Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

autohus.de

Napisal/-a pelinkovec Ne feb 15, 2009 4:34 pm

A kdo pozna to zadevo? www.autohus.de Se mi zdi, da imajo kar ugodno ponudbo, poleg tega pa imajo še Dekra certifikat - torej naj bi bila tehnično brezhibna :?:

Koliko pa je "vredno" to Dekra potrdilo, so ti avti podrobno pregledani, ali je to bolj tako tako :roll:

A je mogoče že kdo kupil avto preko te hiše?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne feb 15, 2009 5:01 pm

Jaz sem gledal Signum-e in opazil da imajo vsi okrog 50-80k km, kar mi je malček čudno.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne feb 15, 2009 5:01 pm

Dekra je ornk inštitucija, tako da pri njih to nekaj velja :D

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Ne feb 15, 2009 8:55 pm

CupraR je napisal/-a:Dekra je ornk inštitucija, tako da pri njih to nekaj velja :D

se pravi, da pri nakupu avta, ki ima Dekra certifikat oz piše "Dekra geprüft" nimaš kaj falit, avto nima nekih skritih napak...
Ali gre to bolj za pregled v smislu tehničnega pregleda? Ker marsikateri avto gre skozi tehničnega, pa je tak šrot, da boli glava :jao:

Ima kdo konkretne izkušnje?

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč Ne feb 15, 2009 9:01 pm

Mi smo tam (leta 2005) kupili golfa IV, letnik 2001, sedaj bo od tega ze skoraj 4 leta. Avto je imel okoli 130k km, sedaj jih ima 240k. Vse brez problemov in izrednih popravil. Je pa res, da je imel med vsemi avti tam skoraj najmanj km, razen nekaterih, ki so imeli okoli 20 30k, predvsem opel signumi, verjetno vzeti iz leasinga, jih je bila cela gruca. Vecina avtov, vsaj kar smo mi gledali (golfi, mondeo karavani), je imela okoli 170k+. Kar je za nemcijo in recimo tri leta realna cifra.
Avte smo si prej ogledali preko neta in tudi rezervirali ene par. Izbira je res velika, imas veliko modelov iste znamke, tako da dejansko lahko izbiras. Na "recepciji" poves kater avto bi si ogledal, ti dajo kljuce, lahko se tudi zapeles po dvoriscu. Vsi avti so tudi pregledani, napake, praske poslikane in popisane. Tako da meni se zdi vse po "reglcih". Izkusnje dobre, na kraju samem dobis tudi rumene zacasne tablce in to je to.

Pelinkovec, zal se ne spomnim, kako tocen je pregled, mislim pa da ni samo pregled zunanjosti. Nekje bi moral imet se zapisnik od tega pregleda, ampak bogve v kateri mapi je..

slatki11
Nov uporabnik

Napisal/-a slatki11 Ne feb 15, 2009 10:07 pm

Lp

Tudi jaz se nagibam, da bi šel gor v Nemčijo po Passata karavana 2.0TDI 2006, ki je bolj ugoden gor kot pri nas, pa sem še malo v dvomih, kako bi to speljal.
Sem pa živel v Nemčiji 4leta pred 3 leti in so prav takrat sprejeli zakon, ki je bil naslednji:če kupiš avto v privat avtohiši potem mora ta avto imeti vse ,,originalne,,rezervne dele.
Baje imajo nonstop kontrole in kazni so visoke!!!!
Je pa res, da je v Nemčiji 50T na leto čist normalno.
Če pa hočeš videti kako to vse delajo pa imaš itak na njihovi starni video na kateri ti vse lepo pokažejo.
DEKRA pa ni tako od muh, ampak je zelo znana blagovna znamka!

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Po feb 16, 2009 5:32 pm

hrošč je napisal/-a: Pelinkovec, zal se ne spomnim, kako tocen je pregled, mislim pa da ni samo pregled zunanjosti. Nekje bi moral imet se zapisnik od tega pregleda, ampak bogve v kateri mapi je..

Kdaj pa vidiš ta zapisnik pregleda - pred nakupom ali ti ga pošljejo po mailu, ko rezerviraš avto? Da ne hodiš ravno "brez veze" tako daleč... :roll: Nekje sem zasledil, da imajo seznam napak, njihove slike, ipd...Pa na tej strani tega žal nisem našel :oops:

Če slučajno kje najdeš ta zapisnik, prosim poročaj, kaj je pregledano ;)

Sicer pa kaže, da gre kar za v redu zadevo...velika izbira, Dekra certifikat...je za razmislit :D

Hvala za odgovore :clapclap

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč Po feb 16, 2009 8:28 pm

Uf, to se pa ne spomnim, zal. Ampak glede na to, kaksna je izbira tudi istih modelov, ni vrag, da ne najdes enega ok. Smo bili pa mi v Bocklu pri Hamburgu, takrat se niso imeli drugega prodajnega mesta, ki je pa nekje blizje nas.

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec To feb 17, 2009 7:55 am

hrošč je napisal/-a:Uf, to se pa ne spomnim, zal. Ampak glede na to, kaksna je izbira tudi istih modelov, ni vrag, da ne najdes enega ok. Smo bili pa mi v Bocklu pri Hamburgu, takrat se niso imeli drugega prodajnega mesta, ki je pa nekje blizje nas.

Ja, sedaj je 150km stran od Münchena, kar ni tako grozno daleč.

Glede na to, da ti dajo tam tudi začasne tablice, lahko potem vse urediš pri njih.

Kako pa je s potrdilom o plačilu davka - kam moraš it? Če je vse kolikor toliko blizu oz. enostavno, bi šel mogoče kar sam iskat...Sploh če je tako velika izbira...

Če ne, bo šlo pa preko katerega uvoznika...

Če se še kaj spomniš, pa sporoči...lahko tudi preko PM

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč To feb 17, 2009 8:37 am

Ce znas nemsko, ne bi smel bit problem. Gor v Bocklu vem da se da tud z anglescino. Glede uvoza pise tukej na forumu v precej topicih, kako in kaj, davki, papirji, gor dol. Ni nek podvig, pa se lazje je, ker so avtohisa in zrihtas na licu mesta vse kar moras gor, tako da samo nataknes tablico in sibas.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden To feb 17, 2009 9:15 am

sem glih hotel uprašati če znajo angleško tuki? če mogoče kdo ve. glih kupujemo doma neki rabljenga, pa majo kr ugodne cene in izbiro. bi bilo za počekirat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov