . Prodajalec mi je obljubil tudi nove gume, a na vsak način bi mi rad vsilil neke Nokian. Ja pa bi goodyear. Tako, da prav ne vem. Sploh nisem več navdušen. :(

alex3
Nov uporabnik

Napisal/-a alex3 Če feb 12, 2009 5:18 pm

Nokian so v redu gume. Sem imel na prejšnjem avtu zimske in so se kar dobro držale ceste. Po snegu so se celo bolje obnesle kot Goodyear UG7.

erik_p
Nov uporabnik

Napisal/-a erik_p Po feb 16, 2009 12:08 pm

Ponovno pozdravljeni!
Imam še nekaj pomislekov glede te astre. V petek sem šel še enkrat na testno vožnjo. Motijo me naslednje stvari:
1. Voznikova vrata zelo moteče škripajo. Prodajalec pravi, da je samo za namazat. hmm?
2. Po testni vožnji (5km) je motor v preostem teku oddajal tih piskojoči/cvileči zvok (prej nisem bil pozoren). Prodajalec mi je zagotavljal, da ta zvok oddaja jermen zaradi vlage.
3. Stopalke sklopke in zavore so precej obrabljene (na robu). Doma imamo še toyoto (240t km), fiata (90t km) in WV (150t km) in noben nima niti približno tako obrabljenih stopalk. So Oplove stoplake tako drugačne? (avo naj bi imel 107t km)
Prosim za mnenje oz nasvet.
Hvala.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po feb 16, 2009 12:31 pm

jst ti predlagam da tega avta ne kupiš! če že zdej opažaš da ti ne ustreza je bolje da ga ne kupiš. uno aro pušneš, ampak bolje sedaj 200€ kot pa da zgubljaš živce med vožnjo itd.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Po feb 16, 2009 12:46 pm

mevden je napisal/-a:jst ti predlagam da tega avta ne kupiš! če že zdej opažaš da ti ne ustreza je bolje da ga ne kupiš. uno aro pušneš, ampak bolje sedaj 200€ kot pa da zgubljaš živce med vožnjo itd.

Če že sedaj nisi prepričan o avtu, potem se sploh ne obremenjuj več z njim. Kakšen je utemeljen razlog za vračilo are pa ne vem.... Tudi če pušneš, potem pri PRAVEM avtu zdilaj 200€ dol. Sploh ker je to avto še vedno ranga 10k€.

erik_p
Nov uporabnik

Napisal/-a erik_p Po feb 16, 2009 12:49 pm

Sej tudi meni se tako zdi. :(
Aja, pa še nekaj sem prej pozabil napisat.
Po končani testni vožnji sem opazil, da gori lučka za servis. Sem vprašal kako to, ker prejšnjič namreč ni. Baje so avto morali vžgati na kable, ker se je baterija spraznila. Prodajalec mi je zagovil, da je to treba 'samo' peljati na servis in izključit.
Mi sploh ni všeč.

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Po feb 16, 2009 1:11 pm

Zanimivo se mi zdi, da vseh teh pomankljivosti prvič nisi videl, kot npr. obrabljene stopalke. Sej ne da sem na prodajalčevi strani ampak aro mu pač daš takrat, ko si prepričan, da boš avto kupil in bi ga rad rezerviral. Ne vem v čem je problem. Drugače pa ja, če nisi 100% prepričan, da ti bo avto kul, raje pušni teh 200€ kot pa da jih pušiš vsak mesec ;) Sej boš pri drugem avtu toliko zbil ceno in si na istem.

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

klempo
Nov uporabnik

Napisal/-a klempo Po feb 16, 2009 2:10 pm

Ne da koga zagovarjam, ker mi dol visi za njih....

Sam sem 2 leti nazaj kupu Stila za mojo boljšo polovico pri njih in sem se lahko vse dogovoril!
Pri avto so mi zamenjali ploščice in diske, pa zadnja polička je bila nekaj polomljena. Pa sem se z prodajalcem zmenil, da mi vse to zamenjajo in so to tudi storili. Avto sem kasneje preveril in je bilo dejansko tako kot je treba!
Sem bil pa ob drugem obisku razočaran! Hotel sem kupiti še en avto, da bi mi mojega vzeli v račun, pa niso bili kaj posebej "zainteresirani", pa ne zaradi mojega avta, ki bi ga dobili v račun, pač pa zaradi PMS, katerega je imel tisti dan njihov prodajalec.
V prvem primeru se je šlo za fanta z imenom Grega v drugem se pa žal ne spomnim več.

tako da... 100 ljudi, 100 čudi
lp Klempo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov